Şahin’e Verine Beraat Kararına Ticaret Bakanlığı’ndan İtiraz

Şahin’e Verine Beraat Kararına Ticaret Bakanlığı’ndan İtiraz

Esenler birleşik Esnaf ve Sanatkar odasın da gerçekleşen yolsuzluk davasında mahkeme beraat kararı verdi. Ticaret bakanlığı karara itiraz ederek zimmete para geçirme var, bu suçtur diyerek kararı istinafa taşıdı.

 

Esenler birleşik Esnaf ve Sanatkar odasında başkan Şükrü Şahin’in zimmetine para geçirdiği iddia edilerek hakkında savcılığa suç duyurusunda bulunulmuştu. Yapılan yargılama neticesinde, Bakırköy 24. Ağır ceza mahkemesi oda başkanı şükrü şahin hakkında beraat kararı verdi.  Ticaret bakanlığı karara itiraz ederek daha önceki Yargıtay kararlarını da emsal göstererek, Ticaret Müfettişlerinin hazırladığı raporda zimmete para geçirme var bu yapılan incelemeler sonucunda “zimmete para geçirilme doğrulanmıştır” buda suç unsuru oluşturmaktadır diyerek oda başkanı Şükrü Şahin’in ceza alması için bir üst mahkemeye başvuruda bulunuldu.

Sunulan dilekçede “sanık tarafından 08.02.2023 tarihli dilekçesi ekinde bahse konu zimmete geçirdiği iddia olunan paranın kooperatif hesaplarına ödendiğine ilişkin ödeme dekontlarının da bahse konu zimmet suçunun ikrarı niteliğindedir” denildi.

 



  • Pazartesi 35 ° / 23.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Salı 35.2 ° / 23.5 ° Güneşli
  • Çarşamba 36.7 ° / 22.6 ° Güneşli