KARA: YAPARSA AKP YAPAR- ZAMLARI YAPTIĞI GİBİ

KARA: YAPARSA AKP YAPAR- ZAMLARI YAPTIĞI GİBİ

İYİ Parti Esenler İlçe Başkanı Ş.Ömer Kara: Zam fırtınası hız kesmeden devam ediyor yüksek enflasyon karşısında ezilen halkımız, önce akaryakıt zamları ile sarsıldı, şimdi ilaç zammı ile perişan oldu” dedi.

İYİ Parti Esenler İlçe Başkanı Ş.Ömer Kara: : Yeni zamlarla Asgari ücretin güncellenmesinin ardından zam haberleri de peş peşe gelmeye başladı. İlk olarak 30 TL'yi görerek yeni bir rekora imza atan doların ardından akaryakıta, vergilere ve ekmeğe, yetmez ilaca yapılan zamlarla “YAPARSA AKP YAPAR” sözünü doğruladı.

“ÇÖZÜM HALKIN LOKMASINA GÖZ DİKMEK- ÇARE ZAM YAPMAK”

Kara: : Düyun-u Umumiye’den daha kötü durumdayız. Vatandaş akşam yatıyor sabah zamlarla uyanıyor, iktidar zam yapmaya doymuyor, halk zam kolik oldu ve bu durum vatandaşlarımızı canından bıktırdı. 28 Mayıs seçimleri öncesinde kamuoyunda merakla beklenen EYT’yi seçim kozu olarak çıkaran iktidar seçimleri kazanmasının ardından asıl niyetinin halkı yoksullaştırmak, Ülke ekonomisini faturasını halk kesimlerine kesmek ve halkın lokmasına göz dikmek çözümü ise zam yapmakta bulmuş. Fatura her zaman olduğu gibi garibana, yoksula, çalışan emekçiye, emekliye kesildi.

Seçimlerden sonra emeklilere %25 zam yaptığını açıklamasına rağmen emekliler maaşlarını almak için ATM’lere gittiğinde maaşlarının aynı olduğunu görünce AKP’nin iktidarda olduğunu bir anlık unutarak maaşlarında yanlışlık olduğunu düşünmüşler, şaşkınlıklarını biranda üstünden atan vatandaşlar bir yanlışlık olmadığını öğrendiklerinde ikinci bir şok yaşadılar. İktidar %25 zammı emeklilerin aldıkları maaş üzerinden değil de kök maaş üzerinden yaptığından dolayı tarih boyunca ilk defa bir maaşın %25 arttığının açıklanmasına rağmen alınan maaş artmamış olduğunu gördüler ve bu tarihi olayda AKP iktidarına nasip olmuştur.

“AKP KAŞIKLA VERİP KEPÇE İLE ALIYOR”

İktidar gerçekten emekli maaşlarına %25 zam yapmış olsa bile ülkemizdeki gerçek enflasyon rakamları göz önüne alındığında bu zam miktarının emeklilerin geçim sıkıntısına çözüm olmayacağı aşikardır. Kaşıkla verip kepçe ile almak bu iktidarın en başarılı işlerinden birisi oldu. Gerçek enflasyonun yüzde yüzellilere çıktığı bu ekonomik ortamda emekli, asgari ücretli ve memurların geçinemediği ülkemizde halkını ekmeğe muhtaç eden bir iktidarla karşı karşıyayız. AKP iktidarının memur ve emekli maaşlarına zam açıklamasından sonra artan vergi yüklerinden dolayı gelen zamlar nedeniyle zamsız maaşlarına göre vatandaşlarımızın alım güçleri daha da azalmıştır. 

“AKP FAŞİZAN ANLAYIŞINA DEVAM EDİYOR”

İktidar yaptığı her propagandası da maaşlara zam yaptık propagandası gibi kocaman yalandır.  Bakınız,  geçen yıl çalışan ve emeklilerin almış olduğu maaşın yapılan zamlarla eridiğini ve halkın alım gücünün kalmadığını görmeyen tuzu kurulara, sarayın şatafatlı yaşamıyla her şeyi normal gören haramilerine sesleniyorum. Aklınızı başınıza almazsanız, bir an önce bu gidişata çözüm bulmazsanız sosyal patlamalar olacak. Halkımız böyle gelmiş böyle gider anlayışına sokaklarda en sert tepkisini verecektir.” 

Ama görüyoruz ki mevcut iktidar sorunlara çözüm bulmak bir yana KKM gibi tarihte görülmemiş servet transferine yol açan projeler ile geçim sıkıntısı yaşayan vatandaşların üzerine daha fazla vergi yükü yükleyen uygulamalara faşizan anlayışına devam ediyor. Tüm bunlarla birlikte yapılan zamlara rağmen emekli maaşı ve asgari ücret açlık sınırının altında kalmaya devam etmektedir. İktidar yapmış olduğu tüm akıl dışı uygulamalara devam ederek emekli ve asgari ücretlilere yaşam hakkı tanımamaktadır.

İktidardan tek beklentimiz halkın kendisine verdiği yetki ile rasyonel ve akılcı ekonomik projeler ile çalışan ve emekli kesimin geçim sıkıntısına çözüm bulması ve alım gücünün yükseltilmesidir.

Saraydan beklentimiz ise “SÖZ NAMUSTUR” Erdoğan’ın 2019 yılında söylediklerini ve halka verdiği sözleri tutmasını istiyoruz. Erdoğan, “Türkiye’nin ekonomisini düzeltecek. Türkiye’nin ekonomisinin sorumlusu benim ben ben. Şu anda devletin başında kim var? Tayyip Erdoğan var. Kim var? 14 tane bakanı var. Kim var? Yardımcıları var” demişti. Şimdi ekonomist olduğunu söyleyen bu şahıstan söylediklerini yerine getirmesini bekliyoruz.



Anahtar Kelimeler: : YAPARSA YAPAR- ZAMLARI YAPTIĞI
  • Pazar 37.7 ° / 23.5 ° Güneşli
  • Pazartesi 37.7 ° / 25.6 ° Güneşli
  • Salı 38.7 ° / 26.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı