NE SARAYMIŞ BE! DOYMAK BİLMİYOR…

NE SARAYMIŞ BE! DOYMAK BİLMİYOR…

Cumhurbaşkanlığının ve Milletvekillerinin kullanmakta olduğu araçların ve uçakların maliyetini vatandaşın sırtına yükleyen AKP’li Cumhurbaşkanı’na ve saray İktidarına bakalım halkımız yeter artık diyecek mi?

8 VİP uçağının, onlarca lüks makam aracı ile ciplerden oluşan yüzlerce aracın kullanıldığı Sarayın 2022 yılında milletimize günlük maliyeti 10 milyon 657 bin lira… Değerli halkım; sen ödüyorsun bu paraları. Ey egemen dünyanın erki… Ey iktidar… Bunun neresi tasarruf” elektrik, su, telefon, doğalgaz gibi faturalardaki yüksek vergiler halkımızı canından bezdirdi ama anketler AKP’yi yine önde gösteriyor. Bu halk vallahi ya hasta ya da Erdoğan’ın dediği gibi fakir değil.

“Türkiye’deki yoksullaşmanın kaynağı AKP Hükümetlerinin yarattığı yolsuzluk ve rant ekonomisi, eeeee bu durum haliyle yoksullaşmayı her geçen gün artırıyor. İnsanlar temel ihtiyaçlarını bile karşılayamıyor. Cumhurbaşkanlığı tarafından inşa ettirilen Muğla'daki yazlık saray, Bitlis'teki kışlık saray ve Ankara'daki 'külliye' için 2022 yılında da kesenin ağzı açıldı, vatandaş öde- öde bitiremiyor, ülkemizin borcu arşı aşmış, gelecek nesillerin hepsi borçlu, borçlu doğduk, borçlu öleceğiz. O zaman bu oylar bu anketler neyin nesi? Sen buna kader de vatandaş, biz ise bedeli ne olursa olsun, soygun ve dalan düzeni demeye devam edeceğiz.

Milletten topladığı vergileri har vurup harman savuran AKP iktidarı, boşalan hazinenin kasasını doldurmak yerine sadece kendi konforu için lüks ve şatafatı için kaynak aramanın derdinde. AKP Hükümeti kamudaki araç saltanatını artırmak için her yıl olduğu gibi tekrar seçilirseler, önümüzdeki yılda çeşitli kamu kurumlarına 2 bin 962 yeni araç alımı için bütçeye yetki koyduğu bir yerde yine senin sırtına yük olacak, yine sen fakirlikle nikahlı kalacaksın. Hani tasarruf tedbirleri, hani devlet kaynaklarının verimli kullanılması! Bu şartlar sana ama AKP gillere bu kurallar geçersiz. Bu ne biçim samimiyet, bu ne biçin insanlık. Hepsinden önemlisi nasıl bir halk olmuşuz. Bizi koyuna, kuzuya çevirdiler, yönetenler kurt olmuş hergün biryerlerimizi lime lime parçalıyorlar…

Cumhurbaşkanı için yeni sipariş verilen her biri 1 milyon 800 bin Euro'ya 3 tane lüks Mercedes model aracın maliyeti 5 milyon 400 bin Euro! Maşallah doymak nedir bilmiyorlar, kibirlerinden halka her zaman olduğu gibi yukarıdan bakıyorlar. Elbette bu şatafatlı yaşamı sürdürenlerin yaşamında gözümüz var, gözü olmayanın gözü çıksın.  

Ülkemiz ekonomik kriz ve salgınla mücadele ederken, bir kişinin kullanımında 8 uçağın, yüzlerce lüks aracın bulunması israftır, savurganlıktır. 8 uçak sadece Cumhurbaşkanı'na tahsisli bulunurken, Bakanlıklar, Genelkurmay, Emniyet'e ait VİP uçaklarla birlikte bu sayı 15-16'ları buluyor. Türkiye, dünyanın en fazla VİP uçağına sahip ülkesi. Bu uçak filosunun bakımı için de milyonlarca dolar harcanıyor. Parayı yine sen veriyorsun vatandaş.

Sonuç bu kadar lüksü olan bir ülkede fakirlik var demek cehalettir yahu, bu kadar lükse özenmemek ve bu meşru olmayan servette gözümüzün olmaması gözümüzün gör olması, Allah’ın belamızı vermesi en hayırlısıdır. Sonuç; oyu sen veriyor, sen seçiyorsun ama sana doğru yolu gösteren seninle veya senden daha çok cezasını çekiyor. Sen sen ol, adam ol barı bu seçimde “Yeter artık düşün yakamızdan” deyi ver yahu…



Anahtar Kelimeler: SARAYMIŞ ! DOYMAK BİLMİYOR…
  • Cuma 38.4 ° / 25 ° Güneşli
  • Cumartesi 38.1 ° / 21.5 ° Güneşli
  • Pazar 37.7 ° / 23.5 ° Güneşli