SİYASETE ALET ETMEYİN

SİYASETE ALET ETMEYİN

Siyasete alet etmeyin diyor, kim diyor, siyasetçi!

Dini, diyaneti, vatanı, milleti, çoluğu, çocuğu, dereyi, uçan kuşu siyaset alet eden şeyler söylüyor.

Niye söylüyor, çünkü makamını ve yetkisini kötüye kullanmış o işin sonunda can kaybına varacak kadar hata oluşmuş, bu bilindiği için söylenilip konuşulmasın diye bunu söylüyor.

Vatandaş biraz daha konuşursa basın yasağı getirirler, kendi kendilerini temizlerler.

AKP denen yapı; ülke kaynaklarını sömürtmeyi başarı diye sunan, turistik uzay gezisini uzay çağı başlangıcı diye takdim eden, Rabia işaret ile posta koyduğu adam ile kardeş olabilen, dün dündür bugün bu gündür demeden bu sözü gerçekleştiren bir yapı olduğu için siyasetin kurallarını da kendi koyabileceğini zannederek aklınca siyaset yapma tarifi yapıyor.

Siz millete siyaseti nasıl yapması gerektiğini öğreteceğinize yabancı sermaye sizinle nasıl dalga geçiyor ona bakın önce.

Alamos Gold Ceosu John McCluskey Bloomberg tv de yaptığı konuşmada şöyle diyor: “Son dokuz senede Türkiye’de 100 milyon dolar yatırım yaptık. Kazılarda çok başarılı idik, mütevazi bir şekilde başladığımız kazılardan sonra yaklaşık 3 milyon onsluk altın bulduk. Katma değerde burada. Yaklaşımımız oldukça güvenilir. Çok mütevazi bir yatırım ile ilk madenimiz yolda. Bu maden için inşaat iznini yeni aldık. Son izni birkaç hafta önce aldık. Maden işinde iseniz çok uzun vadeli bir perspektife sahip olmanız gerekir…

… Türklerin çok iyi yaptığı bir şey hatta dünyada en iyilerinden birileri hafriyat ve taşları bir yerden bir yere taşımak. Dünyada onların tecrübesinde çok az ülke bulabilirsiniz…”

Cumhuriyet tarihimizin ilk altın madeni İzmir-Bergama ilçesinde faaliyete geçmiştir. Bu madeni sırasıyla;
♦️Uşak-Kışladağ,
♦️Manisa-Sart,
♦️Gümüşhane-Mastra,
♦️Erzincan-Çöpler,
♦️İzmir- Efemçukuru,
♦️Eskişehir-Kaymaz,
♦️Niğde-Bolkardağ,
♦️Kayseri-Himmetdede,
♦️Ordu-Altıntepe,
♦️Sivas-Bakırtepe madenleri izlemiştir.

AKP döneminde de altın yatakları ve potansiyel altın sahaları gündeme gelmiş ama ne hikmetse dünya liderliği geyikleri arasında dış güçlerin hizmetine sunulmuş, dış güçler malı götürürken, üç beş çantacı yandaş yolunu bulmuş, siyanür ve doğa katliamı vatandaşımıza kalmıştır.

Sayın Göksu da Esenler altın madeni gibi deyip Esenlerin rantını TOKİ ve yandaşlarına peşkeş çekerken daire fiyatları 4-5 milyon mertebesine gelmiştir! Taşımayı biliyorlar!

Siyasete alet etmeyin lafının altında, bizim hatalarımızı görmeyin, rant akışını kesmeyin ciyaklaması vardır.



Anahtar Kelimeler: SİYASETE ETMEYİN
  • Pazar 31.5 ° / 19.5 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 30.9 ° / 17.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Salı 27.5 ° / 16.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı