O HEP 19 YAŞINDA- UNUTMADIK…

O HEP 19 YAŞINDA- UNUTMADIK…

Ali İsmail Korkmaz’ın ölüm yıldönümü [10 Temmuz 2013] Polis kovaladı, bakkal çelme taktı, fırıncı vurdu... "Vurmayın öldüm" dedi, durmadılar. Hastaneye zor yetiştirildi.

Ali Usta’nın kaleminden Ali İsmail Korkmaz’ın ölüm yıldönümünde duygu dolu sözlerle böyle anıldı…

“Hipokratın laneti üzerine olasıca doktor "tedavi etmem, Hipokrat da zaten gavurdu" dedi... O direndi. Tam 38 gün verdiği mücadeleyi noktaladı. Alişi'min ardından gazeteciler gelip "Ali İsmail’i anlat" dediklerinde bir an durdum. Ben 19 yaşında bir çocuğun neyini anlatacaktım...?

 Sonra anlatmaya başlayınca öyle bir sıralandı ki her şey, eşimle birbirimize baktık. Biz bile farkında değildik Ali İsmail’in bu kadar çok şey yaptığının... Küçüktü ama bir sürü çocuğa kitap okuttu. En iyi özet çıkarana hediyeler aldı. Köy okullarına kitap götürdü. Hep derdi ki: "Doğuda köyde okuyan çocuklar ne kadar eğitim alabiliyorlar... ? Onlara kitap götüreceğim..." 

Engellilere çuvallarca şişe kapağı topladı. Sabahları yürüyüşe giderdim, hep poşet götürürdüm. Yolda gördüğüm kapakları toplayıp Ali İsmail’e vereyim diye. Ailemizde o kadar çok genç var, hiçbiri huzurevine gitmedi. Ama Ali İsmail gitti... Benim evde Ali İsmail ile tek kavgam sinekler yüzündendi. Öldürmeye kalkardım "Anne pencereyi aç gitsin, niye vuruyorsun...?" derdi. Ben artık sineğe vurmaya kıyamıyorum... 

Çiçeğe bile kıyamazdı, koparmamıza izin vermez, "Koklayın bırakın dalında güzel" derdi. Ama o caniler benim oğluma kıydı... Çocuklara bile bağırmamızı istemezdi. Şimdi evi alt üst etseler sesimi çıkarmıyorum. Anneleri soruyor, "Niye bir şey demiyorsun...?" diye. "Aliş'im istemezdi" diyorum. Biz çocuklarımızı sevgiyle iyilik yapmayla büyüttük... Ali İsmail’in o kadar çok fotoğrafı var ki. Sana bana hatıra kalsın diye çektirmiş. Ali İsmail’in ardından aylarca fotoğraflarına bile bakamadım. Gözleri bana bir şeyler anlatmak istiyormuş gibi bakıyordu. Biz Ali’nin gururunu yaşadığımız kadar inşallah o katiller acısını yaşar...! Emel Korkmaz ALİ İSMAİL KORKMAZ [18.03.1994 - 10.07.2013] Ali İsmail'in katili, "hakim bey benim de 2 çocuğum var" diye savunma yaptığında Ali İsmail'in annesi Emel Korkmaz lafını kesip; "Allah acılarını yaşatmasın" demişti... Ali İsmail Korkmaz (18 Mart 1994, Hatay - 10 Temmuz 2013, Eskişehir), Taksim Gezi Parkı protestolarına destek amacıyla katıldığı yürüyüşe müdahale eden polis ve karşıt görüşlü gruplar tarafından darp edilmesi sonucu 19 yaşında öldürülen üniversite öğrencisidir.

Eskişehir'de Gezi Parkı protestolarına destek amaçlı düzenlenen yürüyüşte polisin müdahalesinden dolayı ara sokaklara kaçan eylemcilerden birisi olan Anadolu Üniversitesi birinci sınıf öğrencisi Ali İsmail Korkmaz, polis tarafından darp edildikten sonra eli sopalı gruplarca iki defa daha darp edilmiştir. Darp edildikten sonra gittiği hastanede tedavi görememiş, ilk tıbbi müdahaleyi ancak 20 saat sonra alabilmiştir. Beyin kanaması geçirdiği anlaşılan Korkmaz 38 gün boyunca komada kalmış ancak 10 Temmuz 2013 günü hayatını kaybetmiştir.

 Eskişehir'de Ali İsmail Korkmaz'ın ölümü protesto edilmiştir. Tepkiler Ali İsmail Korkmaz'ın ölümünden Türkiye'nin birçok ilinde ve ölümünden 40 gün sonra Hatay'da da protesto gösterileri başlamıştır. Mahkeme Süreci 2 Haziran 2013'te Eskişehir'de düzenlenen Gezi Parkı eylemleri sırasında uğradığı saldırı sonucunda 38 gün komada kaldıktan sonra yaşamını yitiren 19 yaşındaki Ali İsmail Korkmaz’ın ölümü ile ilgili olarak 5'i tutuklu 8 sanık hakkında "suç kastıyla kasten adam öldürmek" suçundan ömür boyu hapis cezası istendi.

Ali Usta



MUHARREM AKDAĞ
10.07.2024 14:44:55
HEP 19 YAŞINDA

Anahtar Kelimeler: YAŞINDA- UNUTMADIK…
  • Salı 39.8 ° / 26.3 ° Güneşli
  • Çarşamba 40.3 ° / 27.3 ° Güneşli
  • Perşembe 37.7 ° / 26 ° Güneşli