İYİ PARTİ ESENLER İLÇE BAŞKANLIĞINDAN ZAMLARA TEPKİ

İYİ PARTİ ESENLER İLÇE BAŞKANLIĞINDAN ZAMLARA TEPKİ

Seçimlerin ardından her alanda her ürüne gelen zamlar nedeniyle vatandaşın belini doğrultamaz hale geldiğini belirten İYİ Parti Esenler İlçe Başkanı Ömer Kara, ÖTV zammına tepki gösterdi.

İYİ Parti Esenler İlçe Başkanlığından yapılan basın açıklamasında:  AKP'li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın imzasıyla Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe giren Özel Tüketim Vergisi (ÖTV) zamları yoksullaşan halkımızı daha da yoksullaştıracak.  Ülkemizin yakıcı sorunlarından biri olan enerji maliyetlerindeki artış, vatandaşlarımızın belini bükmeye devam etmektedir. Bugün, Türkiye genelinde uygulanan yeni Özel Tüketim Vergisi (ÖTV) zamlarıyla bir kez daha karşı karşıyayız. Özellikle benzin ve motorin fiyatlarına yapılan bu acımasız zamlar, vatandaşlarımızı ekonomik olarak daha da zor duruma düşürmektedir.

Benzin ve motorinin litre fiyatına gelen zamdan hemen sonra alınan ÖTV ve KDV artırıldı. Böylece yapılan fiyat artışları vergi artışlarıyla birleşince şimdiye dek yapılmış en yüksek fiyat artışı ortaya çıkmış oldu. Kurşunsuz benzinin litre fiyatı üzerinden alınan ÖTV tutarı 2,52 liradan 7,52 liraya, motorinin litre fiyatı üzerinden alınan ÖTV tutarı ise 2,05 liradan 7,05 liraya yükseltildi. Otogaz için ise 5,77 lira ÖTV alınacak olması, zaten zor geçinen vatandaşlarımızı daha da sıkıntıya sokacaktır.

İYİ Parti Esenler İlçe Başkanlığı olarak, hükümetin bu kararı ile vatandaşlarımıza yüklenen bu ağır yükü taşımak zorunda bırakmasından dolayı duyduğumuz derin endişeyi dile getiriyoruz. Enerji maliyetlerinin sürekli arttığı bu dönemde, vatandaşlarımızın cebini yakacak bu tür zamların, ekonomik ve sosyal dengeleri bozacaktır.

Hükümet yetkililerine sesleniyoruz: Vatandaşlarımızın yaşam kalitesini düşüren bu tür ekonomik yükleri artırmak yerine, ekonomi politikalarını gözden geçirerek, insan odaklı adımlar atmanızı ve vatandaşlarımızın hayatını kolaylaştıracak çözümler üretmenizi bekliyoruz.

Ayrıca, enerji politikalarında yenilenebilir enerji kaynaklarının daha fazla ön plana çıkarılması ve enerji verimliliği konusunda yapılan çalışmalara hız verilmesi, hem ülke ekonomisi için hem de gelecek nesillerimiz için daha sürdürülebilir bir geleceğin temelini oluşturacaktır.

Bizler İYİ Parti Esenler İlçe Başkanlığı olarak, her zaman vatandaşlarımızın yanında olacağımızı ve halkımızın haklarını savunmaya devam edeceğimizi belirtiyoruz. Ülkemizi daha aydınlık yarınlara taşıyacak politikaların hayata geçirilmesi için mücadelemiz sürecek.” 

 



  • Salı 35.2 ° / 23.5 ° Güneşli
  • Çarşamba 36.7 ° / 22.6 ° Güneşli
  • Perşembe 39 ° / 24.2 ° Güneşli