KILIÇ’TAN GÖKSU’NUN DAHASI VAR’INA YANIT!

KILIÇ’TAN GÖKSU’NUN DAHASI VAR’INA YANIT!

31 Mart yerel seçimlere “dahası var” sloganlı pankartlarla giren Göksu halka neyin dahası olduğunu yandaş bir hastanenin üstüne imar artışına göz yumarak, seçimler öncesi “dahası var” çalışmasını başlattı.

Esenler Dörtyol meydan girişinde bulunan eski bir hastane yeri yandaş bir kuruluş tarafından kiralanarak güçlendirilmeye başlandı. Buraya kadar her şey normal görünse de binanın bulunduğu adaların imar planları 18.50 iken, AKP'ye yakın olan birileri iktidarın nimetlerinden yararlanarak ve karşılıklı dövüş ile imar 3 kat artırılarak imar rantına göz yumuldu.

Esenler CHP eski meclis üyesi inşaat mühendisi Yüksel Kılıç: Esenler’de ilk defa belediye baypas edilerek imtiyazlı bir şirket tarafından mahkeme kararı ile 3 kat imar artışı alınarak uygulamaya geçirilmesi yapının çevresinde bulunan parsellerin ve tüm binaların hak kaybına uğramasına neden oldu.

Dahası var sloganıyla yeniden aday olan AKP’li Göksu Esenler halkının hakkını savunmak yerine imtiyazlı yandaş şirketin mahkeme kararıyla aldırmış olduğu bu rant artışına seyirci kalarak Esenler halkına ihanet etmeyi sürdürüyor.

Göksu Esenler halkına ihanetlerine devam ederek dahası var sloganı neler yapacağını bu günden belli etti. 

Esenler Belediye Başkanı Göksu ile 5 sene mecliste çalıştım, çalıştığım bu dönemlerde bu tip imar artışlarına girişimlerde bulundu ama biz buna karşı mecliste verdiğimiz sözlü ve yazılı önergelerle bu tür imar rant artışlarına izin vermedik. Ancak Göksu Meydanı boş bularak Esenler halkının menfaatlerine uymayan işler yapıyor. Şunu iyi bilsinler ki meydan boş değil Esenler halkının zararına olan bu tip uygulamalara sesiz kalmayarak hukuki yollarla gerekli girişimlerde bulunacağız dedi.



Anahtar Kelimeler: KILIÇ’ GÖKSU’ DAHASI YANIT!
  • Pazar 31.5 ° / 19.5 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 30.9 ° / 17.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Salı 27.5 ° / 16.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı