KARA: GÖKSU’NUN AKILLI ŞEHRİNİ FARELER BASTI

KARA: GÖKSU’NUN AKILLI ŞEHRİNİ FARELER BASTI

Esenler Belediye Başkanı Göksu’nun ”AKILLI ŞEHİR” dediği 15 Temmuz kışlasında yapılan kentsel dönüşüm evlerini önce yağmur suyu sonra fareler bastı. İYİ Parti ilçe başkanına şikayette bulunan vatandaşlar Göksu’ya isyan etti.

İYİ Parti ilçe başkanı Ömer Kara, Mahalle sakinlerinin şikayetlerini dinlemek için gittiği Göksu’nun “AKILLI ŞEHİR” dediği 15 Temmuz mahallesinde vatandaşları dinledi. “Çocuktan al haberi” derler ya, Kara’da haberi çocuklardan aldı. Mahallenin çocukları böyle konuştu: Okul istiyoruz ama İmam hatip olmasın, mahallede çok zor şartlarda yaşıyoruz, bakkalımız, Eczanemiz, top sahamız yok, sahipsiz Köpekler bize saldırıyor, yağmur yağdığında evlerimizi sular basıyor, derslerimize çalışamıyoruz, kanalizasyon ve çukurlar tehlike saçıyor yani biz çok korkuyoruz” dediler.

VATANDAŞLARA MİKROFON UZATTIK BAKIN NELER SÖYLEDİLER…

“Bizler bu binalarda korku içinde ve yönetimin baskısı altında yaşıyoruz. Bu konutlara kendimize yönetici seçme hakkımız olmadığı için Emlak Yönetiminin atadıkları yöneticiler bizleri yönetmiyor, soyuyorlar.  İşte o yöneticiler sorunlarımıza eğilmedikleri gibi şikayette bulunanlara “Gidin kime şikayet ederseniz edin”  diyerek azarlıyorlar. Bu yöneticileri ÇŞB 10 yıllığına atamış, 10 yıl sonra sistem oturursa biz kendi yönetimimizi ancak o zaman seçeceğiz. Eksikler var ilgilenen yok, şikayet yapıyoruz ama bizi kimse duymuyor. Sahipsiz köpekler çocuklarımıza saldırıyor, Esenler belediyesi “Hayvanlar için barınma yerimiz yok” diyor. İBB’ye müracaat ettik onlarda “İlçe belediyesinin görevidir” dediler.

“EVLERİMİZİ SULAR BASIYOR, FARELER CİRİT ATIYOR”

Okulumuz, kreşimiz, alışveriş yapmak için marketimiz yok. İşe gidiş geliş için otobüs, minibüs hizmeti yok, akıllı şehirde değil ,yoklar şehrinde yaşıyoruz.  100 bin üzerinde insanın yaşadığı bir yerde semt pazarı olmaz mı ama yok. Yağmur yağdığında altyapı kaldırmıyor, kanallar tıkanıyor, pis sular sokaklara akıyor, evlerimizi sular basıyor, fareler cirit atıyor.  Vallahi salgın hastalıkla karşı karşıyayız. Otoparklara konulan hidroforlar bozuk, araçlarımız zarar görüyor. Zemin katları yağmur suları basıyor. Sığınaklar bir başka alem, binalar su içinde ve çürüyor. Çocuklarımız oyun oynadıkları alanlarda rögar kapakları olmadığı ve birçok yerde derin çukurların içine düşme tehlikesiyle karşı karşıya. Eksikliklerimizi ve şikayetlerimizi elbette aidat verdiğimiz bina ve  blok yöneticilerine yapıyoruz. Şikayetlerimize yöneticilerin verdiği cevaplar dalga geçer gibi “gidin belediyeye, gidin firmaya” diyorlar ama 900 TL aidatı ise bizden söke söke alıyorlar.   

Su faturaları ilk günler bizi canımızdan bıktırdı ama İSKİ’ ye geçince rahatladık. İSKİ’ye geçmeyenler ise yüksek rakamlarda fatura ödüyorlar, onlar şantiye suyu fiyatından su harcıyorlar. Bakın bizler baskı altındayız, Emlak yönetimi aidatlara yüzde yüz zam yaptı bir şey diyemiyoruz. Esenler Belediyesi bizimle ilgilenmiyor, bir başkan yardımcısı bize “ne konuşuyorsunuz trilyonluk dairelerde oturuyorsunuz” diyerek bizleri azarladı. Lütfen sesimiz olun” diyerek isyan ettiler.

KARA: GELİN AKILLI ŞEHİR DEDİĞİNİZ YERİN İÇLER ACISI DURUMUNU GÖRÜN

Tüm bu gelişmelerden sonra İYİ Parti Esenler İlçe Başkanı Ömer Kara isyan etti ve Göksu’ya sert sözlerle çağrıda bulundu. 

İYİ Parti ilçe başkanı Ömer Kara: Sayın belediye Başkanımızın Akıllı Şehrini fareler basmış ama kendisinin dünya umurunda değil. Kendisine buradan sesleniyorum “Siz Esenlerin Belediye Başkanısınız. Bırakın İBB ve İmamoğlu ile uğraşmayı gelin akıllı şehir dediğiniz yerin içler acısı durumunu görün.  Övünerek anlattığı ve reklamını yaptığı kentsel dönüşümün dönüşüm değil rantsal bir ucube olduğunu sende gör.  Su baskınları, sahipsiz köpekler, okulsuz, kreşsiz bir yer ve fahiş aidatların alındığı bu yerde maalesef kaderi ile baş başa bırakılmış 100 bin insanımız çile çekiyor. Bizler bu işin sonuna kadar üstüne gideceğiz ve bu mahallemiz sahipsiz değildir, bizler buraya  devamlı gelerek sorunları çözmeyen başkana, dönüşümü yapan ve vatandaşlarımıza kabadayılık yapan firma yetkililerine hesabını soracağız” dedi 

VİDE İZLE VE NELER KONUŞULMUŞ GÖR…



Anahtar Kelimeler: : GÖKSU’ AKILLI ŞEHRİNİ FARELER BASTI
  • Pazar 37.7 ° / 23.5 ° Güneşli
  • Pazartesi 37.7 ° / 25.6 ° Güneşli
  • Salı 38.7 ° / 26.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı