Sırrı Sakık’tan, Öcalan şartı

Sırrı Sakık’tan, Öcalan şartı

DEM Parti Ağrı Milletvekili Sırrı Sakık, MHP lideri Bahçeli'nin DEM Partililerle tokalaşması ve akabinde verdiği mesajlara ilişkin konuştu. Sakık, 'yeni çözüm süreci' için terör örgütü PKK'nın elebaşı Abdullah Öcalan'ı şart koştu.

DEM Parti Ağrı Milletvekili Sırrı Sakık, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin DEM Partili yöneticilerin elini sıkıp “barış” mesajı vermesine ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Bahçeli’den ‘DEM’le tokalaşma’ açıklaması: Yeni bir döneme giriyoruzHaberi görüntüle

Yeni bir “çözüm süreci” için umutlu olduğunu ifade eden Sakık, “Olmaması için hiçbir neden yok” ifadelerini kullandı.

Serbestiyet’ten Hilal Köylü’ye konuşan Sırrı Sakık, şunları söyledi:

“Olması için çok neden var. Olmaması için hiçbir neden yok. Bahçeli’nin de tokalaşmadan sonraki açıklamaları çok önemli. Bahçeli, -Dünyada barış istiyorsak kendi topraklarımızda da bir an önce barışı inşa etmeliyiz- dedi. Bu söz önemli bir söz. Cumhur İttifakı, bunun gereğini yapmalı. Kendileri iktidar. Bu coğrafyada, bu topraklarda ötekileştirme, gerginlik politikasının mimarı kendileri oldular. Şimdi bunu düzeltebilirler.

Bir yol temizliğinden bahsettim. Olgunlaştığı zaman ne yapılacağı oturulur, konuşulur. Barıştan, Kürt sorununun çözümünden bahsediyoruz. Kürt sorununa çözümün ilk adımı İmralı’daki Sayın Öcalan’dır. Öcalan önemli bir siyasal bir aktör. Şimdi Irak’tan tutun, İran’a, Rojava’ya kadar Öcalan çok önemli aktör. Her yerdeki Kürdün üzerinde etkinliği olan bir siyasi aktör. Eğer Ortadoğu’nun barışından bahsediyorsak mesela, burada ilk adımın atılması çok önemli. İmralı’daki tecridin kaldırılması lazım. Diyalog ve müzakere sürecine herkesin dahil edilmesi lazım. Birilerini ötekileştirerek bu topraklarda barışı sağlayamazsınız.”