KAPLAN: ORUÇ REİS HALKININ YANINDAYIZ- ANAOKULU PROJESİ YANLIŞTIR

KAPLAN: ORUÇ REİS HALKININ YANINDAYIZ- ANAOKULU PROJESİ YANLIŞTIR

Esenler Oruç Reis Anadolu İmam Hatip Lisesi’nin bahçesinde süren inşaata herkes tepkili. Veliler, eğitimciler ve öğrenciler Valiliğin onayladığı projeye isyan ettiler. Ahali “Böyle gelmiş böyle gitmez” dedi.

Esenler Gelecek Partisi İlçe Başkanı Mustafa Kaplan’la Oruç Reis Anadolu İmam Hatip Lisesi’nin bahçesinde süren inşatta yaptığımız izlenimler şöyle…

Veliler, Mahalle sakinleri ve konuştuğumuz bazı eğitimciler bizlere: Esenler’de tüm okulların İmam Hatip Liselerine dönüştürülmesiyle gurur duyan zihniyet buradaki yanlışla bakalım nasıl övünecek. Evet, burada bir yanlış var ve bu yanlışı yapanlar eğitime, geleceğimize pranga vurmaya çalışıyor" dediler...

Esenler Gelecek Partisi İlçe Başkanı Mustafa Kaplan: Ne ilçe milli eğitim müdürünün, ne okul müdürünün, ne eğitimcilerin, ne mahalle sakinlerinin, ne de velilerin görüşü alınmadan yapılan büyük bir yanlışı yapanlar, bu yanlışlarından bir an önce dönmeleri gerekiyor.

“BU PROJE OKULUN BAHÇESİNİ GASP PROJESİDİR”

Kaplan: Bakınız anaokulu ile iş bitmiyor, projede bu dar alana 9 adet kamelya yapılacak. 800 öğrencimizin bahçesini al ve 80 öğrencinin okuyacağı anaokulu yapıyorum diye ortaya çık, bunun adı akılsızlıktır, bunun neresinde mantık var birisi bize anlatmalı. Esenlerin okul ihtiyacı bilinen bir gerçek ama siz anaokulu inşa etmek için geliş güzel davranamazsınız. Sizler okulları eğitim yuvası değil ticarethane görmekten vazgeçmelisiniz.

Biz anaokuluna karşı değiliz ama anaokulu yapacağım diye Okul inşaatı İHL bahçesi olarak kullanılan ve yeterli olmayan bahçeye birde anaokulu sıkıştırarak yaparsanız, bunun adı Lisenin bahçesini, lisede okuyan çocuklarımızın geleceğini gasp etmiş olursunuz. Çocuklarımız teneffüslerde okul bahçesine topluca çıktıklarında nefes alamazken, tek ayaküstüne dursalar bile bahçeye sığmayacağını düşünmeden, siz buraya 4- 5 yaşındaki çocukların eğitim alacağı bir okul yapmaya kalkışmanız elbette yanlıştır, akıl kari iş değildir.  

“BU PROJENİN İPTALİ İÇİN NE GEREKİYORSA YAPACAĞIZ”

Okul yapacaksanız askeri alan Esenlere verilmiş, yapın kamulaştırma, yapın mahallelerden askeri alanla bazı binaları takas ve geniş okul yerleri açın. Burada bir yangın çıkarsa, bir afet olursa veya çocuklarımızdan birisi  rahatsızlanırsa ambulansın bahçeye girmesi, sağlıkçıların ilk müdahale yapması bu haliyle imkânsızken okulun bahçesine dört derslikli anaokulu yapıtlığında gerisini düşünmek istemiyorum. Olabilecek ve yaşanılacak olumsuzluğun hesabını verebilecekler mi?  Yarın bir deprem olduğunda 400 metrelik bir alanı olan ve 800 öğrencisi aynı anda bahçeye çıktığında, bahçeye sığmayacağını neden düşünülmeden böyle bir girişimde bulunuldu? Bu projenin iptali için ne gerekiyorsa yapacağız.

“BÖYLE GELMİŞ BÖYLE GİDECEK” ANLAYIŞINA SON VERECEĞİZ”

Esenler’de başta eğitim olmak üzere her yapılan işin çarpıklığının, yanlışlığının faturası maalesef halka kesiliyor. Yöneticilerin ben bilirim, ben yaparım anlayışının zararını halkımız çekiyor. Biz halkımızla birlik olduk, “Böyle gelmiş böyle gidecek” anlayışına son vereceğiz. Burada ki yanlışa asla siyasi gözle bakmıyoruz, bu bir insani sorumluluktur. Bunun için ne gerekiyorsa, ne gibi bir mücadele yöntemi varsa ama demokratik kurallar içinde o yolu halkımızla ve halkın çıkarları doğrultusunda yürüyeceğiz. ” dedi.

 



Saddam
8.12.2022 20:41:46
Arkadaşlar zaten orada bir anaokulu vardı. Ve eski olduğu için yıkıldı yenisi yapılıyor. Ayıptır yahu

  • Pazartesi 35 ° / 23.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Salı 35.2 ° / 23.5 ° Güneşli
  • Çarşamba 36.7 ° / 22.6 ° Güneşli