Kılıçdaroğlu HDP’yi TBMM’de ziyaret etti

Kılıçdaroğlu HDP’yi TBMM’de ziyaret etti

Millet İttifakı Cumhurbaşkanı Adayı Kemal Kılıçdaroğlu, HDP Eş Genel Başkanları Pervin Buldan ve Mithar Sancar'ı ziyaret etti. Görüşmeinin ardından basın açıklaması yapıldı

Millet İttifakı’nın Cumhurbaşkanı adayı CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, HDP Eş Genel Başkanları Pervin Buldan ve Mithat Sancar’ı TBMM’deki makamında ziyaret etti. 18 Mart’ta gerçekleşmesi beklenen görüşme HDP tarafından yapılan açıklama ile ertelenmişti.

TBMM’de yapılan ziyarette Kılıçdaroğlu’na Oğuz Kaan Salıcı, Özgür Özel ve Selin Sayek Böke; HDP Eş Genel Başkanlarına Ebru Günay ve Saruhan Oluç eşlik etti.

“Demokrasiyi savunmalıyız”

Bir saat süren görüşmenin ardından açıklama yapan Kılıçdaroğlu “Toplantıda yerel yönetimler üzerinde duruldu. Kayyım uygulamasının doğru olmadığını ilettik. Her koşulda demokrasiyi savunmalıyız” ifadelerini kullandı.

Kılıçdaroğlu konuşmasına “Bu akşam büyük bir ihtimalle yine belli TV kanallarında bir sürü şeyler söylenecek. Arkadaşlar siz kavgadan bıkmadınız mı ya? Kucaklaşmak, bir araya gelip tartışmak varken neden kavga ediyoruz” sözleriyle devam ederek, “Kürt sorunu dahil bütün sorunların çözüm adresi TBMM’dir” dedi.

“Yeni bir başlangıç yapacağız”

Kılıçdaroğlu konuşmasında “TBMM’de her dil yazıyor. Konuşmada Kürtçe geçtiği zaman ‘bilinmeyen bir dil’ deniyor. Binlerce yıldır konuşulan bir dili niye böyle yazıyorsunuz” ifadelerini kullandı.

Kılıçdaroğlu konuşmasında “Herkes rahat olacak bu ülkede, kimseyi düşman olarak görmeyeceksiniz, ötekileştirmeyeceksiniz, yeni bir başlangıç yapacağız” vurgusu yaptı.

“Sorunların çözüm adresi TBMM’dir”

HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan, “Türkiye’nin en temel sorunlarını konuştuk” diyerek Kılıçdaroğlu’na teşekkürlerini iletti. Buldan görüşmenin TBMM’de yapılmasının nedeninin, çözüm adresini TBMM olarak gördüklerinden kaynaklandığını söyledi.

HDP Eş Genel Başkanı Mithat Sancar, görüşmeyi “Yapıcı bir görüşme gerçekleştirdik” sözleriyle değerlendirdi. Sancar, “Bu görüşmeyi Meclis’te yapmamızın nedeni çözüm adresi olarak TBMM’yi gördüğümüz vurgulamaktır” ifadelerini kullandı.

“İttifak güçlerimiz ile değerlendireceğiz”

Sancar, “Konuştuğumuz konuları kurullarımıza taşıyacağız, ittifak güçlerimiz ile bu görüşmeyi değerlendireceğiz. Birkaç gün içerisinde de daha ayrıntılı bir açıklama yapacağız” dedi.



Anahtar Kelimeler: Kılıçdaroğlu ziyaret
  • Pazar 37.7 ° / 23.5 ° Güneşli
  • Pazartesi 37.7 ° / 25.6 ° Güneşli
  • Salı 38.7 ° / 26.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı