KOL KIRILDI “ESDEF’İN” İÇİNDE KALDI!

KOL KIRILDI “ESDEF’İN” İÇİNDE KALDI!

Esenler Dernekler Federasyonu (ESDEF) 8. Olağan kurulunda” Kol Kırıldı Yen ESDEF'in İçinde Kaldı. ” ESDEF Kurucu Başkanları kurucu olmayanları yüksek dozda eleştirdi. Cuma Helvacı’yı, yerden yere vurdular.

 

Esenler Dernekler Federasyonu (ESDEF) 8. Olağan kongresi tek adayla, tek liste ile gerçekleşti Kurucu Başkanların sitem dolu sözleri ile başlayan kongrede Adıyaman eşrafından, Üzeyir Oruç ve listesi oybirliği ile görevlendirildi.

Kongre ikram edilen sabah kahvaltısının yapılmasından sonra liste gerginliği başladı, divan başkanlığı tartışmasıyla gerginlik zirve yaptı. Kurucu başkanlardan Esenler Gelecek Partisi ilçe Başkanı Mustafa Kaplan’ın divan başkanlığına yapılan teklifine eski başkan ve cemaati itiraz yapması diğer kurucu üyeler tarafından saygısızlık olarak yorumlandı. 

“CUMA HELVACI DENETLENMESİNE NEDEN TAHAMMÜL ETMEDİ?

Kurucu Başkanlardan Süleyman Kahveci Kaplan’ın divan başkanlığına kabul etilmemesini eleştirdi. 

Kahveci: AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan, tüm meslek örgütlerini ‘arka bahçesi’ yapmak için start verdiğini biliyorduk ama ESDEF’in de arka bahçe yapılacağını düşünmedik. Bakın bir başkan kendisini denetleyen organın yanı denetleme kurulunun denetleme raporundan rahatsızlık duyması kadar komik bir durum olabilir mi? Sayın Helvacı ile ilkleri ve birçok hadiseyi yaşadık. Helvacı döneminde STK’ların görevlerinden savrularak biati etmeyi, bir siyasi partinin arka bahçesi olarak kula kulluğun nasıl yapıldığını gördük. Bugün kurduğumuz bu kurumun bu anlayıştan kurtulması için buradayız” diyerek eleştiride bulundu. 

Bir diğer eleştiri ise Kurucu başkan Kaplan’dan geldi…

ESDEF kurucu Başkanı aynı zamanda Esenler Gelecek Partisi ilçe Başkanı Mustafa Kaplan: Bizler büyük mücadelelerle ve emeklerle kurduğumuz federasyonumuzu tam 12 senedir, Cuma Helvacı’nın da yönetimde bulunduğu dönemi takip ediyorum. ESDEF bugüne kadar güzel hizmetler yaptığı ortada. Hizmetler elbette bireysel değil, tüm halkımızın verdiği desteklerle ve katkılarıyla gerçekleşmiştir. Dernekler, cemiyetler ve halkın yararına kurulmuş kurumlar aslı sorumluluklarını yerine getirdiklerinde başarılı olmuş olurlar.

Bizler Sivil toplum kuruluşlarıyız ve bağımsız çalışırız, kimselerin tekelinde değiliz. Ancak bazı arkadaşlarımızın algı sorunu olacak ki bu önemli ilkelerden savruldukları bir gerçek. Bu arkadaşlarımız bu bilgi düzeyinde değiller ve görevlerini içselleştirmişler yanı görev ve sorumluluklarından savrularak ihmal kolaycılığına gittiklerini üzülerek belirtmek isterim.

Biz sivil inisiyatifi oluşturarak halkın yararına olan işlerle uğraşmalıyız. Üretmeliyiz, üreteni desteklemeliyiz. Federasyonlarda yöneticilik yapan arkadaşların tutum ve davranışları çok önemlidir. Federasyonlar sivil toplum örgütleridir, bu örgütlerde görevlerini adam gibi yapmayanlar, birilerine yaranma adına bazı işler yapanlar bu kurumlara en büyük zararı verirler. Bu iş siyasi partilerin yönetenleri iyi yöneticilerden oluşmadığında nasıl siyasi mezarlığa gidiyorlarsa böyle yönetilen tüm kurumların, tüzüklerine göre hareket etmedikçe kapanırlar ve sonları aynı olur.

Şunu demek istiyorum… Biz bu kurumu birilerine yaranmak için kurmadık, bizler halkın yararına olmayan bir gelişme gördüğümüzde tepkimizi koymak, doğru yapılanı alkışlamak için kurutluk. Biz halka önderlik yaparak, halkın bilincini artırmak özgül ağırlığımızı toplum adına siyasilere göstermek, böyle gelmiş böyle gitmeyecek demek için kurulmuş bir oluşumuz” diyerek Helvacı’ya ve yönetimine eleştirilerini sıraladı.   



Anahtar Kelimeler: KIRILDI “ESDEF’” İÇİNDE KALDI!
  • Perşembe 39 ° / 24.2 ° Güneşli
  • Cuma 38.4 ° / 25 ° Güneşli
  • Cumartesi 38.1 ° / 21.5 ° Güneşli