KAPLAN’DAN, TAŞINMAZLARI SATAN GÖKSU’YA TEPKİ

KAPLAN’DAN, TAŞINMAZLARI SATAN GÖKSU’YA TEPKİ

Gelecek Partisi Esenler İlçe Başkanı Mustafa Kaplan: Belediye Başkanı M. Tevfik Göksu, Belediye taşınmazlarını satarak bütçe oluşturuyor ve arsa paraları ile oluşturduğu bütçe ile mecliste övünüyor.

“GÖKSU BAŞARILI BELEDİYECİLİK YAPIYORUM DİYOR”

Kaplan, “Esenler Belediye Başkanı Göksu, daha önceki belediye meclis toplantılarında bir caminin bulunduğu arazinin satışı için meclisten yetki istemişti. Bu cami yerinin satışından gelen paranın nerelere gittiğini henüz belli değilken bu satış neyin nesi? Önceki dönem yine sayın başkan bir başka taşınmazı SGK borçlarına karşılık sattığını basından duymuştuk. Göksu, belediyeyi önce, borç batağına sokuyor sonra bu bataklıktan kurtuluşu taşınmazları satarak karşılıyor ve “ben başarılı belediyecilik yapıyorum” diyor.

Tekstilkentte bu taşınmazın satışını ihtiyaç nedeniyle gerçekleştirdiğini söylüyor. Bizde soruyoruz “neyin ihtiyacı?” Halbuki belediyeleri yönetenler, başta Belediye başkanı olmak üzere tüm idari kadro yapılan işlemlerde şeffaf, hesap verir olmalı. Biz bu satışa karşıyız, bu satışı derinliğine araştıracağız. 

Önceki taşınmazların satışının hesabını vermeyen başkan Göksu’yu uyarıyorum “bu ilçe sahipsiz değildir, daha önce uyardığım gibi kimse size hesap sormazsa unutmayın Gelecek Partisi o sorulmayan hesabı soracaktır”  Belediyede yapılan tüm işlerin takipçisi olduğumuz gibi bu satışında takipçisi olacağız.

Belediye Meclis üyelerinin haberi olmayan bu satıştan kimlere söz verdiniz de meclis kararı dahi alma tenezzülünde bulunmuyorsunuz. Bu arsa satışlarını kimlerle hangi masada kararını alıyorsunuz da Esenlerin sonradan haberi oluyor. 
 

Bu satış, Esenlere zulümdür.  
Şimdi zaman arsa satma zamanı mı?..
11 İlimizi yerle bir eden depremzedelerin yaralarını sararken Esenler’de arsa satışı aklınıza nasıl geliyor. Deprem olgusunu en iyi bilmesi gereken siz iken, nasıl oluyor da yaklaşmakta olan İstanbul deprem gerçeğinden bu kadar uzaklarda bulunuyorsunuz. 
Yarın olacak bir deprem için Esenler'lilerin geçici barınma alanlarını ve toplanma alanlarından ellerinizi çekin. 
Bu keyfi arsa satışlarını, her bir Esenlerli gibi bizde onaylamıyoruz. Esenlere böyle hizmet edemezsiniz. Yıllardır Esenlerin bütçesini keyfi olarak harcadınız zaten. 


Esenlerin değerleri olan çok stratejik arsalarından ne istiyorsunuz?
Biliniz ki, bu satışlardan hiçbir Esenlerli haz duymuyor. Bu gerçeği yakınlarınızdakiler size söylemiyorlar mı?. 
Arsalarımızı satmaktan vazgeçin. Arsalarımın üzerinden ellerinizi çekin. 
Biz Gelecek Partisi olarak, bu arsa satışlarını birilerine peşkeş olarak görüyor ve bu satışları halkımıza, kanaat önderlerimize, değerli muhtarlarımıza ve sivil toplum kuruluşlarımıza şikâyet ediyoruz.

5393 sayılı Belediye Kanunu’nun 18’inci maddesinin birinci fıkrasının ( e ) bendine göre; Kanun’da taşınmaz mal tabiri kullanılarak geniş bir kapsam öngörülmüştür. Taşınmaz malın niteliğine veya satışına dayanak teşkil eden mevzuat hükümlerine ait bir ayrım öngörülmemiştir. Bu kapsamda olayı değerlendirdiğimizde 3194 sayılı Yasanın 17’nci maddesine göre yapılacak satışlarda da belediye meclisi kararı alınması gerektiği ortaya çıkmaktadır. Ancak uygulamada; 3194 sayılı İmar Kanunu’nun 17’nci maddesine göre yapılacak satışlarda belediye meclis kararı alınmasına gerek olmadığına dair çok sayıda idari yargı kararı bulunmaktadır.  Bu kararın arkasına sığınarak yapılan bir yanlış hesap varsa o hesabı biz sorarız” dedi.

 



  • Pazartesi 35 ° / 23.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Salı 35.2 ° / 23.5 ° Güneşli
  • Çarşamba 36.7 ° / 22.6 ° Güneşli