SİZ NEDEN MECLİS ÜYESİ OLDUNUZ?

SİZ NEDEN MECLİS ÜYESİ OLDUNUZ?

“Salağın birisi” Esenler Belediye meclisinin Aralık ayı 2. Birleşiminde konuştu ve battı. O “salakla” herkes dalgasını geçti… O kara cahil kaş yaparken göz çıkarmaya devam ediyor. Kim mi o derseniz...

Konunun muhatabı CHP Esenler belediye meclis üyesi Kemal Şahin. CHP’nin kara cahili konuştu “ekürisi” Cafer Turna izledi ve AKP’li Ömer Çetinkaya dalgasını böyle geçti.  

 İşte o kara cahil böyle konuştu: Esenler Belediyesinin inşaat ruhsat harçlarına yüksek oranda zam yapması doğru değildir. Bırakın vatandaş iş yapsın, müteahhitler inşaat yapsın. Ülkemizde deprem gerçeği varken inşaat ruhsat harçlarına yüksek oranda zam yapmanızı kabul etmiyoruz. Yapılacak olan % 62 zam oranının düşürülmesini istiyoruz” dedi, diyen CHP’li Kemal Şahin… 

Bu konuşmanın arkasından Ömer Çetinkaya, CHP’li Şahin’in gizli görevini açıkladı, İBB’nin Esenler temsilcisi ve CHP’nin Esenler muhbiri olduğu imasında bulunarak bakın neler söyledi.

Ömer Çetinkaya: Devletin her sene Kasım Ayında yaptığı değerlendirme ile inşaat ruhsat harçları rakamları açıklanır. Bu sene açıkladığı değerlendirme oranı %129 olmasına rağmen komisyon olarak bu rakamın yarısını değerlendirmeye aldık. Bu arkadaş ise CHP’nin aldığı bir kararla İBB’de CHP Meclis gurup toplantılarına katılıyor. Kendileri bilgisiz oldukları için İBB’de ki arkadaşlarına da buradaki gibi sallıyor, yanlış bilgi veriyor. Meclisimizden istediğini yiğitse İBB’den talep etsin. Bu isteğini CHP İl başkanlığından istesin, CHP İlçe belediyelerine bu talimatı göndersin ki bizler memnun olalım” dedi ve CHP Meclis üyeleri ile yine dalgasını geçti.

  • Bizlerde gazetecilik gereği bu işin doğruluğunu araştırdık ve yaptığımız araştırmada Devletin bu seneye ait inşaat ruhsat harçları değerlendirme oranı % 129 olduğu bilgisine ulaştık. İBB ise bu rakamı iktidar ve muhalefetle %60 olarak onayladığı bilgisine ulaştık. Ama Esenler Belediyesi isteseydi rakamı aşağı çekmezdi ve %129 olarak uygulardı, Esenler belediyesi inisiyatif kullanarak yarısı kadarını uygulamış. Bir başka mesele ise müteahhitler ruhsat harcı ödemiyor. Kentsel dönüşümlü yapılan binalar için, mesela… Eski binanın metresi 600 ise 1,5’ la çarpıyorsun oldu mu sana 900 metre, 900 metresi muaf olunca geriye %10’u kalıyor ve müteahhitler bin liralık harcın %10’unu ödüyor. 

Bunları bilmeyen ve araştırma yapmadan mecliste salakça konuşan birisine AKP’liler az bile çakmış… Soruyoruz CHP’li iki Fadime Halaya… Siz kimin meclis üyelerisiniz siz neden meclis üyesi oldunuz?

 



Anahtar Kelimeler: NEDEN MECLİS ÜYESİ OLDUNUZ?
  • Cuma 38.4 ° / 25 ° Güneşli
  • Cumartesi 38.1 ° / 21.5 ° Güneşli
  • Pazar 37.7 ° / 23.5 ° Güneşli