Kadıgil: Yoksulun çocuğuna para vermeyi değil, zenginin dolarına faiz vermeyi seçiyorlar!

Kadıgil: Yoksulun çocuğuna para vermeyi değil, zenginin dolarına faiz vermeyi seçiyorlar!

Türkiye İşçi Partisi (TİP) Sözcüsü ve İstanbul Milletvekili Sera Kadıgil, Halk TV ekranlarında gazeteci İsmail Küçükkaya’nın sunduğu İsmail Küçükkaya ile Yeni Bir Sabah programının konuğu oldu.

Küçükkaya’nın sorularına yanıt veren Kadıgil, sözlerine Halk TV’ye Radyo Televizyon Üst Kurulu (RTÜK) tarafından verilen 5 kez program durdurma cezasına karşı tepkisini dile getirerek başladı.

‘ÖNCE KOLTUKLARINDAN İNDİRECEĞİZ, SONRA DA HESABINI SORACAĞIZ’

AKP’nin 20 yıldır muhalefetin sesini kesmek için uğraştığını söyleyen Kadıgil, “Beceremedi ve beceremeyecek. Bunu dün de söyledik, bugün de söylüyoruz. İstiyorsa Halk TV’yi kapatsın, istiyorsa elektriği kessin, interneti kessin. Biz 20 yıldır bu zulmü çeken insanlar olarak gerekirse dumanla haberleşeceğiz ve ilk seçimde bu insanları o koltuklardan indireceğiz. Sonra da bu işledikleri suçların hesabını soracağız” dedi.

Küçükkaya’nın, Kadıgil’in hafta başında, okullarda öğrencilere bir öğün ücretsiz yemek ve sınırsız temiz su verilmesi için meclise sunduğu kanun teklifine ilişkin “Siz ne öneriyorsunuz?” sorusuna Kadıgil şu cevabı verdi:
“Biz tam olarak şunu öneriyoruz. Günde bir öğün ücretsiz yemek ve yemeğin yanı sıra temiz su tüm devlet okullarında, devlet tarafından karşılansın. Suyun şişesi dört beş liraya satılıyor kantinlerde. Çocuklar susuz. Bundan daha sinir bozucu, daha acil bir gündem düşünemiyorum ben. Birçok insan ben bu videoyu yayınladıktan sonra duygularını ve deneyimlerini paylaştı.”



  • Pazar 37.7 ° / 23.5 ° Güneşli
  • Pazartesi 37.7 ° / 25.6 ° Güneşli
  • Salı 38.7 ° / 26.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı