KARA: ESENLER KİLO İLE DEĞİL GRAMLA ALIŞVERİŞ YAPIYOR

KARA: ESENLER KİLO İLE DEĞİL GRAMLA ALIŞVERİŞ YAPIYOR

Esenler İYİ Parti İlçe Başkanı Ömer Kara, VİZYON 58 TV programına konuk oldu, Esenler’de yaşanan gerçekleri konuştu. Kara Esenlerin acil çözüm bekleyen sorunları hakkında önemli konulara değindi.

Esenler İYİ Parti İlçe Başkanı Ömer Kara’nın, VİZYON 58 TV programında görüşlerinden bazı bölümler şöyle…

Kara: Biz Esenler’de her yerdeyiz, kimin ne sorunu varsa çözümleri konusunda elimizden gelen her türlü kolaylığı sağlamaya çalışıyoruz. Sokakları geziyoruz, çarşı- Pazar ziyaretlerinde bulunuyoruz. Gördüklerimiz bizleri üzüyor ve bu ülkeye yazık ediyorlar, bu ülke insanına yapılanları asla kabullenmiyoruz.

“ESENLERİN BİNALARININ %85’İ DEPREME DAYANIKSIZ”

Her gün yüzlerce işyeri kapanıyor, yüzlerce insanımız yoksullukla boğuşuyor, gençlerimizin hali yüreklerimizi yakıyor. Her sokak başında işsiz gençlerle, madde kullanan çocuklarımızla karşılaşıyoruz. Esenler iyi yönetilmiyor, plansız, projesiz işler yapılıyor. Otopark sorunu en büyük sorunlardan biri, kentsel dönüşüm biran önce yapılmalı çünkü Esenlerin binalarının %85’i depreme dayanıksız, 40- 50 sene önce yapılan binalarda vatandaşlarımız deprem korkusuyla yatıyor, kalkıyor.

Markete gidemeyen, gittiğinde alış veriş yapamayan, semt pazarlarında tezgahları seyreden ve kilo ile değil gramla, tane ile alışveriş yapan insanımızı gördüğümüzde dünyalar başımıza yıkılıyor. İnsanımız bu şekilde yaşamayı hak etmiyor. Kötü yönetimlerin bedelini yoksul halkımız ödüyor.

“BİZ TÜRKİYE’DE OLDUĞU GİBİ ESENLER’DE DE İKTİDAR OLACAĞIZ”

Esenlerin Belediye Başkanı Göksu, Esenlere başkan adayı olarak geldi, yanı kendisine git Esenleri yönet talimatı verildi. Göksu, yönetemedi, yönetemiyor. İYİ Partinin Esenler için çok ciddi projeleri var ve kurtuluş İYİ Partinin yönetimindedir. Biz Türkiye’de olduğu gibi Esenler’de de kararlılıkla iktidara yürüyoruz. İYİ Parti halkın gönlünde yer almış, halkla bütünleşmiştir, biz vatandaşı dinliyor eleştirilerini dikkate alıyoruz yanı biz halkın içindeyiz- halkımızda bizimledir. İyi parti kimseyi emrine almaz, halkın emrinde olan bir anlayışla siyaset yapar. Bizim koltuk, makam, mevgi gibi bir hevesimiz yok, bizim sevdamız halkın refahı, ülkenin geleceğidir.

12 TANE AMATÖR FUTBOL KULÜBÜ VAR AMA HEPSİ MAĞDUR

Esenler’de Göksu’nun, sayesinde çok komik olaylar yaşıyoruz bunlardan birisi Erok Spor olayı ve Erok Spora verilen imkanların bu semtin çocuklarına verilmeyişi. Halbuki Esenlerin ithal bir takıma ihtiyacı yok, Esenlerin 12 tane amatör futbol kulübü var ama hepsi mağdur. Spor bir yerde gençlerimizi kötü alışkanlıklardan koruduğu gibi sosyalleşmeyi ve kaynaşmayı sağlıyor. İşte bu gibi sıkıntıları çözmek için bir gayreti olmayan Belediye Başkanına sesleniyorum ve biz varız, “Gel Esenler’de Yeşilay şubesini kuralım ve gençlerimizi madde bağımlısı olmaktan kurtaralım” 

“KENTSEL DÖNÜŞÜM DEĞİL RANTSAL DÖNÜŞÜM YAPIYORLAR”

Esenler yoklar ilçesi, öğretmen evi, kadın sığınma evi, hastanesi olmayan bir ilçe. 500 bin insanın yaşadığı bir ilçede bunlar yoksa suçlusu yerel yönetenlerindir. Belediyenin görevi eksikleri yapmak, yapamadıklarını ise projelendirmektir. Esenler’de işyerleri otel olmuş kontrol yapan yok, kaçak, ne olduğu bilinmeyen sığınmacılar işyerlerinde hijyensiz, sağlıksız bir ortamda yatıyorlar ve tehlike saçıyorlar.   Belediye başkanı nasılsa son dönemim diye düşünerek “bana ne diyor” ve kimse kontrol yapmıyor. Sayın Başkan kafasına estiğinde imar değişikliği yaparak rant kapısı yaratıyor. Nerde bir boş arazı bulurlarsa, nerede bir park varsa imara açıyor, çocuklarımız park ve oyun alanı olmadığı için sokaklarda oynuyor. Kimse kimseyi kandırmasın Esenler’de kentsel dönüşüm yapılmıyor, yapılana biz rantsal dönüşüm diyoruz” dedi ve Esenler Belediye Başkanını ve yönetimini eleştirdi.



  • Pazar 37.7 ° / 23.5 ° Güneşli
  • Pazartesi 37.7 ° / 25.6 ° Güneşli
  • Salı 38.7 ° / 26.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı