SİVAS’I YAKANLAR SERBEST- YURTSEVERLER REHİN!

SİVAS’I YAKANLAR SERBEST- YURTSEVERLER REHİN!

Katilleri bir bir afetten Erdoğan, af yetkisini ikinci kez Sivas katliamı hükümlüsü için kullandı. Bu karar Türkiye tarihinin yüz kızardan kararlarından birisi olarak anılacak.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Sivas Madımak katliamının asli faillerinden Hayrettin Gül’ün kalan cezasını "hastalık gerekçesiyle" kaldırdı. Bu, Erdoğan'ın Madımak failleri için kullandığı ikinci af yetkisi oldu. Erdoğan, üç yıl önce de af yetkisini, Madımak katliamından ağırlaştırılmış müebbet hapse mahkum edilen Ahmet Turan Kılıç için kullanmıştı. Almanya'dan sınır dışı edilmesinin ardından 2003 yılında cezaevine giren Hayrettin Gül, Erdoğan'ın getirdiği afla Madımak katliamı nedeniyle sadece 20 yıl cezaevinde yatmış olacak.

Bu af değil nasıl adalettir dedirten karardır… 

  • Can Atalay, Osman Kavala, Ayşe Mücella Yapıcı, Şerafettin Tayfun Kahraman, Ali Hakan Altınay, Yiğit Ali Ekmekçi, Çiğdem Mater, Utku, Mine Özerden'in içerde olması vicdanları yaralarken ve gazeteciler, aydınlar haksız yere içerdeyken… FETÖ'nün Ergenekon, Balyoz, Askeri Casusluk, Poyrazköy, Amirallere Suikast kumpaslarıyla Türk Ordusu'nun yurtsever subayları tasfiye edilmesi normal karşılanan bir yerde adaletten nasıl söz ediliyor?  Türk Ordusu'nun yurtsever subaylarının tasfiye yapılmayanları ise cezaevlerinde rehin tutuluyorken, yaşlı yurtseverler cezaevlerinde ölürken bunlara dönük bir tahliye veya beraat kararları verilmediği bir yerde adaletten kimse söz etmemeli. 

 

Söz konusu karar Erdoğan'ın imzasıyla Resmi Gazete'de yayımlandı.

  

 

 



  • Cuma 38.4 ° / 25 ° Güneşli
  • Cumartesi 38.1 ° / 21.5 ° Güneşli
  • Pazar 37.7 ° / 23.5 ° Güneşli