SAMATYA DEVLET HASTANESİ ÖNÜNDE SAĞLIKÇILAR EYLEM YAPTI

SAMATYA DEVLET HASTANESİ ÖNÜNDE SAĞLIKÇILAR EYLEM YAPTI

İstanbul’un önemli kamu hastanelerinden Samatya Devlet Hastanesi, sağlık çalışanları, hasta yakınları, hastalar ve sendika yöneticileri Samatya Devlet Hastanesin taşınmasına karşı sloganlarla alkışlarla protesto eylemi yaptılar.

Samatya Devlet Hastanesi, Sağlık çalışanları: Sağlık bakanlığının ve yetkililerin, sağlık çalışanları ve hastaların iyiliğini dikkate alarak, sağlık endişelerini çözüme kavuşturmak için hareket etmesini istiyoruz.  Bizler bilgilendirilmiyoruz, endişeliyiz. Kapalı kapılar arkasında neler konuşuluyor bilmiyoruz. Hastanelerimiz yerinden edilmeden hizmet vermeli, istense hastaneler şehir merkezlerinden taşınmadan daha güçlü bir şekilde güçlendirilir. Hastanelerin, şehir merkezinden uzak yerlere taşınması akıl karı değildir. Yetkililer krizleri yönetmek veya çözmek derdinde değiller, krizden nasıl rant elde ederiz diye düşünüyorlar

“HASTALARI MÜŞTERİ DOKTORLARI VE SAĞLIK PERSONELİNİ KÖLE DEĞİL”

Devlet hastaneler bir bir özelleştiriliyor, hastane binalarını ve kamuya ait yerleri özel sektörlerin fabrikaları yapmak istiyorlar. Hastaya hizmet değil hastaları müşteri yerine koyma, doktorları, sağlık personelini köleleştirme zihniyeti kafalarına yerleşmiş. Kafalarına koymuşlar babalar gibi satmayı, özelleştirmeyi, kamu mallarını ranta dönüştürmeyi ve servetlerine servet katmayı. Biz bu anlayışa izin vermeyeceğiz” diyerek sert sözlerle eleştiride bulundular. 

“VEBALİ BÖYLE AKILSIZ KARARLAR ALANLARIN OMUZLARINDA OLACAKTIR”

SES temsilcisi: Samatya’nın taşınması, kadrolarının dağıtılması buraya yakın ilçelerin hayat damarlarının kesilmesi demektir.  Hastaneler yerinde güçlendirilmeli. bakınız olası bir deprem durumunda üç tarafı denizle çevrili bu yer en büyük hizmeti vereceğinin hesabını neden yapmıyorlar anlamış değiliz. Yarın hastalarımız yaralarının sarılacak bir yer bulamayacak, doğacak olumsuzlukların vebalı böyle akılsız kararlar alanların omuzlarında olacaktır. Sağlık Bakanlığının yalnız buranın değil tüm İstanbul’un sağlık hizmetlerini planlarken halkımızın ve sağlık çalışanlarının ihtiyaçlarını gözeterek hareket etmesini istiyoruz.

Hepimizin yaşamını doğrudan etkileyen böyle bir konuda karar alırken masa başında değil mutlaka alan gözlemleri, fiziki koşullar ve en önemlisi de orada sağlık hizmetleri sunan bizlerin koşulları göz önünde bulundurulmasını istiyoruz. Bu yapılmak istenen İstanbul halkını, sağlık çalışanlarını, hastaları ve hasta yakınlarını derinden yaraladığı gibi büyük bir krizin olmasına neden olmuştur.  Bizler biliyoruz ki bu kriz çözümsüz değildir, yeter ki ortak akıl işletilsin”  diyerek açıklamada bulundu.

VİDEO İZLE 

VİDEO İZLE 



-------------
  • Cuma 38.4 ° / 25 ° Güneşli
  • Cumartesi 38.1 ° / 21.5 ° Güneşli
  • Pazar 37.7 ° / 23.5 ° Güneşli