KAPLAN: AKP’NİN VE GÖKSUNUN ZİHNİYETİ MÜFLİS TÜCCAR ZİHNİYETİ

KAPLAN:  AKP’NİN VE GÖKSUNUN ZİHNİYETİ MÜFLİS TÜCCAR ZİHNİYETİ

Esenler Gelecek Partisi İlçe Başkanı Mustafa Kaplan, “Sayın Göksu’nun mali bütçe tasarısı için meclis konuşmasında, yine her zamanki gibi salladığı rakamlar havada uçuştu. alanı boş zannederek meclis kürsüsünden esti gürledi"

Esenler Gelecek Partisi İlçe Başkanı Mustafa Kaplan: Belediye Başkanı Göksu, alanı boş zannederek meclis kürsüsünden esti gürledi ama alan boş değil. Şunu iyi bilsin ki halkımızın yanında ve halkın menfaatlerine çalışan Gelecek partisi ve Gelecek partisin halk adına söz söyleyecek neferleri var.

Kaplan: Yaşadığımız ve gördüğümüz gerçeklerle, Başkan Göksu’nun anlattığı Esenler çok mu çok başka. Göksu Esenler meclisinde anlattığı Esenlerı rüyadaymış gibi dinledik ve hazırlattığı tahmini bütçe tamamen ranta dayalı, arsa satışları ile yapılacak, halkımızın yararına olmayan bir bütçe olduğunu gördük. 

“ESENLER’DE BAŞLAYAN DÖNÜŞÜM SAYISI VE PROJESİ 3’Ü GEÇMEZ”

Esenlerin 2009-2022 arası yani 14 yıl bütçe gider tahmini toplamları 3.440.858.000-TL iken 07.10.2022 meclis toplantısında kentsel dönüşüme yaklaşık 9,7 milyar TL Belediye bütçesinden harcama yaptığını söyledi. Ayrıca, 2021 yılı sonu itibari ile Belediyemizin 459.397.356-TL borcu var iken Eylül ayı itibari ile 170.000.000-TL borcu kaldığını söyledi! Çok zaman kalmadı faaliyet raporu açıklanacak. Esenlerin Borcunun Göksu’nun bahsettiği gibi olup olmadığını faaliyet raporunda göreceğiz. Vizyon rakam sallamak değildir. 2009 yılından bu yana Esenlerimizde yaklaşık 10 noktada ve her mahallede kentsel dönüşümü başlattığını her platformda söyleyen Göksu’ya “bu kadar üflemek doğru değil. Başlattığınız dönüşüm noktalarını bu halka göstermelisiniz” diyoruz. Esenler’de başlayan dönüşüm için hazırlanan proje sayısı bildiğimiz kadarı ile 3’ü geçmemektedir.

“YAVUZ SELİM MAHLESİNE DESTEK DEĞİL KÖSTEK OLDU”

Çifte havuzlar, Kazım Karabekir, Nene Hatun, Tuna kentsel dönüşüm vaatleri yapıldı ama ortada yapılan bir şey yok. Yavuz Selim Mahallesinde, Muhtar ve vatandaşlar anlaştılar, teknik insanlara proje çizdirdiler ve kendi aralarında anlaşarak belli bir seviyeye getirdiler, sayın başkana yaptıkları çalışmayı sundular. Ama sayın başkan yapılan bu çalışmaya destek olma yerine engeller çıkararak pişmiş aşa su kattı.

Sayın Göksu konuşmasından performans programı tanımını yapmakta, bununla kendini başarılı göstermeye çalışmaktadır. Oysa performans programı stratejik planın bir parçasıdır, performans programı stratejik planla bir anlam ifade eder. Bir yılda yanı (2022) yılında üç bütçe yapmak zorunda kalan, stratejik plana uymayan belediye yönetimi bize göre başarısızdır.

“BUNLAR ELDEKİ AVUÇTAKİNİ SATAN MÜFLİS TÜCCAR”

Göksu, Esenler Beledi meclisinde 2023 tahmini bütçeyi 2,7 milyar olarak sunuyor ama 14 yıldır yönettiği belediye bütçesinin gider gerçekleşmesinin %85,86, gelir gerçekleşmesinin %77,38 olduğundan bahsetmiyor. Değerleme oranı ile uygun bütçe artışı yapmak yerine, Esenlerin arsalarını satarak bütçe yaptıklarını görmekteyiz. Kaynak satışını (Esenlerin varlıklarını) satmayı öncelikleyen anlayış, rantçı bir anlayıştır. Daha önce de yaptığımız açıklamada “3P plan-para ve personel” kuralına uymadığınız ortada, Göksu bu uygulamaya uymayarak, personelin çalışma performansı düşürdüğü gibi Esenlerin hayrına olacak işler yapmadığını görüyoruz.  Sayın Göksu 497.149.773 TL sermaye satışı ile bütçe yapmaya doymamış olacak ki hala arsa ve varlık satışı yapmaktan bahsediyor ve bunu yatırımcılık olarak meclise yutturduğu gibi halka da yutturmaya kalkışıyor. Bu anlayış yatırım ve vizyon değil eldeki avuçtakini satan müflis tüccar anlayışıdır. Esenlerin ve Esenler halkının geleceğini ipotek altına alma kolaycılığıdır.

“OKUL ARAZİSİNİN PLANLARINI BAKANLA ANLAŞARAK PEŞKEŞ Mİ ÇEKTİNİZ?”

Sayın Göksu “bir isteği” ile bakanlıklarda iş yaptırdığından bahsediyor. Soruyoruz; Çiftehavuzlar mahallesinde ki okul arazisini aynı anlayışla mı ve aynı Bakanla anlaşarak plan değişikliği yaparak özel sağlık alanına dönüştürdünüz ve birilerine peşkeş mi çektiniz? Kendi dönemlerinde ihalesi İBB tarafından yapılan vizyon projesi olarak sundukları Nostaljik Tramvay projesini neden tamamlamadınız ve hayata geçirmediniz? Biz kendilerine buradan hatırlatıyoruz 20.07.2017 tarihinde kendi partisinin İBB belediye başkanlığı döneminde 2.950.000- TL ihale bedeli ile ihale edilmiştir. Bu proje Metro yatırımları sayfasında gözükmektedir. Bakanlıkta tanıdık olmasına gerek yok. Birde, o tarihlerde trafik, bir delik açarak yerin altına alındığı söyleniyor. Hazır alan kazılmışken neden alta otopark yapmadınız diye başkan Göksu’ya sormak gerekir.

“HESABI HALKIMIZ SORAR VE SANDIKTA HESABI KESER “

Maalesef gerçekler böyle iken olayı manipüle eden de kendileri. Bu projenin takibini yapmadığı için gerçekleşmeyen bu proje nedeni ile Esenler esnafının uğradığı ciddi gelir kaybının hesabını muhalefete soracaklarına kendilerine halkımız elbette sandıkta soracaktır. Meclisteki bütçe konuşmasında bundan bahseden Sayın Göksu ne hikmetse yaptığı hataların faturasını başkalarına kesme hastalığına devam ediyor. Göksu ve AKP zihniyetine göre Vizyonerlik kamu kaynaklarını satmak ve halka yalan söylemek olduğunu öğrendik. Esenlerin sorunlarını çözmekten uzak bir bütçe görüşmesine şahit olduk ve bu bütçe, tarafımızca, Sayın Göksu’nun giderayak hazırladığı siyasi PİAR bütçesidir.  

Gelecek Partisi olarak, haftaya Sayın Göksu’nun bütçe, konuşmasının detayları hakkında basın açıklamalarımıza devam edeceğiz. Kamuoyuna saygılarımızla sunarız.

 



  • Pazartesi 35 ° / 23.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Salı 35.2 ° / 23.5 ° Güneşli
  • Çarşamba 36.7 ° / 22.6 ° Güneşli