SALİH YÜCE: 24 KASIM ÖĞRETMENLER GÜNÜ DEĞİLDİR

SALİH YÜCE: 24 KASIM ÖĞRETMENLER GÜNÜ DEĞİLDİR

Emekli eğitimcilerden Salih Yüce, “24 Kasım öğretmenler günü değildir, katledilen aydınlarımızı ve değerlerimizi unutturmak için ortaya atılan saçma sapan bir gündür. 16 Mart, öğretmen okullarının açılış günü günümüzdür" dedi.

Esenler eğitim camiasının eskilerinden, TÖBDER üyesi, devrimci, sosyalistlerden 68 kuşağı Tokatlı Salih Yüce, Öğretmen mi kaldı da,günü olsun..? Öğretmen kimliğine girmiş nice boynu bükükleri gözyaşları içinde gözlerimin önünde canlandırdıkça nefesim kesiliyor. Öğretmen dediğin boyun bükmez, karanlığın üzerine mum gibi çöker. Kendi eridikçe saçtığı ışınlarıyla toplumu aydınlığa boğar” dedi ve meslektaşlarına birleşme çağrısında bulundu.

Yüce: Bizler bu onurlu mesleği yaşatmak ve M. Kemal Atatürk’ün çizdiği yolda eğitimi ilerletmek, çağdaşlaştırmak için, ülkemin aydınlık yarınlarını hazırlamak iyi ve ahlaklı nesiller yetiştirmek için bedeller ödedik.  12 Eylül zindanlarında bedeller ödedik ama mücadelemizden korkmadık. Bugün eğitimin geldiği noktaya baktığım zaman yüreğim sızlıyor, yazık ettiler ülkeme, ülke insanıma ve insanlığa.

Bu ülkede öğretmenlik mesleği “köy enstitüleriyle” doğmuş,12 Eylül faşizmiyle boğulmuştur. İçi boşaltılmış, siyasi iktidara kul köle olarak iade edilmiştir. Diploması sandıkta, kendisi sokakta, anne babasının vereceği bir dilimle nefes almaya çalışır duruma getirilmiştir.

Öğretmenler günü ise 24 Kasım değildir.24 Kasım,12 Eylülün öğretmenlere sunduğu bir aldatmacadır. 12 Eylül 1980 öncesinde bu ülkede 24 kasım öğretmenler günü olarak kutlanmazdı...eli  öpülesi öğretmenlerimiz diyerek, katledilenleri unutturmak için  düzenlenen bir gün bizlerin günü olamaz....!

Ülkemizde öğretmenler günü 16 Mart, öğretmen okullarının açılış günüdür.16 Martın anlamı büyüktür. Ülkemizi hızlı bir aydınlanma-çağdaşlaşma noktasına taşıyan öğretmenlik mesleği alabora edilerek hedefi saptırmışlardır.  Yaşasın öğretmenlik mesleği, yaşasın 16 Mart öğretmenler günü ve mesleğin ana kaynağı olan köy enstitüleri” dedi.

Haberin devamı… VİDEO İZLE…

 

 



Anahtar Kelimeler: SALİH : KASIM ÖĞRETMENLER DEĞİLDİR
  • Pazar 37.7 ° / 23.5 ° Güneşli
  • Pazartesi 37.7 ° / 25.6 ° Güneşli
  • Salı 38.7 ° / 26.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı