İSTANBUL TOKATLILAR KÖY DERNEĞİ: HASTALIKLI KİŞİLER IRKÇILIK YAPAR

İSTANBUL TOKATLILAR KÖY DERNEĞİ: HASTALIKLI KİŞİLER IRKÇILIK YAPAR

CHP Esenler ilçe gençlik kongresinde yaşanan tatsız olaylardan dolayı Tuna mahallesinde yaşayan ve incinen alevi yurttaşlar adına İstanbul Tokatlılar köy derneği kurucu başkanı Murat Boyraz, kınama açıklaması yaptı.

İstanbul Tokatlılar köy derneği kurucu başkanı Murat Boyraz, Dernek sekreteri Murat Göçer ile birlikte yaptığı değerlendirmede,“Esenyurt- Avcılar – Bahçeşehir- Başakşehir- Bağcılar ve merkezi Esenler’de bulunan İstanbul Tokatlılar köy derneği üyelerimizi sakin olmaya davet ediyorum. Roman vatandaşlar üzerinden Tuna Mahallesinde yaşayan Tokat Alevilerine söylenen her incitici söz karşılık bulacaktır. Tokat Alevilerini hedefe koyan her kim olursa olsun biz o kişileri insan yerine koymayız, bizim Kâbe’miz insandır.

Bir ülkede birileri kendini diğerinden üstün görüyorsa veya o ülkede ırkçılık yapılıyorsa o toplum hastalıklı toplumdur, o toplumun tamamını tedavi etmek lazım. Son günlerde CHP’de birileri bir şeyler zırvalamış, İstanbul Tokat Alevileri Derneği olarak yaptığımız değerlendirmede, bu zırvaları ve zırvalayanı dikkate almama kararı aldık. 

Ülkemizde maalesef en kültürlüsünden, en okumuşuna varıncaya kadar ırkçı hastalığına yakalanmış bir durumda.  Türkiye Cumhuriyeti’nin anayasal ve eğitim politikaları ile oluşturulan dinci bilincin sonucu ırkçılık, bölgecilik ve gericilik gibi birçok hastalıklı türün yaratıldığı bir yerde hem siyaseten, hem de maddi yönden şımarık bir kesiminde yaratıldığını görmekteyiz.

Bizler İstanbul Tokat Alevileri olarak yıllardır yaşadığımız Esenler Tuna Mahallesinde bu ayrıştırmalara karşı mücadele verdik. Dernekleştik, Derneğimizin yaptığı toplantılarda ve her platformda “Bizim Kâbe’niz İnsandır- Yaratılanı yaratandan dolayı severiz” öğretisini üyelerimize verdik.  Bu ilkeler doğrultusunda yaşamımızı şekillendirdik.  Onun için kim kirli bir dille kendinden olmayan veya olan diye ayrımcılık yaparsa, kimlikler üzerinden insanlarımızı aşağılarsa biz o kişilere bunun hesabını er veya geç soracağız. 

Bakınız Alevileri, Sünnileri, Lazları, şu veya bu memleketin insanını, inancından, kimliğinden dolayı aşağılarsa, hakir görürse, fark etmez biz böyle bir olaya asla sessiz kalmayız. Son günlerde devleti yönetenlerin bile halklarını aşağılamaktan hiç utanmadığına tanıklık yapıyoruz. Ne yazık ki CHP gibi “sosyal demokratım diyen, “önce insan diyen” bir partide de bu hastalıklı insanların varlığının olduğunu üzülerek görmekteyiz.

 Tarafımıza olmasa da bizleri ima ederek veya aşağılama girişiminde olanlara söyleyecek tek sözümüz var! “ ama bugün ama yarın “söylediklerinizin hesabını vereceksiniz” Çünkü devleti yönetenlerin alışkanlıklarını huy edinenlerin bedelini yurttaşlarımızın artık ödemeye tahammülü kalmadı. Bu hastalıklı insanların yaptıklarına AKP ile zirveye çıkan ve iktidarın nimetlerinden beslenen gerici ama hastalıklı olanlara ise inanın sabredecek sabrımız bile kalmadı” dedi. 



Fırat kozman
20.08.2024 21:26:25
Her kimse eryada geç ortaya çıkacak bu hastalıklı kişi ve ya kişiler tedavi edilecektir .

Oğuz çaglı
20.08.2024 21:42:03
Ayrımcık yapan herkes e cevap er yada geç verilecektir.

Hikmet sınağ
21.08.2024 08:05:19
Ağzına yüreğine sağlık kardeşim birde kişiyi veya kişileri teşhir ederseniz dahada yerinde olur aksi taktirde bu kişiliksiz vahim hadise chp gibi büyük kuruma mall olur onun için kişiyi teşhir edelim kolaylıklar diliyorum yolunuz açık olsun hoşçakal'ın

Önce İnsan
28.08.2024 08:51:22
Mezhepçi siyaset anlayışından vazgeçin artık, herkesin dini mezhebi kendine. Burası laik bir ülke sünni tabanlı ya da alevi tabanlı siyaset bu ülkenin yönetim biçimine de chp'ye de ters.

  • Perşembe 33.5 ° / 20.4 ° Güneşli
  • Cuma 36 ° / 21.7 ° Güneşli
  • Cumartesi 36.2 ° / 24.7 ° Güneşli