KILIÇ: KİM SİYASETEN DİNİ REFERANS ALIRSA YOK OLACAK!

KILIÇ: KİM SİYASETEN DİNİ REFERANS ALIRSA YOK OLACAK!

İktidar, beceriksizliğinin ve zamların faturasını vatandaşa kesiyor. CHP acı reçeteyi tüzük değişikliği ile tatlıya bağlıyor. Esenler’de Kılıçdaroğlu’nun yasağını delerek sokağa çıkan örgüt aşurenin tadına baktı.

CHP Esenler ilçe örgütü sokağa çıktı ama bu çıkış zamları, emekli maaşlarına yapılmayan artışı, yanan, yakılan, dalan edilen ormanları ve Esenler’de peşkeş çekilen arazileri protesto etmek için değil meydanda dağıttıkları aşurenin tadına bakmak, ilçe kongresinin kazanmak içindi. 

Sokağa çıkan ve aşure dağıtan CHP İlçesi bölük -pörçük- darmadağın bir göründü verdi. Kirlilikleri ile gündem olan, ahlakı yönden zaafları olan eski ilçe başkanı Ütebay yine yaptı yapacağı kötülüğü ve Ütebay'ların aile meclisi aldığı kararla, ilçe çalışmalarını engellemek için kadın ve gençlik kollarını tüm parti çalışmalarına katılmamaları kararı aldıklarından olacak ki  alana çıkanların sayısı oldukça azdı.      

CHP Esenler eski belediye meclis üyesi Yüksel Kılıç, durum değerlendirmesi yaparak Muharrem ayının önemini anlattı. Kılıç, yapılan aşure etkinliği zamları protesto etmek, sokaklara çıkıp yanlış bir şeyler yapmak niyetlerinin olmadığını söyledi. 

Yüksel Kılıç, yaptığı konuşmasında, “Göksu siyasi şov yaparak algı oluşturuyor. Kendileri her zaman yaptığı gibi popülist söylemlerle halk karşıtlığına devam ediyor. Cemevi aşuresinde özenle seçilmiş kelimelerle insanları kandırmasına şahit olduk. Kendileri Belediye Başkanı olabilir ama yakasında ki rozet AKP rozetidir. 

Son olarak CHP dini motiflerle süslü kelimeleri bırakarak laikliği savunmaktan uzaklaşmıştır. Halil İbrahim sofrasıyla, helalleşmeyle sonuca varamayacağı gün gibi aşikardır. Uğur Mumcu’nun söylediği gibi “her kim dine sarılırsa, siyaseten dini kendine referans alırsa  o düşünce ve oluşumlar yok olacaklar ” dedi.

Konuşmanın tamamı VİDEO izle    



  • Cuma 38.4 ° / 25 ° Güneşli
  • Cumartesi 38.1 ° / 21.5 ° Güneşli