KARA: BELEDİYELERİ VE VATANDAŞLARI ZOR GÜNLER BEKLİYOR

KARA: BELEDİYELERİ VE VATANDAŞLARI ZOR GÜNLER BEKLİYOR

İyi Parti Esenler Beledi Başkan adayı Ş. Ömer Kara: Yerel seçimler bittikten sonra, belediyeleri zor günler bekliyor, sıkıntılı günlerin katmerlisini yaşayacağız” dedi ve Esenler’de yapılan imar yolsuzluğuna isyan etti.

 İyi Parti Esenler Beledi Başkan adayı Kara: Önümüzdeki yerel yönetimlerde herkes sıkıntı çekecek. Neden derseniz Esenler’de bir hastanenin üstüne yasal olmayan bir düzenleme ile çıkılan kat sayısı bize yarın neler olacağını haber verdi bile. Hastane tadilatı adı altında idari mahkemeyle aldıkları bu usulsüz ruhsatı hukuki yollarla engelleyerek hesabını soracağız. İYİ Parti Belediye Başkan Adayı olarak Esenlerde vatandaşın haklarını korumak adına bu usulsüz imar artışını mahkemeye taşıyacağız ve gerekli işlemleri de başlatacağız.

“ARTIK İDARİ MAHKEMELERDE PLAN YAPMA YETKİSİNE SAHİP”

Esenler halkına, Esenler vatandaşlarına ve Esenlere yapılmış bu ihanete biz sessiz kalmayacağız. Sağlık Bakanınaait olan Medipol Hastanesi ve aynı zamanda, iktidarın gücünü kullanarak yapmış oldukları 3 kat fazla imar yolsuzluğunun arkasında idari mahkeme olduğunu öğrendik. 

İddia ediyorum; yerel seçimler biter bitmez belediyelerin çok önemli görev ve yetkileri ellerinden bir bir alınacak. Esenler'de Sağlık Bakanına ait hastanenin üzerine 3 kat atıldı. 

 Esenler Cumhuriyet meydanına girişinde eski Hayat Hastanesi güçlendirilerek şimdi Medipol hastanesi olarak hizmet verecek. Binanın üzerine çıkılan 3 kat kaçak, yasalara uygun olmadığı gibi belediyenin de izni olmadan yapılmış. Artık idari mahkemelerde plan yapma yetkisine sahip.

Esenler’de yapılan bu uygulama bize gösteriyor, bundan sonra idari mahkemeler ve üniversiteler yaptıkları imar planları ile belediyenin önünde olacaklar ve imar yolsuzluğu mahkeme kararı ile meşrulaşacak. Belediyeciliğin denetim görevi ve hakları bu uygulama ile ellerinden alınmış oluyor. İdari mahkeme ve üniversite yaptığı bu plan tadilatı kişilere ve kurumlara haksız imar rantı kazandırıyor. Burada imar durumu 18.50 olduğu yer ama bu uygulama ile 5 kat imarı olan yeri mahkeme kararı ile 8 kata çıkardığı gibi belediyeyi de otomatikman devre dışı bırakıyor” dedi.

 



  • Cuma 38.4 ° / 25 ° Güneşli
  • Cumartesi 38.1 ° / 21.5 ° Güneşli
  • Pazar 37.7 ° / 23.5 ° Güneşli