KARAPINAR: AKP’LİLER YEŞİLİ TALAN EDER…

KARAPINAR: AKP’LİLER YEŞİLİ TALAN EDER…

Esenler Belediyesi Kasım ayı 2022 meclis oturumunun ilk birleşiminde gergin saatler yaşandı. Gerginliğe İYİ Partili Mikail Karapınar’ın, “Cumhuriyetin her adımında akıl, bilim, Türklük ve özgürlük var" söylemi neden oldu.

İYİ Parti Esenler Belediye Meclis Üyesi Karapınar’ın, gündem dışı konuşmasında Cumhuriyeti ve cumhuriyet değerlerini öven sözleri meclis gündemini oluşturdu. Cumhur ittifakı bu sözler üzerine hop oturup hop kalktılar. Karapınar Kasım Ayı içinde hayatını kaybedenleri rahmetle anarken, CHP’liler Bülent Ecevit’i, Erdal İnönü’yü, Süleyman Genç’i anmamaları garipsendi.

 “SALTANATIN KALDIRILMASININ 99. YIL DÖNÜMÜ VE HARF DEVRİMİ'NİN 94. YIL DÖNÜMÜ KUTLU OLSUN”

İYİ Parti Esenler Belediye Meclis Üyesi Karapınar: Partim adına gündem dışı konuşma yapmak üzere söz almış bulunmaktayım. Kasım ayı içerisinde yitirdiğimiz çok değerli bazı isimleri anmak ve Kasım ayındaki bazı önemli günleri hatırlatmak isterim. 29 Ekim’de Cumhuriyet Bayramımızı büyük bir coşkuyla, büyük bir onurla, gururla kutladık. Cumhuriyetin ışığının yanmasıyla her anlamda aydınlandık. Her anlamda esaretten kurtulduk. Bundan tam bir asır önce bu topraklarda Cumhuriyet ışığını yakan Gazi Mustafa Kemal Atatürk bu topraklardan saltanatı da sultanlığı da kaldırdı. 1 Kasım 1922’de saltanatın son bulmasıyla kula kulluk dönemi de son buldu. Egemenlik hanedandan alındı ait olduğu yere, Türk Milletine verildi.

 1 Kasım 1928’de ise Harf inkılabı ile Türkçemiz de özgürleşti, yazı dilinde kullanılan Arap harflerinin yerine, Latin harflerinden oluşan 29 harfli yeni Türk harfleri kabul edildi. İşte o gün bugündür bu topraklarda Cumhuriyet yazıldığı gibi okunuyor. 1 Kasım, Türk Milletinin sırtındaki yükten, dilindeki esaretten kurtulduğu gündür. Aydınlığa, çağdaşlığa, özgürlüğe açılan yolumuz, Saltanatın kaldırılmasının 99. yıl dönümü ve Harf Devrimi'nin 94. yıl dönümü kutlu olsun.

 Cumhuriyetin her adımında akıl, bilim, Türklük ve özgürlük var. Tüm bunları reddedenlere, güneşe sırtını dönenlere Cumhuriyet ağır gelir. 1 Kasım 1927’de Cumhuriyetimizin kurucusu büyük önder Atatürk’ün 2. kez Cumhurbaşkanı seçilmesinin yıl dönümü de kutlu olsun. Hep hatırlayalım: Egemenlik Kayıtsız Şartsız Türk Milletinindir! Hiç unutmayalım: Türkçe giderse Türkiye gider!

 “MUSTAFA KEMAL ATATÜRK’Ü BİR KEZ DAHA MİNNET VE SAYGIYLA ANIYORUM”

10 KASIM- Türk ulusunun yetiştirdiği büyük komutan, Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu, ilk Cumhurbaşkanımız, ilk ve tek başöğretmenimiz, ebedi başkomutan Gazi Mustafa Kemal Atatürk, 84 yıl önce bir 10 Kasım günü ayrıldı aramızdan ama sadece fizikken… Ardında ışığıyla aydınlanan bir Cumhuriyet, manevi miras olarak da aklı ve bilimi bıraktı. Ve tam 84 yıldır fikirleri ve eserleriyle yaşıyor. Bu duygu ve düşüncelerle, en büyük emaneti olan Türkiye Cumhuriyetine her yönü ile sahip çıkacağımıza söz vererek aramızdan ayrılışının 84. yılında, Büyük Önder Mustafa Kemal ATATÜRK’ü bir kez daha minnet ve saygıyla anıyor, yüksek hatırası önünde saygıyla eğiliyoruz. Büyük önderimiz, gözlerini kapamış olsa da biz ufka onun gözleriyle bakmaya devam ediyor, onu her gün daha fazla anlıyoruz.

“MEDENİYET YOLUNUN TAŞLARINI DA SADECE ‘CESURLAR’ DÖŞER...”

Bundan tam 5 yıl önce 25 Ekim 2017'de, Türkiye’nin 87’nci partisi resmen kuruldu; ‘İYİ Parti’ adıyla ve Meral Akşener liderliğinde... Cumhuriyet kadınının, siyasetteki en iyi temsilcilerinden Meral Akşener, kucaklayıcı bir dille, siyasete yeni bir renk, yeni bir soluk getirdi... Parti logosu olarak 'Güneş'i seçmiştik. Medeniyetin beşiği, güneşin ülkesi, bereketli Anadolu topraklarına medeniyeti yeniden getirmek; bu toprakları yeniden aydınlatmak için... O güneşin çevresinde, Selçuklu yıldızındaki gibi 8 öğretili ışık da vardı. Çünkü; İYİ adalettir. İYİ kararlılıktır. İYİ umuttur. İYİ gelecektir. İYİ bilgidir. İYİ zenginliktir. İYİ cesarettir. İYİ medeniyet demektir ve medeniyet yolunun taşlarını da sadece ‘CESURLAR’ döşer...

“CUMHURİYET'E SAHİP ÇIKMAKTAN ASLA VAZGEÇMEYECEĞİZ”

Demokrasi tehdit altındaydı ama biz İYİLER için bu durum da çözümsüz değildi. Üstelik iyilik güneşinin neferleri olarak, tüm tehditleri ortadan kaldıracak cesarete ve güce de sahibiz. O güneş, 80 milyonu kucaklayarak Türkiye’yi yeniden aydınlatacaktır. Biz Atatürk’ü rehber edinmiş, onun yolunda yürüyenleriz. 25 Ekim’de de İYİ Parti 5. yaşını doldurdu. Bir kez daha partimizin 5. yaşını kutluyor, Aziz milletimizle birlikte nice İYİ yıllar diliyorum. Bizler Atatürk’e ve onun büyük emaneti, hür ve insanca yaşamanın güvencesi Cumhuriyet'e sahip çıkmaktan asla vazgeçmeyeceğiz. Bizleri bölen, kutuplaştıran, Cumhuriyetimize ve Atamıza yapılan tüm hain saldırıların da daima karşısında duracağız. Bu da böyle biline…

8 Kasım ise Dünya Şehircilik Günü... Gelecek nesillere daha yaşanabilir şehirler bırakmak elimizde. Rant uğruna betona boğulmadan, depremi tetikleyecek gereksiz Kanallar açılmadan, ekolojik dengenin her daim gözetildiği, çocuklarımızın huzur ve güven içinde büyüdüğü nefes alan şehirler nefes alan İstanbul dileğiyle, 8 Kasım Dünya Şehircilik Gününü kutluyorum.

“GÖKTÜRK, YEŞİL ALAN KATLİAMI, YARGI KARARININ DA ÇİĞNENMESİYLE BİR HUKUK KATLİAMINA DÖNÜŞ

AKP’liler yeşil alan gördüklerinde talan etmede üstüne yok. Maalesef en son Kemerköy'de de bunu deneyimledik. Göktürk Kemerköy Sitesinde yaşanan yeşil alan katliamı, yargı kararının da çiğnenmesiyle bir hukuk katliamına dönüşmüş olup, sadece AK Parti’nin usulsüzce yeşil alan talanını göstermekle kalmıyor, Türkiye’de Adaletin de nasıl ayaklar altına alındığını fazlasıyla gözler önüne seriyor, maalesef…

AK Parti yandaş medya kurmak için Demirören’e kredi verdi. Demirören, Ziraat Bankası'ndan aldığı 300 milyon dolar ve 1 milyar 118 milyon lira krediye karşılık Göktürk Mahallesi’ndeki Kemer Country’deki üzerinde golf sahalarının bulunduğu kendisine ait arazileri ipotek ettirdi.  İpotekten kısa bir süre sonra da bakın ne tesadüftür ki bu araziler Çevre ve Şehircilik Bakanlığı eliyle imara açıldı. Kredinin ödenmeyeceğini kendileri de gayet iyi biliyordu. Ve Demirören kredi borcunu ödemedi, söz konusu ipotekli araziler de Ziraat Bankasına devredildi. Bölgede yaşayanlar Bakanlığın bu kararına çok sayıda dava açtı 2019’da bu kararı durdurdu, İstanbul Büyükşehir Belediyesi hazırladığı yeni imar planıyla arazileri yeniden özel spor alanına aldı ama çiftçilere kolaylık sağlamak ve tarımın gelişmesine yardımcı olmak için kurulmuş olan Ziraat Bankası buna da itiraz etti. Hatta itirazla yetinmedi bir de İBB’ye karşı dava açtı. Ve ne yazık ki olan Göktürk’ün yeşiline oldu! Bugün İBB’ye ait bütün yerleri yeşil ilan edenler, büyük bir yeşil talanı, ağaç katliamı başlattı! Yazıklar olsun!

“İYİ PARTİ İKTİDARINDA ÖĞRETMENLERİMİZİ BAŞ TACI YAPACAĞIZ”

Başöğretmen Atatürk şahsında, geleceğimizin teminatı tüm öğretmenlerimizin 24 Kasım Öğretmenler Günü’nü kutluyor, Şehit Öğretmenlerimizi de rahmet ve minnetle anıyorum. Şunu da belirtmeden geçemeyeceğim; Bir ülkedeki eğitim başarısı, öğretmene verilen değerle doğru orantılıdır. Öğretmenlik en kutsal meslek demek yetmiyor, maddi ve manevi değer de vermeniz gerekiyor. AK Parti iktidarı maalesef öğretmenlerin itibarını ayaklar altına aldı. Almaya da devam ediyor. Bu nedenle 2 Kasım’da öğretmenler yurdun dört bir yanında binlerce öğretmen iş bıraktı. Uzman öğretmenlik, Başöğretmenlik gibi, sınava dayalı düzenlemelerle öğretmenleri birbirinden ayıran, kategorize eden ‘Öğretmenlik Meslek Kanunu’ iptal edilsin diye, kariyer hiyerarşisine “hayır” demek için…

 İktidar, öğretmenlerin bu ortak sesini duymak yerine maalesef yine polisle müdahaleyi seçti. İstanbul İl Milli Eğitim Müdürlüğü'ne yürümek isteyen öğretmenlere polis müdahale etti. Çok sayıda öğretmen gözaltına alındı. Öğretmen kendi bakanlığına gidemiyor, ne acı… Yoksulluk sınırı 24. 185 lira, hayat pahalılığı bir kasırga gibi aile bütçesini yıkıp geçiyor, faturalarını zar zor ödeyen, aybaşını zor getiren öğretmenler ses çıkarmasın istiyorlar.

Millet İttifakı olarak önceliğimiz eğitimde fırsat eşitsizliğini ortadan kaldırmak, laik, bilimsel eğitimle ülkemizi ileriye taşımak olacak. Eğitimin mihenk taşı öğretmenlerimizi de yeniden baş tacı yapacağız.

 

 



Anahtar Kelimeler: KARAPINAR: ’LİLER YEŞİLİ TALAN
  • Pazar 37.7 ° / 23.5 ° Güneşli
  • Pazartesi 37.7 ° / 25.6 ° Güneşli
  • Salı 38.7 ° / 26.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı