KARA, İKTİDARA YÜKLENDİ, MUHALEFETE ÇATTI

KARA, İKTİDARA YÜKLENDİ, MUHALEFETE ÇATTI

İYİ Parti Esenler Belediye Başkan Adayı Ömer Kara, “Başkanlığı kazanırsam halkın içinde kopmayacağım makam aracı kullanmayacağım koruma kullanmayacağım Bu benim sözüm” dedi ve iktidara yüklendi, muhalefete fena çaktı.

İYİ Parti Esenler Belediye Başkan Adayı Ömer Kara: Başımızda bir iktidar var, istediğini istediği kalıba sokuyor, birgün hain dediğine diğer gün vatan evladı diyor. Muhalefetin bir kısmını ise kendine benzeştirmiş, ülkeyi yönetmiyorlar, halkın parsını çarçur ediyorlar. Nasıl mı derseniz, iki taraftan biri iktidar gücünü, diğeri belediye kaynaklarını babalar gibi esip savuruyor. Böyle bir arenada yarışmaya adil ve demokratik yarış diyebilir misiniz?

AKP’li Cumhurbaşkanı Van'da yapmış olduğu konuşmasında açık bir şekilde Kürt seçmene ve DEM Partisine AKP’ye oy verin yeriniz bizim yanımızdır diye bir çağrıda bulundu. 2019 yılından beri meydanlarda PKK üzerinden siyaset yaparak HDP'yi Hedef gösteren Erdoğan, “HDP eşittir PKK” diyerek muhalefeti terörist olmakla suçlamıştı. Bizler o gün de bugünde terörü ve destekçilerini lanetleyenleriz. O gün terörist  Erdoğan tarafından terörist ilan edilen HDP bugün AKP’nin kurtarıcısı olmuş, bunu anlamakta zorlanıyoruz.  

O gün PKK'lı olan bir siyasi partinin bugün kendilerini destekleyeceklerin sözünü aldıklarında, hain dedikleri biranda vatan kahramanı oluyor, kendilerine kim oy verir destek olursa vatanını seviyor, karşı durum söz konusu olursa hain damgası yiyor. DEM Parti biliyoruz ve alanlarda görüyoruz, büyük bir çoğunluğu AKP’yi destekleyecek gibi.  

Bir başka partiyi saflarına aldılar, Cumhur ittifakının içinde bu farklı parti milliyetçilikle hiç alakası yok ama AKP’liler bu partiyi milliyetçi parti ilan ettiler. AKP’lilere göre Türk milliyetçisi olarak adlandırılan HÜDA Par gibi bir parti ile beraber yol yürüyorlar. Diğer taraftan bu yanlışları gören ve ayrılıp parti kuranlar ise hain, bu ne yaman çelişkidir.

İYİ Parti bugünde dünde sahada ve İYİ Parti adayı olarak gece gündüz çalışıyorum. Yaklaşık 3 aydır Esenleri karış karış dolaşıyorum. İYİ Parti Belediye Başkan adayı olarak gördüklerim, “maalesef vatandaşın siyasetçiye güveni kalmamış çünkü Göksu ve ekibi vatandaşlara 20 yıldır hep yalan söylemişler vatandaşı kandırmışlar". Artık siyasetçiye Güven kalmamış ama biz Allah nasip ederse vatandaşlara vermiş olduğumuz her sözü tutarak siyasetçinin güvenini tazelemiş olacağız. 

Bizler hep makul siyaset dedik, kimseyi karalamıyoruz hiç kimseyi kötü bir söz söylemeden gerçekleri, Türkiye’nin ve Esenlerin gerçeğini anlatıyoruz.

Yapacaklarımın sözünü veriyorum, birileri gibi havada uçan sözler, vaatler vermiyorum. Bazı adayları dinledikçe şaşırıyorum, uçuk kaçık vaatlerle halka yalan söylüyorlar. Esenler halkına Vermiş olduğum söz nasip olursa ve biz kazanırsak “halkın içinde kopmayacağım makam aracı kullanmayacağım koruma kullanmayacağım” Bu benim sözüm. Çünkü ben 45 yıllık Esenler ‘de yaşayan biri olarak Esenler'de Eğer hizmet edeceksen bu insanlarla yüz yüze bakmak için yüzüm kızaracak bir sözü veremem. Esenler halkımız Bizi seçerlerse gerçek sosyal belediyeciliğin nasıl hayata geçtiğini tüm rakiplerimize göstereceğiz. 

Biz Kendi Yağımızla Kavruluyoruz, Kendi İmkanlarımızla Seçim Çalışması Yapıyoruz. Bu seçimlerin demokratik ve adil bir ortamda yürümediğini yüreğimiz yanarak seyrediyoruz.  Bir taraf merkezi hükümetin kaynakları ile bayrak, flama, dev posterler asıyor. Halka baskı kurarak istedikleri yerlerde propaganda yapıyor, ballı kaymaklı sofralar kurarak vatandaştan oy devşiriyor. 

Diğer tarafın yok bunlardan farkı, benzeşmişler birbirlerine, kul hakkı yemek için yarışıyorlar, halkın parasını esip savurma hovardalığı içine girmişler. 

Ülkemde ekonomik sıkıntı var ama bunlara teğet geçmiş. Bu ekonomik sıkıntının içinde ciddi bir ekonomik para harcıyorlar vatandaşta, bizde bunu çok iyi biliyoruz.

BUNLAR ALIŞMIŞLAR YEMEYE, ALIŞMIŞLAR HALKIN SIRTINDAN SİYASET YAPMAYA, ceplerinden 1 lira para harcamazlar aday olan bir arkadaşımızın şu meydanda O sahneyi Platformu kurabilmesi mümkün mü Hemen sorarım bu kadar bayrak asabilmesi mümkün mü? Veya böyle şatafatlı iftar sofrası kurması, çanak, çömlek dağıtması mümkün mü?

Bana soruyorlar siz seçim çalışmanızda ne veriyorsunuz “ben hiçbir şey veremiyorum ama Esenler halkına ve Esenlere kalbimi, sevgimi veriyorum” yetmez mi?  Halkın parasıyla, devletin ve belediyelerin imkanları ile siyaset yapmak bize göre değil. Böyle yapanlar siyasi ahlaksızdırlar, bunlardan bu halka fayda gelmez.  

Halkı kandırarak siyaset yapanlara, yalan söyleyenlere ve bu ucube sistemin yanlışlarına karşı olmayanlara diyeceğim tek söz; fırıldak olmayın. Menfaatleriniz uğruna yalan söylemeyin”  

Son sözüm ise seçimlerin tamamı gelip geçicidir, barış içinde, kavgadan uzak şölen havasında bir seçim olmasını diliyorum. Seçimlerde vatandaşlarımız bize ne görev verirlerse kabulümüz olacak, iktidarsa iktidar görevini yapmaya, muhalefetse muhalefet yapmaya devam edeceğiz. Bu seçimlerde yenilmek yok, yenilip kenara çekilmek hiç yok. Bakınız esas yenilmek mücadeleden vazgeçmektir, biz asla mücadelemizden ve bu ucube sisteme karşı duruşumuzdan vazgeçmeyeceğiz.

 



Anahtar Kelimeler: İKTİDARA YÜKLENDİ MUHALEFETE ÇATTI
  • Pazar 31.5 ° / 19.5 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 30.9 ° / 17.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Salı 27.5 ° / 16.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı