KARA: "8 MART DÜNYA EMEKÇİ KADINLAR GÜNÜ" KUTLU OLSUN

KARA:

Esenler İyi Parti İlçe Başkanı Kara: ezme-ezilme ilişkisinin olmadığı, şiddetsiz ve sömürüsüz bir Dünya ve Türkiye için mücadele eden kadınlarımızın, Birlik Dayanışma ve Mücadelesini en kalbi duygularımla selamlıyorum”

Esenler İyi Parti İlçe Başkanı Ömer Kara: 8 Mart Kadınların erkeklerle eşit haklara sahip olmak yolunda verdiği mücadelenin meşalesinin adıdır. 8 Mart 1857'de, bundan tam 166 yıl önce ABD'de 40 bin kadın dokuma işçisinin, kadın işçilerin işten çıkarılmalarını ve düşük ücret verilmesini protesto etmek amacıyla ilk kez direndikleri ve greve gittikleri tarihtir. Tüm kadınlarımızın 8 Mart Dünya emekçi kadınlar gününü kutlarım. 

Esenler İyi Parti İlçe Başkanı Ömer Kara: Kadınların yaşamın her alanında ayrımcılığa, baskıya şiddete ve sömürüye maruz kalmadığı ve kadına şiddetin "kader" olarak kabul edilmediği, diyanetin kadınlarımıza yapılan insanlık dışı muameleyi vaaz edilmeyeceği bir dünya istiyoruz. İYİ Parti iktidarında ve o iktidarın başbakanı olan cesurlar hareketinin lideri, yeri geldiğinde masaya yumruğunu vuran Sayın Genel Başkanımız Meral Akşener’le hayat bulacağının sözünü veriyoruz.

Ülkemizin hiçte hak etmediği, yüzleri kızarmayan AKP iktidarı döneminde, Kadın cinayetlerinin yüzde 1400, cinsel taciz ve tecavüzün yüzde 38, cinsel istismarın yüzde 53 oranında artışına yol açan kara bir tablo ile karşı karşıyayız. Kadın düşmanı politikaların birinci elden sorumlusu mevcut iktidarın uyguladığı kadın düşmanı politikalardır. 

Kadınların insanlık dışı yöntemlerle, vahşice, toplumun, devletin gözü önünde öldürülmesi ve kadına yönelik artan şiddetin faillerinin yargı eli ile tahrik adı altında indirimlerle serbest bırakması kadınları öldürenleri cesaretlendirmekte, kadın cinayetlerini körüklemektedir. Bugün bile AKP iktidarı ve ortakları tarafından kadınların çalışma hayatında olmasını destekleyen politikalar yapılması gerekirken işvereni kadın çalışan konusunda dara sokacak kararlar aldığını üzülerek görmekteyiz. Bazı dinci yapıların kadınların evine katkı sağlamasına, para kazanmasına karşı olduğu bu anlayışı ve bu anlayışa hizmet yapanları bir kere daha kınıyorum.

Bu vesile ile 8 Mart‘ta cinsiyetler arasında ezme-ezilme ilişkisinin olmadığı, şiddetsiz ve sömürüsüz bir Dünya ve Türkiye için mücadele eden kadınlarımızın, Birlik Dayanışma ve Mücadelesini en kalbi duygularımla selamlıyorum”



Anahtar Kelimeler: : " DÜNYA EMEKÇİ KADINLAR " KUTLU OLSUN
  • Pazar 37.7 ° / 23.5 ° Güneşli
  • Pazartesi 37.7 ° / 25.6 ° Güneşli
  • Salı 38.7 ° / 26.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı