SİZİN YANLIŞLARINIZA KARŞI DURMAK SUÇ OLUR DEĞİL Mİ?

SİZİN YANLIŞLARINIZA KARŞI DURMAK SUÇ OLUR DEĞİL Mİ?

İsrafta itibar arayıp, tasarruf yapın diyenlere bir zamanlar, onlar çerez parası diyenlerin tasarruf yapacağız diye ortaya çıkmalarına bu ne rezillik, bu ne aymazlık desek suç olur değil mi?

Müteahhit arsanıza talip oluyor, size %80’ i bedelsiz yeni yer vereceğim diyor. İş olgunlaşıyor, zaman geçiyor, bu sefer müteahhit size yeni yaptığımız yer kıymetli, onun için önce söylediğimden vazgeçiyorum, size şu kadar borç çıkartıyorum dese o müteahhidin şerefsizliğinden, karaktersizliğinden, iş bilmemezliğinden bilmem daha ne kadar kötü sıfat varsa söyleriz.

Peki belediye ve kamu buna benzer şeyler yapıyorsa, yönetimdekilere bunları söylesek, bunları desek suç olur değil mi? Veya 1 Mayıs emeğin ve işçinin bayramıdır  dersek ve o bayrama katılsak suç olur değil mi?

Kaçak yapıya göz yumup, bunu sorgulayanlara, buraya değer katıyor, siz gelişmeye karşısınız diyenlere, sizi gidi beslemeler, sizi gidi haramzadeler, sizi gidi hortumcular, siz ne anlarsınız değerden kıymetten, sizin değer dediğiniz cehennem odunu desek suç olur değil mi…?  Veya Dörtyol meydanında 5 kat izni olan binaya 3 kat kaçak kat çıktınız dersek suç olur değil mi?

Yönettiği yerin kaynaklarını yerinde kullanmayıp, faize karşıyım deyip borç yapmaktan çekinmeyene, cahil misin yoksa faizden pay mı alıyorsun desek suç olur değil mi?

Sağlam pres beton yol ve kaldırım kaplamasını kaldırıp, uyduruk bir işçilikle küptaş kaplama yaptırana, kontrol etmiyor musunuz, sizin teknik şartnameniz, geçici kabul prosedürünüz yok mu, siz ülke kaynaklarının düşmanı mısınız, beceriksiz misiniz desek suç olur değil mi?

Yatırım dediğiniz şeyler ülkeye zarar veriyor, ihtiyaç ve öncelik sıralaması yapamıyorsunuz diyenlere hakaret edip, IMF in ağabeyi Dünya Bankası kredileri ile Yap İşlet Devret modeli ile ülke kaynaklarını başkalarına aktarıp ülke ekonomisini kötü yönetenlere bir halt mı bilmiyorsunuz yoksa Siyonizm kasiyeri misiniz desek suç olur değil mi?

İsrafta itibar arayıp, tasarruf yapın diyenlere bir zamanlar, onlar çerez parası diyenlerin tasarruf yapacağız diye ortaya çıkmalarına bu ne rezillik, bu ne aymazlık desek suç olur değil mi?

Tasarruf yapmaktan bahsedip, milleti gezilere götürüp, kaynakları gelişi güzel kullananlara ahmak mısınız yoksa ne dediğiniz veya ne yaptığınızı bilmiyorsunuz, millet ile kafa mı buluyorsunuz desek suç olur değil mi?

Yıllarca yönetimde olup yönettikleri yeri başları yönetiyormuş edası ile boş boş konuşanlara, hala cek cak edebiyatı yapmaktan sıkılmayanlara ne utanmaz ne arlanmaz şeylersiniz desek suç olur değil mi?

Evi, arsası, makamı, kendi çıkarı için makam işgal edip, doğruları söylemekten çekinenlere siz ne aşağılık şeysiniz ne utanmaz şeylersiniz, kalıbınızdan utanın desek suç olur değil mi?

Gücü ve çoğunluğu haklılık sebebi görüp hukuku guguk eden anlayışa, mahşeri vicdanı sömürüp kul hakkı yemeyi meslek edinenlere Allah belanızı versin desek suç olur değil mi?

Varoluş ve bulunuş sebepleri başlı başına vatana millete zarar olan şeylere bir şey deyip suç işlemeye gerek yok. Denilmesi gerekeni söylemeyi suç sayanlara, uyarıları düşmanlık addedenlere bir şey demek gerekli mi bunu düşünmeye de gerek yok. Söyleyeceklerimizi suç işlemeden de söyleyebilme erdemini taşımalıyız.

Adaleti mezada çıkaranların yönetiminde adaletin de işi zor, derdini anlatmak isteyenin de işi zor. Bunun yeni olmadığını Fuzuliden beri biliyoruz ama gönül razı değil. Suç işleyenlerin suçunu söylemenin suç olmadığını bilerek konuşuyor ve hakaret etmiyoruz bu suç olmaz değil mi?



  • Salı 35.2 ° / 23.5 ° Güneşli
  • Çarşamba 36.7 ° / 22.6 ° Güneşli
  • Perşembe 39 ° / 24.2 ° Güneşli