İSA MESİH ŞAHİN: GÖKSU YANGINDAN MAL KAÇIRIR GİBİ İŞLER YAPIYOR

İSA MESİH ŞAHİN: GÖKSU YANGINDAN MAL KAÇIRIR GİBİ İŞLER YAPIYOR

Gelecek Partisi İstanbul Milletvekili İsa Mesih Şahin, Esenler Çiftehavuzlar Mahallesinde ki 96 dönümlük rekreasyon alanını, Esenler Belediye Başkanı ve ÇŞB’nin plan yaparak imara açmalarına tepki gösterdi.

Esenler’de bir dizi ziyaretlerde bulunan Gelecek Partisi İstanbul Milletvekili İsa Mesih Şahin, Esenler esnaf odası başkanından esnafın sorunlarını dinledi, vatandaşlarla sohbet etti ve daha sonra İlçe başkanıyla beraber Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından imara açılan Esenler, Çiftehavuzlar Mahallesinde imara açılan Rezerv Yapı Alanında yerel basına açıklamada bulundu.

Gelecek Partisi İstanbul Milletvekili İsa Mesih Şahin: Esenlerin donatı alanı yok denilecek kadar az ama Esenler Belediye Başkanı ve Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Kentsel Dönüşüm adı altında plan tadilatı yaparak bu yeri imara açması ve betona çevirecek olmaları akıl kari değildir.

Bu yerin plan değişikliği ile imara açılması sürecini takip eden ilçe Başkanımız Mustafa Kaplan askı sürecinde ÇŞB İST il müdürlüğüne gerekli itirazını yaptı. Sürecin takipçisiyiz. Bu yer daha önce ki planlarda rekreasyon alanını olarak ayrılmış bir yerdi. Gönül isterdi ki bu yer Esenlerin nefes alacağı, çocuklarımızın koşup oynayacağı, insanımızın huzur bulacağı bir mekana dönüştürülsün. Ancak görüyoruz ki Esenlerin Belediye başkanının böyle bir derdi yok, kendilerinin derdi başkaymış. 

Bakan beye ve Belediye Başkanına sormak gerek; burada bir yapılaşma ihtiyaç mıdır? Yoksa burası yeşil alan olarak değerlendirilmesi daha doğru olanı değil midir? Belediyelerin en büyük görevi yeşil alan yaratmak ve var olan yeşil alanları korumaktır. Herhangi bir yere bir plan değişikliği yapma gereği duyarsanız o plan değişikliği bir ihtiyacı karşılaması gerekiyor. Vatandaşların yanı o ilçede yaşayanların ihtiyacına cevap vermesi gerekiyor. Bu arazının önceliği Esenler halkının hizmetine yeşil alan olarak sunmaktır. Biz bu konunun Esenler halkımız adına takipçisi olacağız, yangından mal kaçırır gibi yapılan işlere Partimiz asla izin vermez. Esenler halkının bize verdiği yetkiyi sonuna kadar kullanacağız” ifadelerini kullandı.

Röportajın tamamı için 

VİDEO İZLE…



  • Cuma 38.4 ° / 25 ° Güneşli
  • Cumartesi 38.1 ° / 21.5 ° Güneşli
  • Pazar 37.7 ° / 23.5 ° Güneşli