Kılıçdaroğlu’nun Cumhuriyet düşmanı Said Nursi’çilerle dostluğu!

Kılıçdaroğlu’nun Cumhuriyet düşmanı Said Nursi’çilerle dostluğu!

Demokrat Parti Kadın Kolları Genel Başkan Yardımcısı Amine İlknur Tombul, partisiyle yollarını ayırdı. “Mobbing ve tehditler üzerine” istifa ettiğini duyuran Tombul “Nurcuların ve cemaatçilerin ‘Kadın’lar ile problemi var dedi.

Tombul, Kılıçdaroğlu’nun masasına oturttuğu, dostum dediği Genel Başkan Gültekin Uysal’ın Said Nursi’yi övdüğü sözlerini de hatırlattı. 

Tombul, istifa haberini sosyal medyadan şöyle duyurmuştu:

“Şeffaf olmayan derin bir yapı içerisinde olmamak adına, günlerdir bizim üzerimizden yürütülen kara propaganda, mobingler ve

 tehditler üzerine parti üyeliğimi sonlandırmış bulunuyorum.”

Amine İlknur Tombul, bir paylaşımında da parti içindeki Nurcuların etkisini şöyle anlattı:

“Nurcuların ve cemaatçilerin “Kadın”lar ile genel bir problemi var. Bu çok bariz. Asla modernleşmeyi kabullenemiyorlar. Risalei nur okumaktan “Türkçe” konuşmayı unutanlar, koltuk sevdasından, yanlışını kabul etmiyorlar! Yalnızca koltukla var olmuşlar, başka baltaya sap olamazlar.”

Tombul, Nurculara yakınlığıyla bilinen Demokrat Parti Genel Başkanı Gültekin Uysal’ın, Cumhuriyet düşmanı Said Nursi’yi öven sözlerini de hatırlattı.

Uysal, Nurcuların yayın organı Yeni Asya’da yayımlanan bir röportajında, “Türkiye’nin bugün Said Nursi modeline ihtiyacı olduğunu düşünüyorum” demişti.



  • Pazar 37.7 ° / 23.5 ° Güneşli
  • Pazartesi 37.7 ° / 25.6 ° Güneşli
  • Salı 38.7 ° / 26.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı