İYİ Parti Esenler İlçe Başkanı Hakan Turan: kimse adaletli bir seçim beklemesin

İYİ Parti Esenler  İlçe Başkanı Hakan Turan: kimse adaletli bir seçim beklemesin

İYİ Parti Esenler İlçe Başkanı Hakan Turan: Kimin hangi belediye başkanlığını, alacağına indirgenmiş bir bakış açısı ile demokratik olmaktan çok uzak bir yerel seçim yaşıyoruz.

İYİ Parti Esenler İlçe Başkanı Hakan Turan: AKP iktidar gazetecileri ve medya mensuplarını, adli yöntemlerle, baskılarla susturduğu, vatandaşları “bana oy vermezseniz hizmet alamazsınız” diye tehdit ettiği, siyasi partilerin kendilerine muhalif olanlarını çeşitli iftiralarla karaladığı bir yerel seçim ortamındayız. Muhalefetten bu haksızlıklara topluca ama birliktelikte ses yükseltmediği bir yerde kimse bize seçimler demokratik yapılıyor diyemez. 

Bakınız Esenler’de bizler haksızlıkların, adaletsizliklerin ve parasal gücü olanların veya belediye elinde bulunanların, halkın parasıyla seçim harcamalarını karşıladığını bir seçim yapacağız. Böyle bir seçim eşit , demokratik ve adaletli olamaz. 

Esenler ilçemizde billboardlar, duvarlar, caddeler ve sokaklar gelişigüzel asılan pankartlarla kirletilmiş. İlçe seçim kurulunda alınan kararlara kendini egemen gören, halktan yana olmayan bazıları maalesef uymuyor.  Seçimlerin startı verildiği tarihten sonra, seçimler ilçe seçim kurulu hakimliğinin gözetiminde yapılır. Burada bir kuralsızlık yapılıyorsa sorumluluk kurallara uymayanların ve seçim kurulu hakimliğinin kararlarını tanımayan siyasilerindir.

“KİMSE ADALETLİ BİR SEÇİM BEKLEMESİN”

İYİ Parti Esenler İlçe Başkanı Hakan Turan: Esenler’de "her şeyi ben bilirim, kaymakam da benim, devlette benim” anlayışında olan iktidarın belediye başkan adayı var. Kurallara uymayan, yasaları tanımayan ve kibir abidesi olan bu şımarık belediye başkan adayı esnafa ve bina sahiplerine baskıyla kendi pankartlarını asarak, bugün yaşanan bu çevre kirliliğinin baş sorumlusudur.

Kaymakamlıkta ve ilçe seçim kurulunda Kura çekimi yapıldı, yapılan kura çekiminde pankart yerlerini tamamı iyi partiye ait ama pankart yerlerini işgal eden AKP’li belediye başkan adayı Göksu, gelenekleri olan kuralsızlığa ve adletsizliğe devam ediyor. Esenler ilçe seçim kurulunun ortaklaşa verdiği bu karara uyulmasını istiyoruz, yani ücretsiz pankart yerlerine pankart asmaya hak kazanan İyi Parti olduğuna göre billboardların boşaltıp bize teslim etmesi gerekirlerken gereğini yapamıyor.  Bazı sermaye ve iktidar gücü elinde olanları gördüğümüz kadarı ile billboardlar bile kesmemiş tüm ilçenin her yerini işgal etmişler. Bu işgal aynı zamanda vatandaşların tepkisini, çevrenin kirlenmesine neden oluyor

Bizler konulan kurallara, alınan kararlara herkesin riayet etmesini istiyoruz. Kaymakamımız iyi bir devlet adamı ancak kendilerine her ne kadar yazı yazsak da, şikayette bulunsak da anayasa mahkemesini tanımayan bir iktidar ve o iktidarın belediye başkan adayı bu ilçede kraldan çok kralcı olursa kimse adaletli bir seçim beklemesin. Tüm bunlara rağmen kimse umudunu yitirmesin İYİ Partinin iktidarında tüm bu yanlışlara son vererek adaleti getireceğiz” dedi.

 



Sabahattin seçgin
7.03.2024 14:28:23
İlçe başkanımız doğru beyanat vermiştir. Katılıyorum

  • Cumartesi 31.3 ° / 19.6 ° false
  • Cumartesi 31.3 ° / 19.6 ° false
  • Pazar 31.5 ° / 19.5 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı