İYİ PARTİ ESENLER İLÇE BAŞKANINDAN ATEŞ’İN HAİNCE KATLEDİLİŞİNE SER TEPKİ

İYİ PARTİ ESENLER İLÇE BAŞKANINDAN ATEŞ’İN HAİNCE KATLEDİLİŞİNE SER TEPKİ

Ülkü Ocakları'nın eski genel başkanı Sinan Ateş, Ankara'da uğradığı silahlı saldırı sonucu haince ve kalleşçe katledilişine Esenler İyi Parti İlçe Başkanı Ömer Kara’dan ser tepki…

Esenler İYİ Parti ilçe Başkanı Ömer Kara: Sinan Ateş'in ölümünün ardından Cumhur İttifakı'nın iki kanadından da tek bir açıklama gelmemesini şiddetle kınıyorum. Ülkü Ocakları Eski Genel Başkanı Sinan Ateş’e Allah’tan rahmet, ailesine, dostlarına ve ülkücü camiaya başsağlığı diliyorum. Bu üzücü olay bizleri ve kamuoyunu derinden yasa boğmuştur. Umarım bu katliamı yapanlar adalet önüne biran önce çıkarılır ve hesabı sorulur. İyi parti olarak bizler bu işin sonuna kadar takipçisi olacağız, faillerinin kimler olduğunun, tetikçi canilerin kimlere hizmet yaptığının, kimlerin kuklası otluklarının ortaya çıkması için İYİ Parti olarak ne gerekiyorsa yapacağız” dedi.   

Türkiye gündemini sarsan bu olay üzerine polis, kaçan saldırganların yakalanması için çalışma başlattı. Saldırı sonrası bütün siyasi partilerden taziye açıklamasın geldi. CHP ve İYİ Partililerden yapılan,  taziye açıklamasında “Devlet, bu cinayeti tümüyle aydınlatmalıdır. Sokakları karıştırmak isteyenlerin oyunlarına düşülmemelidir” çağrısı yapılmasına rağmen iktidar kanadından bir açıklama yapılmaması vefasızlık olarak değerlendirildi.  

Ateş'in geçmişte Ülkü Ocakları başkanlığından istifasını duyururken "Bu can bu bedende oldukça emrinde olacağım" diyerek bağlılığını ilan ettiği MHP lideri Devlet Bahçeli ve MHP kurmayları ise sessizliğe büründü. Aynı şekilde AKP'den ve iktidar temsilcileri ile birlikte İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun da gün boyunca saldırıya dair tek bir açıklama yapmaması bir başka dikkat çekici nokta olarak kayıtlara geçti.

 

 



  • Cuma 38.4 ° / 25 ° Güneşli
  • Cumartesi 38.1 ° / 21.5 ° Güneşli
  • Pazar 37.7 ° / 23.5 ° Güneşli