ÖĞRETMENLERİ ŞAŞIRTAN PROMOSYON ADALETSİZLİĞİ

ÖĞRETMENLERİ ŞAŞIRTAN PROMOSYON ADALETSİZLİĞİ

Öğretmenlere ödenmesi gereken promosyon adaletsizliği çileden çıkartı. AKP’nin iktidar olduğu günden bugüne kamu çalışanlarının hergün birçok konuta uğradığı adaletsizliğe şimdilerde de promosyon adaletsizliği eklendi.

Öğretmenler aylardır beklediği, umut ve bel bağladığı promosyon görüşmelerinde, yapılan sözleşmelerde, bankaların adaletsizce tekliflerinde hüsran yaşadı. Öyle ki Bankaların verdikleri ve önerdikleri rakamlar sadaka gibi olduğunu söyleyen eğitimciler isyan ettiler. Bazı iller ve ilçelerde promosyon farklılıkları öğretmenler arasında şaşkınlıkla karşılandı. Hatta yerel yönetimlerin bünyesinde çalışan öğretmenlerin aldıkları promosyon az olmasına rağmen aradaki fark bile adaletsizliğin boyutunu ortaya koyuyor.

Eğitim senli Öğretmenler gazetemize yaptıkları şikayetlerinde, “Tüm eğitimcilerle, sendikalarla bir araya gelip eğitim emekçilerinin mağduriyetlerinin giderilmesi için sonuna kadar mücadele yapmanın zamanıdır. Yeter artık bıçak kemiğe dayandı. Eğitim emekçileri bankalardan lütuf değil hakkı olanı istemektedir. promosyonlarla ilgili eğitim emekçilerinin uğradığı ekonomik kayıplar biran önce giderilmesini istiyoruz. Haklarımızdan vazgeçmeyeceğimizi, sonuna kadar haklarımızı arayacağımızı başta İl Milli Eğitim Müdürlüğü olmak üzere tüm kamuoyuna bildiririz.

Bankalar bizlerle kısa süreli sözleşme neden yapmıyorlar?  Bizleri 3 yıllığına kendilerine mahkûm yaparak istedikleri şekilde oynuyorlar. Bankaların mali süreçlere göre sözleşmeyi güncellemelerini istiyoruz. Bizler adına sözleşmelere atılan imzaların ceremesini biz emekçi öğretmenler çekiyor. Bu adaletsizliğe son verilsin istiyoruz ve bize hakkımız olanı versinler diyoruz. Bizlerin sabrını zorlamaya kalkmasınlar. Bakanlık, bu promosyon adaletsizliğini gördüğü ve bildiği halde gerekli müdahaleyi neden yapmıyor?” diyerek seslerinin duyulmasını istediler.



  • Pazar 37.7 ° / 23.5 ° Güneşli
  • Pazartesi 37.7 ° / 25.6 ° Güneşli
  • Salı 38.7 ° / 26.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı