PROF. DR. ESEFENDER KORKMAZ’DAN ÇILDIR’A ARMAĞAN; ÖĞRETMENEVİ

PROF. DR. ESEFENDER KORKMAZ’DAN ÇILDIR’A ARMAĞAN; ÖĞRETMENEVİ

CHP’li eski Milletvekili, Ardahanlı Prof. Dr. Esefender Korkmaz tarafından yapılacak olan ve CHP Esenler eski meclis üyesi Yüksel Kılıç’ın büyük mücadelesi ile Çıldır Öğretmenevi’nin inşaatı nihayet başladı.

CHP’liler yaparsa en alasını yapar, yaptıkları ile övünmeyen yaptıklarının reklamını asla yapmayan Prof. Dr. Esfender Korkmaz Ardahan/ Çıldır’da kendi adını taşıyan öğrenci yurdunun hemen yanında 2 katlı 14 odalı öğretmenevi yapımını başlattı. Bin 100 metre kare öğretmen evi projesinde 14 Oda, lobi ve bahçe konsepti var.

Umarız; 500 bin kişinin yaşadığı Esenler’de bir öğretmen evi olmayan ve öğretmenevi olması için girişimde bulunmayan AKP’lilerin bu durumdan kendilerine gerekli payı çıkarırlar ve Esenler eğitim camiasına bir fayda sağlarlar. CHP’nin önceki dönem Esenler Belediyesi meclis üyesi Yüksel Kılıç, Esenler’de başaramadığı öğretmenevi yapımını 14 bin 869 kişinin yaşadığı Çıldır ilçesinde başarmanın gururunu yaşıyor.

CHP’Lİ KILIÇ’IN HAYALİ GERÇEKLEŞTİ!

CHP’nin önceki dönem Esenler Belediyesi meclis üyeleri Yüksel Kılıç ve Mustafa Usta, İbrahim Turan lisesi bahçesinde kaçak bir inşaatın yapılmasına karşı çıkmış, kaçak inşaatı mahkemeye taşımışlardı. Uzun bir mücadelenin sonucunda bu yere öğretmenevi yapılmadı ama halk eğitime bir bina kazandırılarak bir peşkeşi önlemişlerdi.  Mecliste verilen önergeler ve konuşmalarda  “buraya bir çivi bile çakamazsınız. Burası geleceğimiz olan çocukların yetişeceği yerdir. Yapacaksanız öğretmenevi yapmalısınız” ısrarına rağmen bu alana öğretmen evi yapılmadı ama bu iki CHP’li meclis üyesi her şeye rağmen verdikleri mücadele ile halk eğitim binasının yapılmasına vesile oldular. 

İşte o inatçı CHP’li Yüksel Kılıç hayallerinden birisi olanı öğretmenevi için uğraştı, didindi ve Esenler’de ki iki meslektaşına proje çizdirdi. CHP’li olan eski milletvekili Prof. Dr. Esfender Korkmaz’ın, Çıldır’da yapılacak olan öğretmenevi’nin masraflarını karşılayacağı 2 katlı 14 odalı projesi onaylandı inşaat başladı ve Kılıç’ın bir hayali gerçekleşti.

Ne diyelim darısı Esenler eğitim camiasının başına, umarız Kılıç’ın bu girişimini AKP’li Esenler belediye başkanı ve meclis üyeleri örnek alır, Esenler bir öğretmenevine kavuşur.



  • Pazar 37.7 ° / 23.5 ° Güneşli
  • Pazartesi 37.7 ° / 25.6 ° Güneşli
  • Salı 38.7 ° / 26.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı