Pes etmeyen koca çınar… Baş belası

Pes etmeyen koca çınar… Baş belası

Gazeteci Hüseyin Koç olarak bir takipçimden övgü dolu sözlerle dünyama girmesi ve yaptıklarımı, tarafıma yapılan yanlışları kaleme alması beni duygulandırdı.

Gazeteci için en mutlu olduğu anı bana yaşattı… Teşekkürler.  Herkes bilsin istiyorum bu meslekten parasal olarak bir şey kazanamayan, tarafı olmayan, sivri dilli kişilerden birisiyim. Benim gibilere az rastlandığını düşünüyorum. Bizim gibilerin haber sırasında yediği dayak, solduğu biber gazı, tehditler, rüşvet tekliflerine kapalı olmamız mesleğimizin en onurlu duruşudur…

Tarafıma övgülerle yazan “Pes etmeyen koca çınar” makale şöyle…

  • Okuyucu: Bazen yazmak ve Esenlere hizmet etmiş insanları hatırlatmak gerekiyor. Bazılarımız nereden çıktı bu, ne gerek vardı diye bilir. Ama her ne olursa olsun ortada bir mücadele bir Esenler sevgisi varsa, negatif düşünceleri kale almanın pekte bir anlamı yok.

Burada kendisinden söz edeceğim ve sizlere hatırlatmak istediğim insan, ilçemizin ve CHP’nin önemli simalarından, Kobra Hüseyin olarak bilinen Hüseyin Koç’tur.

  • ki, ömrünü mücadeleye adamış, emperyalizme karşı büyük mücadeleler vermiş, haksızın ve haksızlığın karşısında göğsünü siper etmiş önemli bir isimdir.

Uğradığı ihanete/ihanetlere rağmen mücadelesinden vaz geçmemiş, sadece emekli maaşıyla halkına hizmet eden İlçemizin önemli bir figürüdür.

  • Size onun son yıllarda vermiş olduğu mücadeleden ve uğradığı haksızlıklardan bahsedeyim.
     
    • Birçoğumuzun bildiği gibi o Cumhuriyet Halk Partisine ömrünü vermiş, çizgisinden asla ödün vermemiş biridir. Yaşamı boyunca ne sıfat ne de koltuk kaygıları yaşamadan hep hak mücadelesi içerisinde olmuştur. Partili partisiz Esenler gençliğinin elinden tutmuş, onların ağabeysi hatta bazılarının manevi babası olmuştur.

Ancak göğsünü siper ettiği gençlik içerisinden bazı hak ve had bilmezlerin de ihanetine uğramıştır. Ne acı değil mi?

  • Bununla da yetinilmemiş, CHP içerisinde, bazı işgüzarlar tarafından hakkında soruşturma başlatılmış ve sonunda Disiplin Kurulu kararı, partiden uzaklaştırılması istenmiş ama o “ben sizin kararınızı tanımıyorum” der ve basar istifasını…

Hüseyin Koç ki, tüm yaşadıklarına rağmen pes etmemiş, partinin pankartını asarken 5 metreden yere düşüyor ve kolunu, omzunu sakatlayıp günlerce yoğun bakımda kalmış, parti mücadelesine o haliyle dahi devam etmiş bir parti kahramanıdır.

  • Koç’un partisi için verdiği mücadele, özgürlükler üzerine kurulmuştu bir kere, emeğin yüceliği bireyin eşitliği ve özgürlüğü, içki masasında koltuk paylaşanları yapan şahsı çıkarcıları nasıl rahatsız ettiğini hepimiz biliyoruz.

Koç, tüm bu gelişmelere rağmen asla pes etmedi, yılmadı ve siyaset kürsüsünden indirilmeye çalışıldıkça, o kendi gazetesine sarıldı. Yaşadığı haksızlıkları açık açık anlattı. CHP Esenler çatısı altında yaşananları bir bir ifşa etti. Bunu ulusal medyaya kadar taşıdı. Kendisini kutluyoruz.

  • Kobra Hüseyin Lakaplı Hüseyin Koç, geçtiğimiz İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçimlerinde yapmış olduğu “Yunan” haberi ile tüm Türkiye’yi salladı. Yunan haberi nedeniyle İmamoğlu’nun rakibine büyük fark attığı bile söylendi.  Koç bu hızlı adımlarla ve sert kalemi ile bu sefer herkesin ön iliklediği, korktuğu, Burhan Kuzuyu yerle bir etti. Kuzu, koca prof kendisine abi derken, Kuzu’nun karşısında esas duruşta duran bazı CHP’liler Koç’un arkasından konuşup durdular.

Tüm bunlar yaşanırken, Koç’u ne arayan ne de soran oldu. Onu basın savcısıyla baş başa bıraktılar, Anadolu adliyesine tek başına giderek savunmasını verdi. Koç’u mahkemelere karşı savunan ve manevi evladım dediği avukatı Umut Ateşoğlu ve yoldaşı Mustafa Usta’dan başka kimse yoktu. Tek varlığı koca yüreğiydi…

 

  • Emekli maaşından başka beş parası olmamasına ve gazetesine yayın yasağı gelmesine rağmen Kobra, yine pes etmedi. Avukatının tüm uyarılarını bile dikkate almayarak yine haksızlıkların karşısında durmaya ve onları ifşa etmeye devam ediyor.

Yolun açık olsun Koca Çınar…

 



Anahtar Kelimeler: etmeyen çınar… belası
  • Salı 35.2 ° / 23.5 ° Güneşli
  • Çarşamba 36.7 ° / 22.6 ° Güneşli
  • Perşembe 39 ° / 24.2 ° Güneşli