KOYUNUN OLMADIĞI YERDE KEÇİLER ABDURRAHMAN ÇELEBİ

KOYUNUN OLMADIĞI YERDE KEÇİLER ABDURRAHMAN ÇELEBİ

Esenler Belediyesi Ekim ayı (2024) Olağan Meclis Toplantısı’nın ikinci birleşimi gerçekleştirildi. Toplantıda 2025-2029 yıllarına ilişkin stratejik plan ve 2025 Mali Yılı Performans Programı oyçokluğu ile kabul edildi.

Esenler Belediyesi Ekim ayı Olağan Meclis Toplantısı’nın ikinci birleşimi kural hataları ile başladı ve izleyenlerin şakşakçılığı yüzünden meclis toplantısı AKP grup toplantısına döndü. Belediye Başkanı Göksu, konuşmasını yaparken CHP’li aklı evveller, sözlü sataşma yapınca Başkan Göksu, meclis oturumu kurallarına uyun uyarısı yaptı. Aynı Göksu, diğer taraftan meclis oturumunu AKP grup toplantısına çeviren İlçe Başkanının, ilçe yöneticilerinin ve izleyici sıralarındaki şakşakçıların kuralsızlığına sessiz kalmasını biz gazeteciler olarak şaşkınlıkla izledik.  İşin özü “Koyunun bulunmadığı yerde keçiler Abdurrahman Çelebi” kesildiği meclis oturumu değil de Göksu’nun başrollünde, muhalefetin figüran yapıldığı tiyatro izledik. 

  • Muhalefet meclis üyeleri bu önemli meclis toplantısına hazır olmadığı gibi bilgisiz ve görgü kurallarına uymayarak kürsüde konuşanlara sözlü saldırı yaparak söylenmesi gerekenler söyleyemediler bile. Söylenmeyenler bize göre Çiftehavuzlar’da imara açılan şahıs arazisi, aynı yerde okul arazisi plan değişikliği ile özel hastane yapılması. Davut Paşa Mah. Kaçak Camii, SGK borçlarına karşı satılan yerler, 15 Temmuz’da benzin istasyonu (4 adet) lejantı verilen ticarileşen alan, Ramazan Bingöl lokantası yerinin babalar gibi satılması gibi yığınla imar yanlışını neden konuşmadıklarını en hafifinden bilgisizlik diye not aldık.  

Başkan Göksu, bakın neler dedi.

Konuşmasına İsrail’i kınamayla başladı ve İstanbul’da çalışan personele en yüksek maaşı verdiğini söyleyerek söze başladı. Göksu  “Esenler’de kentsel dönüşüme hız vereceğiz, tüm imar planlarını H= 15.50 yapmak için İBB’ye teklif götüreceğim” diyerek İmamoğlu’na yine sataştı. 

Bizde Esenler’de teknik insanlara sorduk verilen cevap şöyle. “Neremizle gülelim, böyle bir girişim yanı planlarda oynamak nüfus yoğunluğunu arttırır. Başkan bir toplantı yapsın ve Esenler’de tüm teknik insanları çağırsın bakın neler söyleyeceği. Siz önce Esenleri imar kanuna uygun hale getirin, sen Esenler’de donatı alanlarını hazırla, bizim donatı alanımız yok. Siz askeri alanı babanızın çiftliği mi zannediyorsunuz ve ikide bir bizim donatı alanımız 15 Temmuz diyerek konuşuyorsunuz. O yer sana şartlı verildi sen Esenlerin donatı alanları üzerinde ki yerleri biran önce askeri alana transfer yapacaksın.Koyunun olmadığı yerde keçiler Abdurrahman Çelebi” olur. Yanı teknik konularda bilgisi olmayan veya yeterli olmayan muhalefetin olduğu meclis oturumunda Başkan Göksu Atıp tuttu ve kendisini herhalde “Abdurrahman Çelebi” zannetti. Böyle bir meclis oturumunda 2025-2029 yıllarına ilişkin stratejik plan ve 2025 Mali Yılı Performans Programı konuşulmuş gibi yapılarak herkes bir güzel uyutuldu. Esenler meclisinde stratejik plan ve 2025 Mali Yılı Performans Programı konuşulurken halk adına seçilmiş CHP’li meclis üyelerinin eksik katılımı ise tam bir klinik vaka” dediler. 

İşte Göksu’nun atıp tuttuğu konuşma

VİDEO İZLE

GÖKSU DUYGUSALA BAĞLADI… YUMUŞADI! 

Esenler Belediye Başkanı Göksu, meclis kürsüsünden konuştu ama o bildiğimiz ve alıştığımız ses tonu ile değil, yumuşak sesle konuşarak herkesi şaşırttı. Değişmiş ve evrimleş hali ile Göksu, gerçekten yumuşadı ve CHP’li meclis üyelerine “beni siz alkışlamayın” dedi çünkü kendisini alkışlayacak, şak şaklayacak kadroları hazırdı.

VİDEO İZLE



  • Çarşamba 20.2 ° / 8.2 ° Güneşli
  • Perşembe 21.1 ° / 10.9 ° Güneşli
  • Cuma 20.6 ° / 11.2 ° Güneşli