“SADAKA NİTELİĞİNDE BİR ZAM, KABUL ETMİYORUZ”

“SADAKA NİTELİĞİNDE BİR ZAM, KABUL ETMİYORUZ”

Cumhurbaşkanlığı Kabinesi, Emeklilerle dalga geçti. Erdoğan, emekliye yüzde 5 ek zam yaptıklarını açıklayarak SSK-Bağkur emekli maaşı zammının yüzde 42,6'ya ulaştığını başarıymış gibi, göğsünü gere gere ama utanmadan açıkladı.

"2024'ü emekliler yılı olarak ilan ediyoruz"

 Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan “2024'ü emekliler yılı olarak ilan ediyoruz. Bu vesile ile emeklilerimizin hayat kalitesini artıracak, sosyal haklarını genişletecek yeni hizmetleri devreye almak hedefimizdir. Geniş bir yelpazeye yayılan bu hizmetler şimdiden emeklilerimize hayırlı olsun” diyerek emeklisiyle bir güzel kafa buldu...

Emekli-Sen’den tepki: Sadaka niteliğinde bir zam, kabul etmiyoruz 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan kabine toplantısının ardından emekli maaşlarında yüzde 37.57’lik artışa yüzde 5 ek zam yapıldığını duyurdu. 

Erdoğan, en düşük emekli maaşının ise 10 bin liraya yükseltildiğini açıkladı. Açıklama sonrası TELE1’e konuşan Emekli-Sen Genel Başkanı Cengiz Yavuz, zammın yeterli olmadığını “Asgari ücretin altında bir kök ücret ya da taban ücreti belirlemiş olmaları kabul edilebilir bir şey değil” sözleriyle dile getirdi.

 Yavuz, sözlerinin devamında şunları söyledi: “Yine açlık sınırının çok altında bir ücret belirlemiş oldular. Açlık sınırında ücretlerle emeklileri aldatmış oldular. Kesinlikle kabul edilebilecek bir şey değil. Bizim taleplerimiz söylediğim gibi çok açık asgari ücretin altında bir taban ücreti kabul etmiyoruz. Kaldı ki asgari ücret de açlık sınırında buna rağmen asgari ücretin altında emekli ücretlerini biz yok hükmünde kabul ediyoruz. Verilmiş olan yüzde 5 zammı da yine sanırım seçime doğru yaklaşırken bir sus payı niteliğinde bir sadaka niyetine bir zam verilmiş oldu. Keza bu da emeklileri tatmin edecek insanca yaşayacağı koşulları oluşturmaktan çok uzak.”

 



Yüksel Kılıç
17.01.2024 14:09:27
Biz emekliler olarak ,iktidara bunun hesabını sormamız gerekiyor. Asla kabul etmiyoruz.

  • Salı 40.4 ° / 26.4 ° Güneşli
  • Çarşamba 37.9 ° / 25.5 ° Güneşli
  • Perşembe 37.6 ° / 22.1 ° Güneşli