KAPLAN: BİZİM GÖKSU, 7’SİNDE NE İSE 70’İNDE “O”

KAPLAN: BİZİM GÖKSU, 7’SİNDE NE İSE 70’İNDE “O”

Mustafa Kaplan:Hani derler ya, “insan 7’sinde ne ise 70’inde de aynıdır” Şu bizim Esenler Belediye Başkanı M. Tevfik Göksu. Her daim olduğu gibi yine koltuğunun altında birkaç renkli kâğıt ve karton parçası ile Televizyonlarda.

Gelecek Partisi Esenler İlçe Başkanı Mustafa Kaplan:  Göksu, kanal kanal gezip ahkam kesiyor, karşısına yandaşlarını almış, muhalif kimseler olmadığı gibi sağlıklı soru soran da olmadığı için sürekli yalan, yanlış ve süslü sözlerle esip gürlüyor. Esenler Belediye başkanını Esenlerimizle ilgilenmeye davet ediyorum ve kendilerine şov yapmaktan vazgeçmelerini öneriyorum. 

Davutpaşa Mahallesi cami açılışı yaklaşması ile cami önündeki topladığı yeşil alana alınan konut sahiplerini iknası tam bir fiyasko ile sonlandı. Mahalle sakinleri belediye şirketi Eskon’la yaşadığı sıkıntılar konusuna isyan ederek Başkan Göksu için söyledikleri sözler aslında her şeyi özetliyor.

Vatandaşlarımızdan alınan bilgilere göre, Esenler Belediye Başkanı sayın Tevfik Göksu’nun daha önce açıkladığı ve basılı olarak talep toplamak için dağıttığı “İstanbul İli, Esenler İlçesi Sınırları İçerisindeki Kentsel Dönüşüm Proje Çalışmalarına İlişkin Hak Sahibi Talep Formunda: Hak sahiplerine ait konutlara mevcut inşaat alanlarının ortalama %80’i bedelsiz olacak şekilde askeri alandan konut temini yolu ile…” demesine ve denmesine rağmen vatandaşlara belediye başkanı o kadar tekniği bilmez denilerek takdir değerleme yöntemlerinden biri olan ve vatandaşın malını yok pahasına kapatacak hesap yöntemine mahkum ettikleri yönünde şikayetler gelmeye devam ediyor.

Değerleme yöntemlerinde rayiç değer hükmü varken bunu yok sayıp, evinin değerini isteyenlere itiraz ederseniz bu iş olmaz diyerek aba altından sopa gösterilmesi, vatandaşların emlakçılar tarafından aranıp “belediyenin verdiği paranın 100.000 TL fazlasını veririz” teklifi tarafımıza kadar iletildi.bu teklif belediye vatandaşını mağdur ettiğinin belgesidir.  Ortada olan ve yaşanan mağduriyetler hak sahiplerinin değil sayın başkanın sorumsuzluğunun sonucudur.

Mahalleye caminin yapılacağı yer belli iken önünün açılacağı da planlara işlenmişken iken vatandaşı bu saate kadar bekletip enflasyon var fiyatlar arttı denmesi elbette kafamızda bazı rantsal kuşkular oluşturuyor. Vatandaşı hem yerinden edip hem de işinize gelirse tavrı baskıcı ve yıldırıcı bir tavırdır. Halkın yerine çökme tavrıdır.

Sıradan bir müteahhidin bile istemediği belediyenin elinde var olan emlak beyanını vatandaştan istemek ne tür bir hizmet anlayışıdır. Sizin eviniz şu kadar benim yaptığım yerin fiyatı çok çok daha fazla deme mantığı, ruhsat verilip daha sonra lejantı değiştirilen bir yer için söylenecek bir şey midir? 

Esenler Belediyesinin geçen yıl verdiği sözleşmelerde de olmayan hesap yöntemi ile vatandaşa ölümü gösterip sıtmaya razı etme geleneği ne yazık ki devam ediyor. Hakkını arayan halka değişik yöntemlerle baskılar kurmak, halkı kandırmak dini bütün olduğunu iddia eden belediye başkanına hiç yakışmıyor.

Çok pahalı dediğiniz ve halkın parasıyla reklamını yaptığınız “AKILLI ŞEHİRİN” hali son yağışlarda görüldü. Eskonu birilerine ikinci maaş verme yeri olarak kullanacağınıza teslim edilen yerleri denetleyecek ehliyetli ve liyakatlı insanları burada istihdam etmek çok mu zor. Vatandaşa sunduğunuz maliyet içinde arpalık olarak kullandığınız kurumların değil vatandaşların menfaatlerini korumalısınız. 

Halkımız sizin konuya el atmanızı beklemektedir! Verilen sözler tutulsun, siz sözünüzde durduğunuzu açıkladığınızda talep toplama işi uzamayacaktır. Vatandaşın komşularını ikna etmesini beklemeyin siz ikna edin. Emin olun kanal kanal gezmek kadar yorulmazsınız. Ama “insan 7’sinde ne ise 70’inde de aynıdır” diye. Atalarımız bu sözü sayın başkan için söylemiştir herhalde.

Çünkü Esenlere yakışmayan belediye başkanı çıktığı kanallarda yıllardır sanki Esenleri çok iyi yönetmişi gibi veya sanki İstanbul’u 25 yılı aşkın bir süredir kendileri yönetmiyormuş gibi atıp tutuyor.  Eğer İstanbul Göksu’nun dediği gibiyse bunun sorumlusu 4 yıllık bir belediye başkanı ya da muhalefet olabilir mi? güya İBB yönetimini eleştiriyor, muhalefeti eleştiriyor. Aslında tam bir şovmenlik örneği sergiliyor ama kendisi bile bunun farkında değil” dedi. 



Anahtar Kelimeler: KAPLAN: BİZİM GÖKSU ’SİNDE “”
  • Pazartesi 35 ° / 23.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Salı 35.2 ° / 23.5 ° Güneşli
  • Çarşamba 36.7 ° / 22.6 ° Güneşli