KARA: CHP& İBB + AKP EL ELE HALKIN PARASINI YİYOR!

KARA: CHP& İBB + AKP EL ELE HALKIN PARASINI YİYOR!

Dün İBB’nin CHP ile ortaklaşa yaptığı 8 Mart kutlama etkinliğine tepkiler dinmiyor. İYİ Parti Esenler Belediye BŞK adayı Ömer Kara,” Halkın parasıyla, halka rağmen hakkımızı yiyenlere hakkımız haram olsun” dedi.

İYİ Parti Esenler Belediye BŞK adayı Ömer Kara,” Dün Esenler’de kul hakkı nasıl yenildiğini, ayrımcılığın nasıl yapıldığını ve AKP anlayışının bir siyasi parti ve İBB Başkanı İmamoğlu tarafından nasıl devam ettirildiğini gördük.  Bir etkinlik yapıldı benim de, Esenler’de yaşayan tüm kadınların da hakkının olduğu ama çağırılmadığı bu etkinlikte, kadınlarımızın hakkını yiyenlere haram olsun.

Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Ekrem İmamoğlu, İBB Başkanı gibi davranmıyor. İBB Başkanı bizim de vergilerinizle, verdiğimiz oylarla seçildiğini unutmuş, ne oldum delisi olmuş. Kendilerine soruyorum; bu şehrin güzelleşmesi içim, barış ve kardeşlik için neden adaletsizlik yaptınız? 8 bin çiçek 4 noktada etkinlik, bizlerin ve tüm Esenler’de yaşayan kadınların bu etkinliğe davet edilmesi gerekmiyor muydu? 

İmamoğlu bildiğimiz İmamoğlu değilmiş, bu yaptıkları ile aslında kendi karakterini göstermiş oldu. İstanbul Büyükşehir Belediyesi olarak yaptığınız tüm etkinlikler, tüm harcamalar, tüm siyasi partilerin verdiği vergilerle oluşan bütçeden yapılıyor ama o bütçeyi oluşturan siyasi partilerin kadınlarını siz yok sayıyorsunuz. 

İmamoğlu’nun seçildiği 5 yıldır ve öncesinde “8 Mart Dünya Kadınlar Günü” kutlanıyordu ama bu beş yılda böyle bir rezillik hiç yaşamdık.  İstanbul Büyükşehir Belediyesi ve Cumhuriyet Halk Partisi Esenler’de 4 tane etkinlik yapıyor ve 4 etkinlik de yapılan tüm masraflar yalnız sizin cebinizden değil hepimizin cebinden karşılanıyorsa, neden tüm kadınlara davet göndermediniz?  “siz hak yetiniz, hakkımız size haram olsun” 

Sayın İmamoğlu AKP’leşti, AKP’ye benzeşti, yok bunların birbirinden farkı.  Bu iki zihniyede göre kurumun parası babalarının parası, Kurumun parasıyla kul hakkı yiyorlar, halkı benden ve senden diye ayrıştırıyorlar. Şunu söylemek isterim Adalet ve Kalkınma Partisi olmak üzere Cumhuriyet Halk Partisi ile İstanbul Büyükşehir Belediyesinin kurumların parasıyla ve kurumların imkanlarını kullanarak bir seçim çalışması yaptığı ortada.  

BİM kartları ve A101 kartları kimlere veriliyor �İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nden gelen kartlar kimlere dağıtılıyor ve Esenlere kaç paralık kart, bu kartlarkimlere gönderilmiş? Şeffaf belediye'cilik yapacağız diyen CHP bu yaptıklarını çıkıp açıklamasını istiyorum. A101 kartları şu anda siyasi adına ve oy devşirmek adı altında vatandaşlara dağıtılıyor. Bu siyasi siyasi bir ahlaksızlıktır.  Bunu hangi parti yaparsa yapsın fark etmez,  CHP’liler maalesef bu adaletsizliği benzeştikleri AKP’den öğrendiler, biz buna karşı çıkıyoruz. 

CHP’nin yolu yol değil, kendileri bilir ama bir an önce bu yoldan dönmelerini bir vatandaş olarak istemek hakkımızdır. İstanbul Büyükşehir Belediyesi 5 yıldır 8 Mart Dünya Kadınlar gününü kutlamazken bu yıl coşmuş,  8 Mart Dünya Kadınlar gününü kutlatıyor ve hediyeler dağıtıyor bu hediyeler kimin parasıyla dağıtılıyor, hangi bütçeyle dağıtılıyor? Aynı soruyu ve eleştiriyi iktidar partisine de yapıyor ve soruyorum. 

Dün kendi paramla ilçe başkanımızla Burada 400 tane karanfil alabildim. Çünkü benim param bu kadarına yetiyordu, ben kul hakkı ile değil kendi paramla siyaset yapıyorum. Onlar ise devletin parasıyla hava atıyorlar.  Biz belediyeciliğimizde de bunlar gibi yapmayacağız.  

Ramazan ayına giriyoruz ve bu Ramazan ayı ile beraber biliyorsunuz bir vatandaş olarak İslamiyet’in ve Müslümanlığın gereklerini gerektiği gibi yaşamak istiyoruz. İstiyoruz ama başımıza nelerin geleceğini de biliyoruz ve bu ayı dini istismar ederek tüm halkımıza haram edecekler. Biz diyoruz; “bari bu mübarek ayda insanların duygularıyla oynamasınlar, din istismarı yapmasınlar çıksınlar projeleri ile yapacakları ile ve politikalarıyla siyaset yapsınlar ama adaletsizlikle değil dürüst bir şekilde alanlarda olsunlar.

Kesinlikle 30 gün boyunca birilerine bizim paralarımızda Türkiye Cumhuriyeti'nin vatandaşın paraları ile ve verdikleri vergilerle iftar yapıyoruz diye oy devşirmek için siyaset yapacaklar. Bunun adı siyasi ahlaksızlıktır. AKP’li Esenler Belediyesi bir tarafta, CHP ve İBB diğer tarafta, şimdiden el ele vermişler halkın parasıyla kendi partilerine 30 gün boyunca iftar verecekler. Kimin parasıyla kime iftar verecekler, bizler bunlarla siyasi arenada yarışacağız ve siz bu yarışa demokratik yarış diyebilecek misiniz?  

Son olarak şunu söylemek isterim,Biz Natocularla aynı sofraya oturmayacağız, haram lokmayı yemem dedim yine aynı sözümdeyim. Beytülmal la verilen hiçbir sofraya oturmam hiçbir yemekte olmam. Beytül malla ve kurumun parasıyla verilen hiçbir davete katılmayacağım hiçbir Yemekte de olmayacağım” dedi.



Sabahattin seçgin
9.03.2024 23:26:03
Esenler İYİ Parti Belediye Başkanımızın Beyanatlarına Kesinlikle katılıyorum

Eyüp IŞILDAK
10.03.2024 23:15:15
Ne diyordu eskiler " Devlet malı deniz yemeyen domuz" şimdi yemeyip de domuz mu olalım

Anahtar Kelimeler: : & HALKIN PARASINI YİYOR!
  • Pazar 31.5 ° / 19.5 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 30.9 ° / 17.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Salı 27.5 ° / 16.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı