Sinan Ateş Davasında Gerginlik! Avukat ve Polislere Tehdit

Sinan Ateş Davasında Gerginlik! Avukat ve Polislere Tehdit

30 Aralık 2022'de Ankara'da katledilen eski Ülkü Ocakları Genel Başkanı Sinan Ateş cinayeti davasında ikinci gün... 22 sanıklı davanın duruşmasına bugün de devam ediliyor.

Duruşmada gerginlik yaşandı. Mahkeme Başkanı Ateş ailesinin avukatı Ali Yücel’i salondan çıkarmak istedi. Ancak polisler avukatı çıkarmayınca hakim tehditler savurdu.

Ankara'da 30 Aralık 2022'de katledilen eski Ülkü Ocakları Genel Başkanı Sinan Ateş'in öldürülmesiyle ilgili davanın ilk duruşması dün Ankara 32. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülüyor dün başlandı. 22 sanıklı duruşmaya bugün de devam ediliyor.

Davanın bugün görülen duruşmasında 14 sanığın savunma yapması bekleniyor. Sanıklar arasında dönemin Cinayet Büro Amiri Mustafa Ensar Aykal da var. Aykal’ın Ateş’in adresini verdiğine yönelik iddialar, iddianamede yer almıştı.

DURUŞMADA GERGİNLİK

Sinan Ateş soruşturmasına ilişkin davada tutuklu olarak yargılanan MHP ve Ülkü Ocakları’nın kilit ismi Avukat Serdar Öktem'in savunması sırasında gerginlik yaşandı.

Mahkeme Başkanı, Ateş ailesinin avukatı ve Sinan Ateş'in arkadaşı Ali Yücel’i salon dışına çıkarmak istedi, "Hepinizi salondan atarım" sözleriyle tehdit etti. Müşteki avukatları ile salondakiler tepki gösterdi.

Ateş ailesinin avukatı ve Sinan Ateş'in arkadaşı Ali Yücel, bu olayı kınarken hakim "Atıyorum seni" diye bağırdı. Mahkeme Başkanı, avukatları salondan çıkarmayan kolluk görevlileri hakkında inceleme başlatılacağını söyledi.

Polislerin sicil numarasını isteyen mahkeme başkanı "Kimden korkuyorsunuz, görevinizi yapmıyorsunuz, devletin gücünü yerine getirmiyorsunuz" dedi.

Avukat Yücel salondan çıkarılmadı. Ancak yaşananlara tepki gösteren bir avukat ile Milli Yol Partisi Genel Başkanı Remzi Çayır da tepki gösterdiği gerekçesiyle salondan çıkarıldı.

TETİKÇİ SAVUNMASINI DEĞİŞTİRDİ

Dün ilk savunmasını yapan tetikçi Eray Özyağci, daha önce verdiği ifadeleri değiştirdi. Özyağcı, Ankara’ya siyasi cinayet için değil, Doğukan Çep’ten Ateş’i ayaklarından vurması için telkin alarak geldiğini söyledi. Doğukan Çep ise "Ben azmettirdim" dedi.



  • Cuma 38.4 ° / 25 ° Güneşli
  • Cumartesi 38.1 ° / 21.5 ° Güneşli
  • Pazar 37.7 ° / 23.5 ° Güneşli