KAPLAN: ESENLER MECLİSİ ESENLERİ DÜŞÜNMÜYOR

KAPLAN: ESENLER MECLİSİ ESENLERİ DÜŞÜNMÜYOR

Gelecek Partisi Esenler İlçe Başkanı Mustafa Kaplan Esenler Belediyesinin 2023 Mart ayı meclis toplantısının ikinci oturumunu katıldı. Kaplan: Esenler meclisi dün bir afetti- felaketti”

Kaplan: Mecliste, vatandaşlarımızın lehine olan her düşünce, her teklif her önerge iktidar veya muhalefet meclis üyelerinizden geldiğine bakılmaksızın uygulamaya alınmalıdır.

“AKP’NİN YAPTIĞI HER YANLIŞIN FATURASI HALKIMIZA KESİLİYOR”

Gelecek Partisi Esenler İlçe Başkanı Mustafa Kaplan: Esenler belediye meclis üyelerinin, özellikle iktidar meclis üyelerinin hal ve hareketleri, verdikleri fotoğraf “güç bizde, biz ne dersek o olur” kibirli oluşları, şımarıklıkları beni üzdü.  AKP’li meclis üyeleri, muhalefetin önerilerini dikkate almadıkları için toplumda hoş karşılanmıyorlar. Onların yaptıkları her yanlışın faturası Esenler halkına kesiliyor. Meclis üyeleri iktidarı muhalefeti fark etmez, talip oldukları görevlerinin bilincinde olmalılar. Vatandaşın sorunları ile yakından ilgilenip bunları gündeme getirerek oy verip seçen halka karşı görevlerini yerine getirmeliler. Muhalefetin görevi yanlışları eleştirmek, halkın menfaatlerini korumaktır. Muhalefet meclise önergelerle, sorularla bilgi veriyor ama karşılarında çoğunluk olduğu için dikkate alınmadıklarını gördüm.

Meclis üyeleri yanlış projelere alternatifler sunarak doğru olduğuna inandıklarını meclis gündemine taşımak görevleri olduğu gibi haklarıdır. Genelde ve yerelde halkın ve meclis üyelerini görev yaptıkları il, ilçe, beldelerde yaşanan sorunların konuşulup tartışıldığı, çözüm yollarının arandığı yer belediye meclisleridir. 

Dün meclis oturumunda gördüğüm manzara, bir afet, deprem anında bile birlikte hareket edilmesi gerekirken, kişilerin siyasi görüşlerine göre ayırt edildiğini gördüm. İYİ Parti meclis üyesi teklif sunuyor ve inandığı doğrularla “bakın afet durumunda el ele vermek ve bu afete karşı, iktidarı muhalefeti bir araya gelelim, bir şeyler yapabilmemiz için deprem ve afetlere karşı vatandaşlarımızın duyarlığını artırmak için bir komisyon kuralım” dedi. İktidarın sözcüsü Belediye Başkan Yardımcısı Akparti’li Ömer Çetinkaya’nın “buna gerek yok zaten biz belediye olarak yapılanları yapıyoruz” dedi ama yaptıkları ortada.  Muhalefetin sözlü önergesi ve birlik içinde olma teklifi iktidar meclis üyelerinin hayır oyu ile kabul görmedi.

“AKP ÜLKEYE VE ÜLKE İNSANINA ZARAR VERİYOR”

Belediyelerin ve siyasetin bugünlerde ana konusu deprem önlemleri olmalı. Belediye bütçeleri özellikle Esenler belediyesi 2023 bütçe tasarısını tekrar revize etmelidir. Kültürel, sanatsal ve festival etkinlikleri en aza indirilmeli yapılabilinirse hiç yapılmamalıdır. Bütçeleri ve kaynakları sosyal konutlar oluşturmak için kullanmalıyız. Ta ki her bir vatandaşımızın güvenle oturacağı depreme dayanıklı evleri olana dek biz Gelecek Partisi olarak her türlü desteğe hazırız. Ama dün gördüğüm kadarıyla AKP’liler halen daha “biz biliriz” anlayışıyla ülkeye ve ülke insanına zarar vermeye devam ediyor.

Aslında yapılması gereken; 15 Temmuz Mahallesindeki yapılaşma hızının artırılıp, Esenlerin diğer mahallelerinde bulunan riski yapıların tamamı ivedilikle belirlenip tahliye edilmesi gerekmektedir. 

Vatandaşlarımızın, deprem algısının yüksek olduğu bu dönemlerde çalıştaylar-toplantılar yapılarak kentsel dönüşümlere hız verilmelidir. 

Allah korursun, İstanbul depremi gerçekleşir ise Esenlerin durumunu düşünemiyorum. Durum orta da iken bu önergenin kabul görmemesini anlayamıyorum. Deprem beklemez. Bekleyen ve yavaş davranan olduğumuz müddetçe birçok canımızı kaybederiz. Gelin bu konuda ortak mutabakat ile hareket edelim. Esenleri düşünmek ortak hareket ederek, ayrışmayarak sağlanabilir. 

Temeline insanı alan, ona değer veren, onu yaşatan, ona kaşını çatmayan, ona yüksekten bakmayan, onu sahipsiz bırakmayan, ona sen kimsin? Benim kim olduğumu biliyor musun demeyen; ben senin için varım, çocukların için buradayım, senin güvende olman benim beka sorunumdur, diyen; çalmayan ve çaldırmayan, özgürlükçü, eşitlikçi ve kardeşçe bir siyaset anlayışını hâkim kılarak. Biz Gelecek Partisi ve 6'lı masa olarak varız, hazırız, insanca yaşamak hepimizin hakkı, böyle bir siyaset anlayışını inşa edebilmek için belki de bu son şansımız. Bu şansı değerlendiremezsek inanıyoruz ki, Allah bizi affetmez, tarih bizi affetmez, halkımız bizi affetmez. Evet, böyle bir aydınlanma için ‘’şimdi değilse hiçbir zaman.’’

Dolayısıyla Gelecek partisi olarak toprağı Anadolu irfanı ile yoğrulmuş olan insanımızın bugün yaşadıklarını asla ve asla hak etmediğini düşünüyoruz. Bu sebeple de çuvaldızı öncelikle kendimize batırıyor ve tüm siyaset kurumuna gelin deprem sonrasında vatandaşımızın binalarını inşa ederken siyaset anlayışımızı da baştan sona yenileyelim diyoruz. 



  • Pazartesi 35 ° / 23.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Salı 35.2 ° / 23.5 ° Güneşli