Recep Yavaş: Muhtarlar toplumun aslında bizatihi kendisidir

Recep Yavaş: Muhtarlar toplumun aslında bizatihi kendisidir

Esenler mahalle muhtarları birliği Başkanı Recep Yavaş, “mahalle muhtarları görev sorumluluğunu eksiksiz yerine getiren ve devlet kurumları ile vatandaşlar arasında iletişim sağlayan önemli bir görev üstlenmişlerdirler” dedi.

Yavuz Selim Mahalle Muhtarı, aynı zamanda Esenler Muhtarlar birliği başkanı Recep Yavaş, “31 Mart Mahalli İdareler seçimleri ile birlikte göreve gelen Esenler’deki tüm mahalle muhtarlarımızla zaman zaman bir araya gelip durum değerlendirmesi yapıyoruz. Mahalle Muhtarlarımızın tamamının mahalleleri ile ilgili ajandaları dolu, nerede bir güzellik varsa, nerede bir eksiklik varsa, kimin ne gibi sorunu varsa elbette bizlerin ajandasında yazılıdır.  Yanı her muhtarımız mahallesinin röntgenini çekmiş, hizmette eksiklik yapmamaya özen gösteriyor.

Muhtarlarımızın önceliklerinde birisi belediye imkânlarıyla halka en nitelikli hizmetlerin sunması yönünde önderlik yapmalarıdır.  Muhtarlarımızla yaptığımız istişare toplantılarında hep şunu söylüyorum “Muhtarlar toplumun aslında bizatihi kendisidir, mahallede yaşayan insanlarımızın en yakını ve en kolay ulaşabileceği, ilk temas kurulan, şikayetlerinin anlatılacağı merkezdir”

Muhtarlar birliğini kurduk ve bu birlikteliğimiz tamamen halkımıza ve Esenlerimize hizmet ve sorunların çözümüne yardımcı olmaktır. Bakınız muhtarlarımızdan gelen önerileri, talepleri biz aslında mahallenin talep ve önerileri olarak değerlendiriyoruz. Bu yüzden mahalle muhtarlarımız görev ve sorumluluklarının bilinciyle hiçbir menfaat beklemeden gecesini gündüzüne katarak çalışıyorlar.  

Ben buradan bir çağrı yapmak istiyorum, bir ilçenin huzurlu ve yarınlara umutla bakan, devletle olduğu gibi komşusuyla da barış içinde yaşayan mahalleliyi görmek istiyorsak herkes elini taşın altına koymalıdır. Siyasi partiler, 600’e yakın dernek ve STK’nin olduğu bir ilçede binlerce insanımızın yaşadığı mahallelerde ortaya çıkan sorunları en iyi bilen olarak, muhtarlardan öğrenerek ortak çalışmalarımıza destek olmalarını bekliyoruz. Bizler devlet kurumlarından gelen bilgileri anında halkımıza ulaştıranlarız. 

Bakınız; Mahkeme, savcılık, icra müdürlüğü gibi resmi kurum ve kuruluşlar tarafından gönderilen tebligatlarda, ya da trafik cezalarında posta geldiğinde adreste kimsenin olmaması halinde, postacı kapıya haber verme kağıdı yapıştırır, evrakı da mahalle muhtarına bırakır. Bu tebligatlar elbette muhtarlarımızı yoruyor ama bizde yılgınlık yok, her muhtarımız görevini laiki ile yaptığına kefilim. 

  • Bu vesile… Şahsim ve Esenler halkı için emek veren, görev ve sorumluluğunu laiki ile yapan tüm mahalle muhtarlarımız adına İslam aleminin Muharrem ayını kutlarım,  Mübarek Muharrem ayının ülkemize huzur, bereket ve mutluluk getirmesini dilerim ”dedi. 


  • Cuma 27.2 ° / 18.3 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 29.3 ° / 20.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazar 22 ° / 18.2 ° Şiddetli yağmurlu