KADINLARIN EYLEMİ DİKKATLERİ AVCILARIN ANNELERİNE ÇEVİRDİ

KADINLARIN EYLEMİ DİKKATLERİ AVCILARIN ANNELERİNE ÇEVİRDİ

Yenidoğan ölümlerine Avcılar’da kadın-erkek işçiler bebek ölümlerine tepki gösterdi. Çocuk katliamına karşı iktidar ve muhalefet partilerinin özellikle kadın kollarını dayanışmaya davet ettiler.

Avcılar'da, bir grup kadın, yeni doğan bebeklere yönelik ölüm fermanı imzalayanlara karşı sokağa indi ve yaşananlara duyarlılık göstermesini istedikleri CHP ilçe örgütlerine, iktidarın ilçe kadın kollarına, yerel basını emekçilerine ve tüm siyasi partilerle hemşeri derneklerine çağrıda bulundular. “Bugün birlik zamanıdır, gelin hep birlikte bu çetelere karşı güç birliği yapalım. Bebeklerin ölümüne sorumlu olan tüm kurum görevlileri hesap vermelidir” dediler ve Avcılar Hospıtal önünde protestoya davet ettiler.

Avcılar Hospıtal önünde toplanan kadınlar, bu tür olayların kabul edilemez olduğunu vurgularken, yetkililerin hızlı ve etkili bir soruşturma yürütmesini istiyorlar. Kadınlar; “ yapılan eylemin arkasında hiçbir siyasi güç olmadığını tek gücün yürek yangını, analık duygusu olduğunu haykırıyoruz. Sessiz kalınmaması gereken bu olayda sesimizi hep birlikte yükseltmemizin tam zamanıdır” dediler ve Sosyal medyada geniş yankı uyandıran bu protesto, dikkatleri Avcılar'daki hastaneye çevirdi.

Sosyal medya yolu ile bazı kişilere sitem dolu sözlerle isyan eden Avcılar M.Kemal Paşa Mahallesi annelerinin açıklaması şöyle: “Kadın, çocuk cinayetlerinin toplum vicdanında açtığı onarılmaz yaralarına derman olma mücadelesi verirken, özel hastanelerdeki bebek cinayetleri toplumda infial yarattı.

Bebek cinayetlerine karşı M.Kemal Paşa Mahallesi anneleri olarak, bundan böyle bebek cinayetlerine dur demek için Avcılar Hospıtal hastanesi önünde tepkisel eylem yaptık.

Bizlere yerel basın olarak destek veren 7/24 Esenler Habere bölgemizin onurlu basın emekçilerine, Ulusa basınımıza, Sibel, Güneş, Menşure, Rahime, Dilek, Kadriye, Meryem, Gülsen... İsmini sayamadığım yüreği sevgi dolu mahallemiz annelerine teşekkür ediyorum...

Bu tepkisel eylemimizin resmini bir başka "eyleme" kesip kopyalayarak yapıştıran, kadınlarımızın onurlu mücadelesini gölgelemek isteyen ve çirkin bir algı yaratmak isteyen "yerel gazeteyi de" kınıyorum.

Biz bu tepkisel eylemi hiç bir dernek, siyasi parti olmaksızın yüreği sevgi dolu bir avuç anne ile yaptık... Kamuoyu bilgisine saygı ile...



  • Salı 15.5 ° / 7.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Çarşamba 20.2 ° / 8.2 ° Güneşli
  • Perşembe 21.1 ° / 10.9 ° Güneşli