SEMT PAZARLARI ZAMLA VİRANE, YURTTAŞIN ALIM GÜCÜ KALMADI!

SEMT PAZARLARI ZAMLA VİRANE, YURTTAŞIN ALIM GÜCÜ KALMADI!

Esenler’de Perşembe günleri kurulan semt pazarına gittik. Vatandaşın ve esnafın neler yaşadığını görmek için, neler yaşadıklarını kamuoyu ile paylaşmak için mikrofon uzattık, uzatmaz olsaydık.

Zam yağmuru,  Market raflarındaki yangın semt pazarlarına sıçradı, halk inim inim inliyor, mutfaklar yangın yeri bırakın marketleri semt pazarlarından bile alışveriş yapmak artık lüks oldu. Pazar yerlerinden iktidara ve muhalefete isyan var!

Biber, Bezelye 15 TL- Patlıcan 10 TL, yaz meyvelerinden Kiraz 35- 40 TL- Sivri biber 20 TL- Domates 20TL, Süt ürünlerinin yanına yaklaşmak ne mümkün. Vatandaşa ve Pazarcı esnafına tüketiciler artık pazardan da taneyle alışveriş yapıyor. 

“SEÇİMLER BİTTİ İKTİDARDA MUHALEFETTE YANIMIZA UĞRAMAZ OLDU”

Durumdan hem tüketici hem de pazarcı esnafı şikayetci. Pazarcılar, artan maliyetler nedeniyle fiyatların arttığını bu nedenle tüketimin giderek azalmaya başladığını söylüyor. Pazara gelen yurttaş ise artık filesini dolduramadan ayrılıyor pazardan. Esnaf ve kasabalı eskiten olduğu gibi işlerin yürümediğini “artık kilo ile değil gramla, tane ile alışveriş yapıldığını” söylediler.

Esenler sondurak Perşembe semt pazarında tezgâh açan 29 yıllık pazarcı M. Y, kilo ile değil tane ile sattığını söylüyor. Pazar alışverişi için pazara gelen vatandaşlar “evet gramla ve tane ile alışveriş yapıyoruz. Bu bizim gururumuzu okşamıyor, utanıyoruz ama ne yapalım çaresiziz, yapacak bir şeyimiz yok! Önce karnımızı doyurmaya çalışıyoruz. Meyve de bizim için lüks seyahat etmekten vazgeçtik artık canımıza tak etti, yüreğimiz sızlıyor. Biz kimiz ki?” dediler. Esnaf da aynı şekilde, “İnsanlar pazarı gezdikten sonra çıkarken meyve reyonuna uğrayıp taneyle elma, muz alıyorlar. Bizler geçinemiyoruz. Seçimler bitti ne iktidar ne muhalefet yanımıza uğramaz oldu. 

Pazarcı esnafı da alışveriş yapan ahalide hem iktidara, hem muhalefete dua yapmadı, en ağır sözlerle selam gönderdi. Bu yangına birilerinin dur demesini istediler. 

“CEBİMİZ, BÜTÇEMİZ, MUTFAKLARIMIZ NASIL YANGIN YERİYSE YÜREĞİMİZDE YANGIN YERİNE DÖNDÜ”

Pazarda özellikle meyve tezgâhlarının boş olması dikkatimizi çekince alışveriş yapan bir yurttaş, “Önce karnımızı doyurmaya çalışıyoruz. Meyve de bizim için lüks artık

“BU ASIL MİLLETE BU DURUMU LAYIK GÖRENLERE EN ALASINDAN SELAM OLSUN”

Biz bu ülkenin insanı değmişiz herhalde” diyor. Esnaf da aynı şekilde, “İnsanlar pazarı gezdikten sonra çıkarken meyve reyonuna uğrayıp taneyle elma, muz alıyorlar. Fiyatları yarı yarıya indirsek bile insanımız alamıyor. Birde gözükmeyen çok ağır şartlarda olan yurttaşlarımız Pazar tezgahları kapandıktan sonra Pazar artıklarını toplamasına, bu asıl millete bu durumu layık görenlere en alasından selam olsun. Selam olsun bu duruma duyarsızlık gösteren iktidara, muhalefete, STK’lara. Cebimiz, bütçemiz, mutfaklarımız nasıl yangın yeriyse yüreğimizde yangın yerine döndü” diye konuştular. 

 

 



  • Cuma 38.4 ° / 25 ° Güneşli
  • Cumartesi 38.1 ° / 21.5 ° Güneşli
  • Pazar 37.7 ° / 23.5 ° Güneşli