"ŞEREFSİZ GANDİ" = 25 BİN TL

Eski CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Ağustos 2023’te yazar Nihat Genç’e, “Şerefsiz Gandi” başlıklı yazısı nedeniyle 200 bin liralık tazminat davası açmıştı. Dava sonuçlandı...!

Veryansın Tv Genel Yayın Yönetmeni Erdem Atay, dün Veryansın Tv’de Serkan Öz’le birlikte sundukları Ne Varsa Dilimizin Ucunda programında davanın karara bağlandığını açıkladı.

Mahkeme heyetinin Genç’in 25 bin TL tazminat ödemesine hükmettiğini duyuran Atay, karara itiraz edeceklerini belirtti.

İlkan Medya A.Ş. adına davaya katılan Atay, dün görülen duruşma öncesinde Kılıçdaroğlu tarafının mahkeme heyetine “Gandi’nin Kılıçdaroğlu olduğu” ve İnce’ye kurulan sahte seks kaseti kumpasına dair açıklama yaptıklarını ileri süren ibrazlarda bulunduğunu aktardı.

İnce’ye kurulan kumpastaki sözde kasetin sahte olduğunun anlaşılmasından sonra Kılıçdaroğlu’nun açıklama yaptığını aktaran Atay, Veryansın Tv’nin kamu yararını gözeten vatansever ve cumhuriyetçi yayın çizgisinde ısrarcı olacağını da sözlerine ekledi.

Mahkeme heyetinin “süre isteyebilirsiniz” teklifini reddettiğini söyleyen Atay, bu gelişme üzerine kararın verildiğini kaydetti.

Atay, mahkeme heyetinin davacı tarafı haklı bularak Veryansın Tv’ye 25 bin TL ceza verdiğini, bu tazminatın avukatlık bedeliyle birlikte yaklaşık 45 bin TL tutarında olacağını açıkladı.

Bir üst mahkemeye gidilerek Veryansın Tv’nin karara itiraz edeceğini belirten Atay, Kılıçdaroğlu’nun kendisine hakaret eden AKP’li gazetecilere tek bir dava açamadığını; “gücünün” ancak cumhuriyetçilere yettiğini vurguladı.

Veryansın Tv canlı yayınında Atay, söz konusu yazıyla Nihat Genç’in Türkiye Cumhuriyeti’nin bekası için mücadele verdiğini ve namusu savunduğunu hatırlattı.

Serkan Öz ise, “Sizin bu memlekette veremediğiniz savaşı Nihat Genç 40 yıldır veriyor. Onun için her yerden tecrit edildi…” diyerek Kılıçdaroğlu’na tepki gösterdi.

Öz, “Tayyip Erdoğanların, tarikatların yapamadığı işi sen mi yapıyorsun, senin gücün kuvvetin Nihat Genç’e yeter mi? 50 dava aç, 50 karar al. Nihat Genç mi yere düşecek Kılıçdaroğlu mu?” diyerek eski CHP liderine seslendi.



Anahtar Kelimeler: "ŞEREFSİZ GANDİ"
  • Cuma 38.4 ° / 25 ° Güneşli
  • Cumartesi 38.1 ° / 21.5 ° Güneşli
  • Pazar 37.7 ° / 23.5 ° Güneşli