KAPLAN: EMEKLİYE YAŞAMA ÖL DİYORLAR!

KAPLAN: EMEKLİYE YAŞAMA ÖL DİYORLAR!

Gelecek Partisi Esenler İlçe Başkanı Mustafa Kaplan: Emeklilerin yüzde 80’i açlık sınırının altında geri kalan yüzde 20’lik kısmı ise yoksulluk sınırının altında maaş almakta! Emeklilerimiz insanca yaşam hakkından mahrum bırakıldı

"İnsanı en çok yaralayan şey fiziksel acı değil, haksızlığın, mantıksızlığın verdiği ruhsal ıstıraptır." Dolayısıyla her yerde ve zamanda; HAKKANİYET- ADALET -HAK -HUKUK-İNSANLIK-ZERAFET-NEZAKET Başka bir ifade ile; "Üzerinde çalışacağın en iyi proje, sensin" diyen Kaplan, sosyal medya hesabından açıklamada bulundu. 

Gelecek Partisi Esenler İlçe Başkanı Mustafa Kaplan: yıllardır alın deri döken, ömürlerini çalışarak geçiren, vergi ödemiş, bedeller ödemiş emekliye büyük haksızlık yapılıyor.  Emekli olduklarında rahat bir hayat hayalı kuran emekli, dul ve yetimleri halk ekmek kuyruğuna, tane ile meyve almaya, mahkum edenler bir bardak çaya muhtaç bırakan AKP iktidarı toplumun aklı ile dalga geçmeye devam ediyor.  

Asgari ücretin bile altında kalan emekli maaşları’nın tek bir anlamı var” emekli isen sen yaşama öl” denilmektedir.  Biliyoruz TBMM’de bulunan vekiller, ülkeyi yöneten siyasiler, sarayında günlük milyarlarca liralar gideri olanlar emeklinin yaşadığı zorlukları biliyorlar. Onlarında emekli annesi, babası veya bir akrabası var ama onların bırakın sıradan emekli vatandaşları kendi akrabası olan, partilisi olan emekliler bile umurunda değildir. 

Bu vatanın kalkınmasında, satılan fabrikaların, limanların yapımında emeği olan emekli vatandaşlarımıza yapılan ve reva görülen bu hayat zulümden başka bir şey değildir. Yıllardır beklenen intibak yasasının yürürlüğe girmesi için hiçbir çabanız yok. Kök maaş dediğiniz rakamın üstüne yüzdelik zam yapıyorsunuz. Ödedikleri prim gün sayısı farklı olmasına rağmen adil olmayan şekilde maaş artışı yapılan artış asgari ücretin bile çok altında. Açlık ve yoksulluk sınırı gözetilmeksizin emeklilerin yüzde 80’i açlık sınırının altında geri kalan yüzde 20’lik kısmi ise yoksulluk sınırının altında yaşamak için verdiğiniz sadaka gibi maaşla hayatta kalma mücadelesi veriyorlar.

Reva gördüğünüz ve sadaka gibi verdiğiniz bu maaş ile emekli kira, elektrik, su, doğalgaz, telefon parası mı ödesin yoksa karınlarını mı doyursun. azcık vicdanınız varsa;  bugünün enflasyon rakamlarına göre en düşük emekli maaşının 15 bin olması lazım. Öncelikle primlerine göre kök maaşlarını arttırın, sonra intibak verin. TÜİK’in verilerine göre değil pazardaki gerçek rakamlara göre yanı Enag’ın rakamlarına göre emekliye maaş verilmesi gerekiyor.

15 milyon emekliye yazık ediliyor, yok sayılıyor. Emekliye insanca yaşaya bileceği maaş verilmeli, emeklimizin maaşları insanca yaşanabilir bir orana yükseltilmesi lazımdır. Emekli dilenci olmadığını, kendilerini ekmeğe muhtaç bırakanlara bu sefer sandıkta gerekli cevabını verilmesi gerekir” dedi. 

 



Anahtar Kelimeler: KAPLAN: EMEKLİYE YAŞAMA DİYORLAR!
  • Salı 40.4 ° / 26.4 ° Güneşli
  • Çarşamba 37.9 ° / 25.5 ° Güneşli
  • Perşembe 37.6 ° / 22.1 ° Güneşli