Meslek Kanunu’na karşı öğretmenlerden Ankara’da kitlesel miting

Meslek Kanunu’na karşı öğretmenlerden Ankara’da kitlesel miting

Eğitim ve Bilim Emekçileri Sendikası’nın çağrısıyla Öğretmenlik Meslek Kanunu’nun iptali talebiyle Ankara’da yaptığı miting, Bartın’da yaşanan grizu patlamasında yaşamını yitiren madenciler anıldı. Miting, saygı duruşuyla başladı.

Eğitim ve Bilim Emekçileri Sendikası’nın çağrısıyla Öğretmenlik Meslek Kanunu’nun iptali talebiyle Ankara’da yaptığı mitinge Türkiye’nin dört bir yanından öğretmenler katıldı. Anıtpark’ı dolduran öğretmenlerin mitingine Özel Sektör Öğretmenleri Sendikası başta olmak üzere çok sayıda emek ve meslek örgütü ve demokratik kitle örgütü destek verdi.

Mitingin kitleselliğin yanında katılan öğretmenlerin coşkusu da dikkat çekiciydi. Öğretmenler Öğretmenlik Meslek Kanunu’nun iptali, ücret eşitsizliğinin giderilmesi, maaşlarının yoksulluk sınırının üzerine çıkarılması, 3600 ek gösterge gibi taleplerini dövizlerle alana taşıdı.

Bartın unutulmadı

Bartın’da yaşanan grizu patlamasında yaşamını yitiren madencilerin de anıldığı miting, saygı duruşuyla başladı.

Eğitim Sen Genel Başkanı Nejla Kurul, sözlerine Bartın’da alınmayan önlemler nedeniyle yaşanan patlamada yaşamını yitirenleri anarak başladı. Kurul, Öğretmenlik Meslek Kanunu’na karşı ortak mücadele çağrılarının karşılık bulduğunu ve 12 eğitim sendikasıyla birlikte ÖMK’nin iptal edilmesi talebiyle iş bırakma eylemi yapacaklarını hatırlattı.

Ücretli ve sözleşmeli öğretmenlik, mülakat ve güvenlik soruşturmaları nedeniyle yaşanan sorunlar, 500 bini aşkın işsiz, ataması yapılmayan öğretmenin varlığı gibi öğretmenlerin temel sorunlarına değinen Kurul, yoksulluk sınırı üzerinde maaş, 3600 ek gösterge, eğitim öğretim ödeneğinin bir maaş tutarına çekilmesi taleplerini de hatırlattı.

Özel sektör öğretmenlerinden ortak mücadele vurgusu

Söz alan Özel Sektör Öğretmenleri Sendikası Genel Başkanı Eren Edebali ise ÖMK’nin kendilerini yok saydığını ifade etti. Özel eğitim kurumlarında çalışan öğretmenlerin dinamiğinden güç aldıklarını belirten Edebali, bu güçle Ankara’da 30 Ağustos’ta yaptıkları eylemle bakanlığı kendilerini muhatap olmaya zorladıklarını söyledi. Kendilerinin de eğitim hareketinin bir parçası olduğunu ifade eden Edebali, kendi taban maaş talepleri için kamudaki öğretmenlerden destek beklediğini ifade edip onların mücadelesi için de üzerlerine düşeni yapmaya hazır olduklarını vurguladı.

                                                                             

 



  • Cuma 38.4 ° / 25 ° Güneşli
  • Cumartesi 38.1 ° / 21.5 ° Güneşli
  • Pazar 37.7 ° / 23.5 ° Güneşli