KAYA: GAZZE’TE İNSANLIK SUÇU İŞLENİYOR! SAVAŞA HAYIR!

KAYA: GAZZE’TE İNSANLIK SUÇU İŞLENİYOR! SAVAŞA HAYIR!

CHP Esenler İlçe Başkanı Cemal Kaya, Hamas'ın İsrail'e saldırısına ve emperyalist ülkelerin katliamına sert tepki gösterdi  “Uluslararası işçi sınıfı, demokrasi güçleri ve halklar bu zulmün sonlanması ve barış için ayağa kalkmalı”

CHP Esenler İlçe Başkanı Cemal Kaya: Dünya’da iklim savaşları devam ediyor. Küresel baronların, emperyalist güçlerin, sözde medeniyetin öncüleri olanların iştahı kabarmışların ülkeleri böl, parçala, paylaşımı ve bir halkın yok oluşunu maalesef canlı canlı tüm dünyaya seyrettiriyor. CHP savaşlara karşı olan bir partidir ve küresel güçlerin ABD Emperyalistlerinin Siyonist İsrail’in işgaline karşı yıllarca en sert duruş sergilemiştir. 

ABD ve işbirlikçileri dün Libya- Irak- Ortadoğu'nun her yerinde olduğu gibi bugün Filistin'de, yarın bir başka ülkede dünyanın gözü önünde halkları yok ederek insanlık suçu işlemeye devam ediyor. Savaşlar başladığında yıkımlar ve bittiğinde geride derin yaralar bırakır. Bugün Gazze’te bir insanlık suçu işleniyor, Gazze’te toplu cenazeler, enkaz altında kalan bedenler, tedavi bekleyen yaralılar, nerede kalacağını bilemeyen yüz binlerce insan çaresiz.  ABD faşizmin işgalci İsrail’in bombalarla yakıp yıkmasına dünya seyirci, emperyalist güçler el ele vermiş bir ülkeyi yok ediyorlar. İnsanlık suçu ve katliam yapan İsrail en temel ihtiyaçlara ulaşımı keserek yaptığı vahşeti seyreden ise küresel faşistlere, göz yuman devletlere lanet olsun.  Biz savaşa, işgale ve insanların öldürülmesine karşıyız. 

Gazzeliler için geriye kalan tek şey, atılan bombaların gölgesinde kalan soludukları hava, ki o da, enkazlardan kalan tozla kaplı, cansız bedenler yerle bir olan şehirler. Bizlerin isteği ve temennisi İsrail’in Filistinlilere uyguladığı ''tam ablukanın” kaldırılması, işgal edilen topraklardan çekilmesi ve savaşın son bulmasıdır. Ulu önderimizin dediği gibi “Yurtta Barış, Dünyada Barış” Biz Filistin halkının yanındayız ve savaşa hayır diyoruz… Savaşın gözyaşlarının nasıl rengi yoksa dini, imanı olmaz, bombaların düştüğü yerde her dinden insanın yok olduğunu üzülerek seyrediyoruz. Gazze abluka altında, elektrikler, sular kesilmiş, bebekler bombalanıyor maalesef dünya bu emperyallere sesini çıkaramıyor…” dedi.



  • Cuma 38.4 ° / 25 ° Güneşli
  • Cumartesi 38.1 ° / 21.5 ° Güneşli
  • Pazar 37.7 ° / 23.5 ° Güneşli