'Özgürlük Yürüyüşü' başladı

Türkiye İşçi Partisi (TİP) Genel Başkanı Erkan Baş'ın partisinin Hatay Milletvekili Can Atalay ve Gezi tutsaklarının hukuksuz şekilde tahliye edilmemesine karşı daha önce duyurduğu "Özgürlük Yürüyüşü" için harekete geçti.

İlk gün programı, Defne'deki Asi Yaşam Merkezi Sosyal Alanı'nda yapılan açıklama basın açıklaması ile başladı. TİP Genel Başkanı Erkan Baş'a basın açıklamasında Parti Sözcüsü Sera Kadıgil ve İstanbul Milletvekili Ahmet Şık da eşlik etti.

'HATAY ON BİNLERCE YURTTAŞIMIZIN İRADESİNİN GASBEDİLDİĞİ BİR KENT'

"Tarihi bir 'Özgürlük Yürüyüşü'nün ilk adımını atmak için Hatay'dayız" diyen Baş, "Yürüyüşümü Hatay'dan başlatıyoruz çünkü on binlerce yurttaşımızın iradesinin gasp edildiği bir kent. Depremde on binlerce insanımızı kaybettiğimiz bir kentteyiz. Yürüyüşümüzü Hatay'dan başlatıyoruz çünkü Gezi, bir davanın konusu olacaksa önce Ali İsmail'in, Abdocan'ın, Ahmet Atakan'ın hesabının sorulması gerektiğine inanıyoruz" dedi. 

Yargıtay'ın Gezi Davası'ndaki cezaları onamasını değerlendiren Baş, AKP'nin yargıyı bir sopa olarak kullandığını ve topluma mesaj verdiğini belirtti. "Gezi Direnişi dünyanın en barışçıl, en insanı ve en haklı itirazlarından bir tanesi" diyen Baş, "Bu ülkede milyonlarca insanın parçası olmaktan onur duyduğu bir isyanı, direnişi suçlu ilan etmeye kalkmak, milyonlarca yurttaşımıza hakaret etmektir" değerlendirmesinde bulundu. 

Kararı verenlerin ülke tarihine "kara leke" olarak geçeceğini kaydeden Baş, "Gezi bir itiraz hareketidir. Gezi, Türkiye'nin yüz akı olan, dünyaya örnek olmuş köklü bir direnişin adıdır. Gezi bütün Türkiye'dir. Tam da bu nedenle mafya babalarıyla, uyuşturucu baronlarıyla, yerli-yabancı patronlarla sarmaş dolaş olup bu ülkede iktidarda olanların bize ne dedikleriyle zerre kadar ilgilenmeyeceğiz. Onların hakaretleri bizim için onur nişanesi sayılır" ifadelerini kullandı.

 

'TÜM ARKADAŞLARIMIZIN SESİNİ TAŞIMAYA ÇALIŞACAĞIZ'

TİP Genel Başkanı Baş, yürüyüşün gerekçelerine ilişkin de konuşurken, "İktidara teslim olmadığı için cezaevinde tutulan tüm arkadaşlarımızın sesini taşımaya çalışacağız" sözlerini kullandı.

CAN ATALAY'DAN MESAJ

Basın açıklaması sonrası Hatay Meclis Binası önüne geçildi. Burada, Can Atalay'ın babası Mustafa Atalay açıklamalarda bulundu. Can Atalay'ın "Bu hukuksuzluğa, adaletsizliğe herkesin itiraz etmesini bekliyoruz" ifadeleri ile gönderdiği mesajı okuyan Mustafa Atalay, dava sürecine tepkini dile getirdi.



  • Cuma 38.4 ° / 25 ° Güneşli
  • Cumartesi 38.1 ° / 21.5 ° Güneşli
  • Pazar 37.7 ° / 23.5 ° Güneşli