İSTANBUL’DAKİ YOZGATLILAR “SILA GECESİNDE” BULUŞTU

İSTANBUL’DAKİ YOZGATLILAR “SILA GECESİNDE” BULUŞTU

İstanbul Yozgat Kültür ve Dayanışma Derneği’nin düzenlediği sıla gecesi, Siyasi partilerin, STK’ların ve Esenlerli vatandaşların yoğun katılımıyla Anadolu’nun kültürünün Esenler halkıyla buluşmasına vesile oldu.

Etkinlikte, yöresel sanatçılar söyledi, hızını alamayan BBP Esenler eski ilçe Başkanı Mehmet Canpolat ve Halil Lalek'in, seslendirdiği Yozgat yöresi türküleri alkışlandı.  Ali Osman Koç’un müzik performansı izleyicilere unutulmaz anlar yaşatırken, Esenler’in duayen halk sanatçısı İsa Koç'un seslendirdiği türküler geceye ayrı bir renk kattı. 

Gecenin açılış konuşmasını ise Yozgat Kültür ve Dayanışma Derneği Başkanı Soner Karabulut yaptı, konuşmasında birlik ve dayanışmanın önemine vurgu yaparak, etkinliğe katılanlara teşekkür ederek Yozgatlılar olarak genç nesillere kültürü öğretmenin önemine vurgu yaptı.

Başkan Soner Karabulut: İstanbul da Yozgatlılar olarak 1987  Yılında kurulan ilk dernek olan Yozgat Merkez Kültür ve Dayanışma derneği olarak, Kültür ve Sıla Gecemizin. , Amacı Gençlerimize Memleketimizin Kültürel etkinlikler yaparak, Bizler Nesilden nesile Memleketimizin Kültürünü aktarmaktır. Dernekler olarak Yardımlaşmayı Sosyal devletin ve Kamu kurumları yerine getirmelidir, Bizim gibi Hemşeri Derneklerin Kendi yörelerine has Kültürlerini, Damak tatlarını yaymak ve Tanıtmak olmalıdır diye düşünüyorum.  Okuyan Öğrencilerimizde Burs ihtiyacı olanlara Burs sağlamaktır. Hiç bir İstanbul yaşayan, Oğlum, Kızım oku , Ekonomik gücünü olsun Yozgat git yerleş demeyeceğiz , Onun için kültürümüze tanıtarak yaşatacağız” diyerek devamında tüm katılımcılara, misafirlerine yürekten teşekkürlerini sundu. 

Programa, Esenler Kent Konseyi Başkanı Burhan Kocaman, CHP İST İl başkan yrd. CHP İST İl başkan Yrd. Adnan Kaymakçı,  CHP Esenler İlçe Başkanı Cemal Kaya ve yönetim kurulu üyeleri, MHP Esenler İlçe Başkanı Alican Erdoğan, Yeniden Refah Partisi İlçe Başkanı Fatih Altaş protokolde yerlerini aldılar. BBP eski İlçe Başkanı Mehmet Canpolat, İstanbul Mardinliler Dernek Başkanı Hüseyin Günenç, Yozgat İl Federasyonu Başkanı Ali Haydar Tuncer, bozuk federasyon başkanı Hamdi Kurtoğlu, ESDEF Başkanı Üzeyir Oruç, ESDEF eski Başkanı Cuma Helvacı, Bayburtlular Dernek Başkanı Fuat Saka, Esenler Yozgatlılar Dernek Başkanı Halil Lalek, Kırşehir Dernek Başkanı Nihat Çalışkan, Kırşehirliler Dernek Başkanı Ramazan Doğan, Çermik Dernek Başkanı İsmail Akdağ, Ahiler Dernek Başkanı Fatih Yiğit, Esenler Emekliler Dernek Başkanı Abdullah Saka, Esenler Esnaf Odası Yönetim Kurulu Üyeleri Refik Satılmış, Fahri Çetin, Muharrem Akdağ, Yeniden Refah Partisi İlçe Kadın Kolları Başkanı Gülseren Şahin ve eşi Ender Şahin, VİP Bilge Kurs Müdürü Adnan Tokman katıldı.