LİDERLERİ ’DE BİP’LEMEK GEREK!

LİDERLERİ ’DE BİP’LEMEK GEREK!

Bir zamanlar siyasal gerilimler meydana gelse de iktidar ve muhalefet bir araya gelerek birlik mesajları verirdi. Liderlerin güler yüzlü birlikteliği, toplumdaki gerilimi düşürürdü.

Hükümet ve muhalefet liderlerinin bir araya gelerek birlik mesajı vermelerinin en iyi zamanı ise milli bayramlardı...

1990’ lı yıllarda Türkiye’de iktidar ve muhalefetin arasında diyaloğun ne kadar güçlü olduğunu ve yaşanan siyasal rekabete rağmen, liderlerin birbirlerine nasıl saygı duyduklarını bu millet gözlemlerdi

Örneğin;

Anıtkabir’de bir milli bayramda çekilen fotoğrafta Bülent Ecevit, Necmettin Erbakan, Mesut Yılmaz, Süleyman Demirel ve Erdal İnönü merdivenleri yan yana çıkarken, topluma da birlik ve beraberlik mesajı vermiş olurlardı.

Peki, şimdi böyle mi?

Liderleri geçtik, milletvekilleri veya bakanların açıklamalarına bir bakın herkes herkese ağza alınmayacak sözler edebiliyorlar.

Bir taraftan, Vatan-millet edebiyatı yaparlarken diğer taraftan birbirlerine kim daha güçlü hakaret ediyor, sanki onun çetelesini tutuyorlar.

Yukarıdan aşağıya doğru yapılan bu hakaretleri de TV ve gazeteler, sanki büyük bir marifetmiş gibi son dakika haberi diye veriyorlar.

Televizyonlarda (RTÜK’e) göre müstehcen veya uygunsuz görüntüler nedeniyle filmlerin bazı sahneleri BİP’lenirken, liderlerin birbirlerine karşı sarf ettikleri hakaret vari sözleri neden aynen yayınlanabiliyor. Hal böyleyken, liderleri de BİP’lemek gerekmez mi?

Her neyse, eski günleri, eski liderleri ve onların beyefendiliklerini ve yeri geldiğinde bir ve beraberliklerini gerçekten özledik.

Dolayısıyla önümüzde bir seçim var. Bu millet bunların hepsini BİP’leyip, üsluplarından ötürü siyaset sahnesinden siler mi dersiniz?

Çünkü Türk siyasetinde “özlenen o fotoğrafları” yeniden görmek istiyor bu millet!

Siyasetimizde  “özlenen bu fotoğrafı” kim görmek istemez!?

 

 



Anahtar Kelimeler: LİDERLERİ ’LEMEK GEREK!
  • Cumartesi 29.7 ° / 20 ° Güneşli
  • Pazar 30.5 ° / 19.8 ° Güneşli
  • Pazartesi 31 ° / 20.2 ° Güneşli